Konspiratoriska pappatankar om allt och ingenting.

Snorbusen

Nej, Ebba är inte alls speciellt nöjd idag. Hon snörvlar och verkar vara lite förkyld. Inte helt enkelt för en bebis som bara är dryga fyra veckor gammal och knappt vet ut eller in.

Ja, vad gör man med en bebis som är förkyld och helt uppenbart inte nöjd?

Det är just det – man kan inte göra så mycket, mer än att trösta, vagga och försöka skapa någon form av rofylld stämning mitt i allt elände. Så det är väl typ det som vi ägnat en hel del av dagen åt, att försöka hålla henne lugn. Det har gått så där, speciellt ikväll. Hon vill liksom inte komma till ro, utan somnar bara i korta intervaller innan hon sprattlar till, är vaken och börjar skrika efter en stund.

Grej of the day?

Det var den snorbuse som hon levererade via en av alla sina nysningar idag. En bjässe. Jag överdriver faktiskt inte, för en gångs skull. Det var en riktig vuxensnorbuse. Hon nös till och den kom ut och fastnade i näsborren och låg där och dallrade. Jag skulle ta bort den med en tops – men grejen är att Ebbas näsa är så liten att det inte går att prega in någon tops där. Då förstår ni hur liten näsan är. Hade ni med egna ögon fått se hur stor snorbusen var så hade ni funderat på var sjutton den kom från – och hur fasen den kunde komma ur den lilla näsborren.

Men ja, å andra sidan… Ebba själv kom ju ut ur ett minimalt hål, något som borde vara fysiologiskt omöjligt.

Man får väl se snorbusen som ett förlöst barn, och näsan som en töjbar polotröja.

Jag blir lika fascinerad och chockad varje gång när det där händer, att något så stort lyckas ta sig igenom något så litet. Oavsett om det är barn eller snorbusar.

***

Jo, jag tror sjutton att vi har en nässug någonstans. Men jag vet inte var.

***

Ruth är ju två och ett halvt år nu och det var bara någon vecka sedan hon lärde sig att snyta sig. Det är inte så enkelt som det verkar.

***

Snorbusen?

Den åkte ner i toaletten – och försvann efter att jag spolat dubbla gånger.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *