Konspiratoriska pappatankar om allt och ingenting.

Annons

Sommarlov!

Ruth kommer nu ha sitt längsta sommarlov någonsin. Ja, sedan hon började förskolan då vilket hon gjorde när hon var drygt ett och ett halvt år.

Eftersom Ruth går allmän förskola och är 15-timmarsbarn (som man är om någon av föräldrarna är föräldraledig, arbetslös eller något annat av samma hemmagående karaktär) så får hon nämligen inte gå på dagis under de tre sommarmånaderna juni, juli och augusti. Eftersom vi (vi och vi…) ska renovera badrummet med start på måndag och därmed kommer vara utan toalett ett bra tag så har vi valt att fly fältet, och därmed slutar Ruth förskolan redan nu – i mitten av maj.

Nu ska hon alltså ha sommarlov i tre och en halv månad.

Om man nu kan kalla att vara ledig från förskolan för sommarlov, för att gå på förskolan är ju ett enda lov. För vad gör man där? Leker med kompisar. Inte speciell påfrestande, misstänker jag (det enda jobbiga jag kan tänka mig är att man ska gå ut varenda dag oavsett väder, och ni som bor i Sverige vet vilket fantastiskt väder vi oftast är belönade med). Ruth hade nog hellre haft kvar sina 15 timmar på förskolan istället för att stövla runt med sina gamla föräldrar i flera månader. Men så är det.

Det blir hennes längsta sommarlov hittills – och kanske kommer vara hennes längsta sommarlov någonsin.

Vilket glassigt liv, alltså.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons