Konspiratoriska pappatankar om allt och ingenting.

Annons

Ett år!

Grattis Ebba,

Idag är du ett år.

Ett år!

Den känns surrealistiskt att det var för ett år sedan som din mamma vankade omkring med sin kalaskula, jämrade sig i värkar och till slut lyckades krysta dej till verkligheten och din storasyster Ruth. Resan sedan dess har gått i massiv raketfart, genom skratt och gråt, gnyenden och skrik, amning och gourmetmat, ett otal bajsblöjor och en massa annat fram till idag.

Med Ruth så tänkte man inte så mycket på framtiden, man tänkte inte så ofta på hur hon skulle bli som större för man hade inget att relatera till, men det har varit annorlunda med dig, för när man har ett äldre barn att relatera till så är det oundvikligt att jämföra och fundera på vad som komma skall.

Ruth är den envisaste människan jag och din mamma vet, men din mamma tror att du kommer att bli ännu envisare – hur det nu är möjligt.

Det är svårt att inte fantisera om hur du blir när du blir äldre.

Hur kommer det att bli när du väl lämnar ålandet och rumphasandet och reser dig upp på två ben, går, springer och är överallt – och då kan följa efter din storasyster på ett bättre sätt än du verkligen försöker göra nu?

Hur kommer det att bli när de kastarmar du har, som vi aldrig såg hos Ruth, blir starkare och effekten tydligare när sakerna väl viner runt i rummen?

Hur kommer det att bli när du omvandlar ditt eviga pratande – eller hur vi nu ska kalla det – till ord och meningar, är det månne så att du till och med blir mer ivrigt pratande än din storasyster?

Jag är oerhört nyfiken.

Jag är oerhört stolt.

Vi har fått världens två finaste döttrar.

Helt olika – men ändå helt lika.

Kommer älska er nu och för alltid.

/Din pappa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons