Konspiratoriska pappatankar om allt och ingenting.

Precis där! Hela tiden!

Det slår aldrig fel:

Barnen ska vara där man är, precis där, hela tiden! Ibland är det skönt, ibland är det frustrerande.

Idag sorterar jag in det lite i det senare. Jag monterar IKEA-garderober vilket är en utmaning i sig med alldeles för tunga skivor, en miljard skruvar, muttrar och andra suspekta monteringsobjekt, en instruktionsbok i alldeles för många steg – och som pricken över i så ska man också montera ihop fem, sex identiska lådor vilket ger klaustrofobiska industrikänslor (när man äntligen lyckats få ihop en låda som ser ut som en låda och som fungerar som en låda, så ska man göra en likadan till… och en likadan till… och en likadan till…).

Mitt i detta ska barnen vara med och hjälpa till. Ruth ska nödvändigtvis leta upp alla skruvar, ska försöka skruva i varje skruv utan att någonsin ha lyckats skruva i en skruv och blir arg varje gång jag frågar om jag ska hjälpa till, samtidigt som Ebba ålar sig runt mig, drar i alla skruvar och ska fingra på skruvmejseln samtidigt som jag skruvar (när hon inte håller på att skrynkla ihop instruktionsboken till oigenkännlighet, vill säga).

För er som inte har barn så kan man säga att det är som att skruva ihop en jäkligt komplicerad uppsättning av utemöbler en sensommarkväll samtidigt som ett gäng myggor stör skiten ur dig med både outhärdligt surr och kliande bett, och ju fler du slår ihjäl, desto fler verkar det komma. Man får inte vara i fred när man är frustrerad helt enkelt – och då blir man ännu mer frustrerad.

Men visst, det är väldigt kul att barnen vill vara med och hjälpa till.

Verkligen.

***

Barnen ska vara där man är, precis där, hela tiden! Som småbarnsförälder drömmer man ganska ofta om att en enda morgon få sova ut utan att bli väckt, få laga mat utan att ha en unge viftandes med en kniv på bänken och en annan unge skrikandes efter smakprov… eller ja, att bara en endaste gång kunna gå till badrummet ensam.

Men visst, det är väldigt kul att barnen vill vara med och hjälpa till.

***

Barnen ska vara där man är, precis där, hela tiden!

Men visst, det är väldigt kul att barnen vill vara med och hjälpa till.

Det hade varit förbaskat tomt om de inte hade varit där.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *