Konspiratoriska pappatankar om allt och ingenting.

Jävla skitkläder

Hej alla barnkläderstillverkare och alla andra random personer och opersoner som har något finger med i tillverkning av barnkläder,

Nu får det faktiskt vara nog. Det här med trender, mode och design har inget med barn att göra, utan barnkläder handlar om en enda enkel sak: att vara praktiska.

Nu vill jag inte veta av några fler klänningsfodral, helkroppsdräkter, ihopsydda klänningsbodys eller andra korvskinn som inte går att trä på en unge utan att vända dem ut och in eller vrida barnleder ur led. Eller ihopsnörjda tygbitar utan någon form av öppningsfunktion för blöjbyten eller åtgärder av andra obehagliga olyckor, som man istället för att enkelt knäppa eller dra upp måste forcera av sin unge. Jag må ha tummen mitt i näven, ha förbannat kort stubin och vara kläd-analfabet, men det kan ju inte vara meningen att man ska behöva belåna upp huset för att ha råd med de tusentals högskolepoäng som krävs för att av- och pålägsna ett klädesplagg vid blöjbyten.

Det säger sig självt att det är åt helvete.

Nej, jag vill ha mega-praktiska kläder som är lätta att ta av och på, som har smidiga – helst dragkedja – öppningsfunktioner vid blöjbyten, så att man kan lösa de dagliga behoven utan att svära sig igenom processen vid skötbordet. Det är nog med att ta hand om skiten som ska tas bort, man vill inte bada i skit för att komma in till skiten.

Det kan väl inte vara så svårt?

Med vänlig hälsning,
En pappa som byter alldeles för många blöjor och har alldeles för många opraktiska barnkläder

PS. Jag skriver det här brevet precis efter att min flickvän bett mig trä på min dotter en klänning som var ihopsydd med en body, där man inte visste varken ute eller in, vilket håll den skulle träs på, hur fan den skulle passa, och där ungen skrek eftersom ben, armar och andra kroppsdelar stack ut på alla möjliga håll i det där tygtrasslet. När flickvännen kom för att ta över svor jag bara för mig själv och gick därifrån. Om jag kollade hur flickvännen löste situationen? Ingen nytta alls. Att se henne lösa det hela är som att se någon lösa rubriks kub – inte fan lär jag mig hur det går till, det är ändå lika omöjligt när man själv står där och ska försöka göra det. Hon är en sådan där supermamma som kan allt, inte som jag som bara är en vanlig pappa. Barnkläder borde vara praktiska och enkla och monteringen av dem borde vara anpassad till vanliga människor och inte supermammor. Jävla skitkläder.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *