Konspiratoriska pappatankar om allt och ingenting.

Annons

Plånboken

Hej hamburgerestauangen Max,

Jag vill bara berätta en historia för er.

Det är väldigt trevligt att alla barn får en present när de köper en barnmeny. Min äldsta dotter har bland annat fått en rolig barnbok (nåja, har läst den alldeles för många gånger) och ett bra pussel (nåja, någon bit gick sönder ganska snabbt, men motivet var fint).

Idag fick hon en ny grej.

En plånbok.

En grej som vi fick förklara för henne.

Okej, det finns ju fortfarande enstaka mynt och sedlar i omlopp, men min dotter har knappt sett några. Jo, hon har lite mynt hemma som hon leker med, men när vi är i affären och säger att vi inte har några pengar när hon tjatar hål i huvudet på oss om den där leksaken som hon måste ha så säger hon alltid att vi kan betala med kortet. Det är det som är normen idag, att betala med kort. Inte kontanter. Pengar är något abstrakt, inget fysiskt. Om några år lär kontanter vara ett minne blott. Ingen vill ha dem. När min dotter, om en sisådär fjorton, femton år, blir myndig så vågar jag nästan slå vad om att det inte finns några kontanter alls. Och finns det inga kontanter så finns det heller inga plånböcker. Eller ja, det finns ju knappt plånböcker nu känns det som.

Om ett tiotal år kommer plånboken anses vara fornhistorisk.

Nåväl, det positiva är att min dotter nu vet vad en plånbok är i alla fall. Alltid något.

Med Vänlig Hälsning,
En pappa som inte har några kontanter och som har en dotter som knappt vet vad kontanter är för något

2 reaktioner på ”Plånboken

  1. Hej! Kul att läsa ditt inlägg. Det är smarta reflektioner du kommer med och vi tar med oss dem framöver. Det finns flera funktioner med en plånbok, man kan öppna den, stänga den, leka affär med mera. Ha en fortsatt fin dag, hälsningar Josefine på Max

    1. Nästa gång hoppas jag min dotter får en transformers-hamburgare – en hamburgare som kan förvandla sig till en robot.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons