Konspiratoriska pappatankar om allt och ingenting.

Vill ta saken i egna händer

Alltså, Ebba verkar inte vara bakom flötet. Inte för att jag har trott det innan förvisso, men nu börjar hon verkligen visa att hon är smart.

Ebba äter bra, men hon vill äta på sina villkor.

När vi matar henne med gröt eller mat så brukar det gå bra tre, fyra skedar, sedan blir hon förbannad och skriker.

Får hon däremot äta själv, med fingrarna, så går det hur bra som helst. Hon är jätteduktig på att fiska upp bitar av macka, pannkaka, pasta eller annat som vi erbjuder (Milla testade att ge henne en sked och en skål gröt idag, men det blev katastrof… så där har vi dock en bit kvar).

Det är tydligt att hon vill bestämma själv.

Jag testade en ny strategi idag när det var dags för gröten. Efter tre, fyra skedar blev det som vanligt, ett jävla liv, och det hjälpte inte ens när jag smulade ner några frysta hallon i gröten, vilket brukar funka annars. Men när jag la några hallon vid sidan av, tog en sked gröt och visade henne när jag plockade upp ett hallon och lade den på skeden med gröt, så gick det hur bra som helst att mata henne. Hon var liksom tvungen att se hallonen, att de hamnade på skeden, för att hon skulle käka.

Som sagt, hon är inte bakom flötet.

Sedan är det jobbigt att det inte går att mata henne på normalt vis – men vi kanske inte ska klaga. Hon får ju i sig maten till slut i alla fall, även om vill ta saken i egna händer.

***

Får en känsla av att Ebba är lite envis. Det vore i och för sig inte konstigt, för Ruth är extremt envis. Ser inte fram emot den dagen när de ska börja bråka – som det känns nu så är ingen av dem någon som ger sig i första taget, utan de håller i tills de får sin vilja igenom.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *