Mammablogg som handlar om – Familjelivet – vardag – Graviditet – bebis i augusti- Husägare i vinter

Kids Embrace, bältesstol till 4-åringen.

När vände ni era barn framåt i bilen? L är nu 4 år och han gillar inte alls att resa bakåtvänt längre. Många föräldrar väntar med att vända sin barn till 5 år men vi byter redan nu. Rätt eller fel?

Min man har i flera veckor pratat om att vi ska köpa en ny bältesstol till L så han kan åka framåtvänd då det blivit riktigt trångt i hans nuvarande bakåtvändastol. Jag har varit lite mer passiv och tänkt att han är säkrare i vår nuvarande stol. Vi har spanat in många olika märken och det lutade mest åt en acta graco, eller en britax. Men så gjorde vi ett endaste litet misstag vid inköpet. Vi bjöd med L i diskussionerna kring en ny bältesstol i butiken och vips så fanns bara ett alternativ kvar. Ett alternativ som vi ALDRIG tidigare ens varit i närheten av att köpa. Och här har vi den. Batmanstolen.

Det var kört, inget annat än just denna bältesstol skulle fungera. I affären blev han galen när vi ville att han skulle prova andra stolar. Så vi fick lämna affären. Väl hemma surfade jag runt efter recensioner och jag blev chockad när jag läste testfaktas recension. Bältesstolen hade fått väldigt bra betyg. Jag hittade dessutom ett bra pris hos lekmer och vips så klickade vi hem kids embrace stolen och då fick vi 400kr billigare jämfört med butikspriset, det lönar sig att vela lite.

Kids Embrace Bältesstol har utsetts till Bästa Bältade Stol 2015 av testsajten Bäst-i-test.se, tack vare den lekfulla designen som kombinerats med en säker utformning. I motiveringen skrev man bland annat: ”Att göra stolen attraktiv för barnet som faktiskt ska använda den är ett genidrag. Samtliga av våra testbarn var mer än villiga att låta sig spännas fast ordentligt i Batmans famn och fästa hans mantel runt sina egna axlar.”  Lekmer

kids-embrace-baltesstol-batman

12 thoughts on “Kids Embrace, bältesstol till 4-åringen.

 1. Vad bra att du gör dessa efterforskningar då kan jag fråga sen när det börjar bli dags för min unge.. vilket är snart! 😉
  tycker att han inte sitter så bra i sin bakåtvända stol.. knappt att han får plats liksom.

  Har varit inne o tittat på batmanstolen och tänkte som du.. bra att den faktiskt är säker! Kanske kan vara något för oss också då kanske :)

  1. Ja vi får våran nästa vecka, jag uppdaterar. Men om du ångrar dig ang köp. Tänk på att INTE visa stolen för ungen för då är du körd, haha.. Då finns det inga vrålåk i världen som kan ersätta en turtle elelr batman.

 2. Vi vände storebror när han var drygt fem år för att lillebror behövde större bakåtvänd stol inte för att storebror satt illa på något sätt.

  Bakåtvända är en britax two-way eftersom den är en av de rymligaste.
  Framåtvända blev en britax kid-fix eftersom isofixstolar inte följer med fram och pressar barnet mot bältet med en massa extra kraft vid en eventuell krock samt att de inte flyger runt i bilen om man råkar glömma att spänna fast den tomma stolen och olyckan råkar vara framme

  1. tack för din kommentar och att du berättar om din erfarenhet, det ska jag tänka på nu. Jag ha rinte alls tänkt på det innan. Det var inte isofix på den vi beställde. å vi får ”komma ihåg” att spänna fast dagligen.

 3. Hej. Nu är det vår tur att kanske köpa en kids embrace bältesstol, fast en Turtle. Är du nöjd med er?

  1. Hejsan!

   Jag vet ju inte så mycket om bältesstolar förutom att jag tycker den är lätt att använda. Men framför allt barnets betyg. Han älskar den. Gnäller aldrig i bilen längre och sitter skönt. Och de där muggkopparna är han sjukt stolt över där han kan ha sin lilla vattenflaska. Och kanske något ätbart o den andra koppen :).

   Lukas säger själv att det är mycket roligare att åka bil nu :)

   Du får ju spännande fast stolen med barnet i varje gång. Fast det måste man ju annars också.

  1. Hej Elin. Vi tycker att stolen fungerar bra, har dock inte något att jämföra med:) Lukas sitter skönt och han gillar den. MAn kan ta bort ryggen för att bara använda kudden om man behöver den i framtiden. Fast endast kudden utan ryggen var inte lika bra, Lukas satt sämre med den utan ryggstödet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *