Mammablogg som handlar om – Familjelivet – vardag – Graviditet – bebis i augusti- Husägare i vinter

Lämnar alltförföräldrar efter IT-strul

Efter att wordpress slutade fungera på aff blev det allt svårare för mig att blogga och eftersom jag aldrig fick hjälp av IT och aff, så har jag nu bestämt mig för att börja blogga på nouw. Denna sida kommer stängas ned så småning om.

På nouw är jag just nu en bubblare, här finns topplistor över alla delar i Sverige. Jag bubblar och då lyser jag gult. Kul!

Följ gärna mig på  nouw.com/kaffemorsans

pixlr_20171019082804452

Nu kommer vinterkräksjukan

Håller du ditt barn hemma 48 timmar vid kräkning och lös mage?

Då var det dags igen, enligt nyhetsmorgon står vinterkräksjukan runt hörnet. Och under den här perioden kan ni väl vara snälla att hålla era barn hemma i 48 timmar om de kräks eller ha löst bajs. Det finns för många oansvariga föräldrar som skickar sina barn till förskolan/skolan för att barnet bara kräkts en gång. De intalar sig själva att det säkert var något i maten. Och den lösa magen, ja sånt händer ju. Fast den här perioden, håller man hemma ändå, för vinterkräksjukan är INTE något jag vill ha.

Tänk på att:

Handsprit inte hjälper.

Tvätta händerna noggrant, helst 30 sekunder. 1 gram avföring kan typ smitta hela Sveriges befolkning med kräksjuka.

20171010_065100

Resö Carpe Diem kontinentalsäng

Jag har ju glömt att berätta om vår nya lyxiga säng. Den där sängen som jag var alldeles snål för att köpa. Som jag sa nej till väldigt många gånger.  Men ändå står den hemma hos oss, En alldeles egen carpe diemsäng. Det blir en kort recension. Vi älskar den och vi sover som gudar om det inte vore för bebisen. Nu finns sängen på kampanj om även du är sugen. Kolla vart du hittar sängen nedan isf . Vi har dock valt andra ben till våran som jag visar när min app funkar igen, får panik av att maila över bilder för att sedan lägga in dem på datorn.

reso-carpe-diem-kontinentalsang-1

Bild lånad hos sova

Larmet som inte ringde…

Känslan när man hör hur Lukas går upp på toaletten och man samtidigt inser att det är ljusare än normalt ute. Jag kastar mig på telefonen och inser att klockan inte ringt. Vi har alltså 30 minuter på oss att fixa morgonen och samtidigt hinna till skolan. Tur att ungen är tävlingsinriktad och gillade känslan av att han väckte mig. Det som annars tar över 70 min att rodda fixade vi idag på 30 min. Klä på två barn, ge två barn mat, byta blöjor, borsta tänderna. Att jag sedan går till skolan i pyjamas och oborstat hår är en annan femma. We did ut. Hell Yeah! Nu tar vi en kaffe jag och Bellis!

Vi som sa att vi INTE skulle köpa en babysitter till denna bebis. Dum tanke. Babysittern blev nu bästa köpet. !

20171009_084318