Konspiratoriska pappatankar om allt och ingenting.

Ruths karriär

Suttit och funderat lite på döttrarnas framtida karriärer. Jag får ju basera det på intressen och egenskaper som jag sett – så här kommer sex potentiella framtidsyrken för Ruth:

Doktor
Helt klart. Ruth har till och med sagt att hon vill bli doktor och har inte avskräckts av att vi sagt att man måste gå jätte-, jätte, jättelänge i skolan för att nå dit (alltså vi försöker inte avskräcka henne, bara förklara…). Ruth har lekt doktor så länge jag kan minnas, är expert på att ställa diagnoser och att ge sprutor. Hon har naturlig talang, helt enkelt.

Hissportier
Ja, när vi var i Stockholm senast så visade sig Ruth vara en hiss-missbrukare. Hon skulle åka hiss hela tiden. Både jag, Milla, farmor och farfar fick knata med henne bara för att åka hiss upp och ner några gånger. Det var heller inget snack om vem som skulle trycka på knapparna… Så jo, visst hade Ruth trivts som hissportier.

Diskare
Det är något speciellt med barn och vatten. Ruth säger alltid nej när vi frågar om hon vill bada, men hon står mer än gärna på en stol vid diskbänken och ”diskar” (ja, det handlar mer om att hon blöter ner allt hon kommer över, men ändå).

Kassörska
Ruth brukar bygga upp egna affärer, se till att ha ett brett utbud av produkter och är sedan extremt skicklig på att ”tvinga” in kunder för att handla. Varorna ska upp på rullbandet, ska scannas och sedan får man lite pengar (ja, hon har inte riktigt fattat att man ska betala, utan man får pengar när man handlar hos henne…). Fast ja, man kan betala med kort också, faktiskt.

Historieberättare
Ruth brukar bjuda in till bio. Då ska man sätta sig på stolar – och så berättar hon en berättelse genom att sätta upp magneter på en tavla. Otroligt fascinerande – och hon har fantastisk fantasi när hon sitter och berättar. Hon skulle bli en hit om hon fick sitta på till exempel ett bibliotek och berätta historier för barn.

Skådespelare
Ja, vilka barn kan inte bli det? Ruth har en hel låda full med utklädningskläder som hon mer än gärna använder. Ibland är hon Dr McStuffins, ibland är hon Elsa eller Anna från Frost, ibland är hon Batman eller Stålmannen, ibland är hon någon påhittad figur i en egenpåhittad utstyrsel.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *