Konspiratoriska pappatankar om allt och ingenting.

Annons

Bajsglass

Det finns en given koppling mellan bajs och glass.

Ja, i alla fall hos oss.

Ruth är inte mycket för det där med att bajsa. Speciellt inte sedan hon blev av med blöjan. Hon går runt och håller sig och blir följaktligen hård i magen – vilket gör det hela ännu jobbigare när det väl ska bajsas. Hon får laktulos för att lösa upp korvarna, men hon vill ändå inte bajsa frivilligt, utan det är en kamp varje gång.

Vi drog till med en ny strategi för ett tag sedan – att Ruth får en glass varje gång hon bajsat ordentligt (alltså inte en riktig glass som man köper, utan en egen hemmagjord isglass. Krossad frukt som är fryst i frysen, helt enkelt). När vi menar bajsat ordentligt så ska det vara en rejäl korv i toan eller pottan, ingen harlort på golvet.

Resultatet?

Nja. När hon väl har bajsat så är hon väldigt snabb med att påpeka att det ska bli glass – men det har liksom inte fått henne att springa till pottan för att leverera i tid och otid. Så jag vet inte om det gett någon enorm effekt, även om det är skönt att köra med glassargumentet som motivation när vi uppmuntrar henne att dumpa last.

Dock – själva fenomenet bajsglass har etsat sig fast.

Så fort någon snackar om att bajsa så påtalar Ruth kvickt att om man gör det så får man glass. Oavsett vem det är som bajspratar.

Ruth är ju dessutom gärna med på toaletten när en annan dumpar. Fråga mig inte varför. Men då pratar hon också om att jag ska få glass om jag bajsar. Det är väldigt noga det där.

***

När Millas bror, som älskar glass, var på besök och fick höra om det här fenomenet så kändes det som han var på toa väldigt ofta. Vilket hans fru också påpekade – men hon förstod också varför, eftersom han är ett glassmonster. Det är oklart om han har tagit med sig beteendet hem.

***

Fasen, det är inte lätt med belöningssystem. Tänk sedan när bajsspärren släpper för Ruth och det börjar bajsas hej vilt. Då kommer vi tvingas tillverka glassar i en strid ström. Nu går det inte åt mer än tre, fyra per vecka, i bästa fall.

***

Ruth blev, efter att jag och Milla godkänt det, bjuden på glass hos grannpojken en dag. Utan att ha bajsat. Det tyckte Ruth var helt fantastiskt. Att hon fick äta glass utan att bajsa. Undrar hur djupt rotat vi har satt det här med bajsglass egentligen?

***

Ebba får ingen glass när hon bajsar. Det vore inte humant för en fyra veckor gammal bebis att käka tjugo glassar per dygn.

***

På tal om bajs, inatt sover Ruth utan blöja för första gången.

Hoppas vi inte behöver bjuda på glass imorgon bitti.

En reaktion på ”Bajsglass

  1. Kan meddela att jag har haft en jäkla kamp hemma med att få Andreas att förstå att bajsglass är inget som vi tillämpar hemma hos oss. :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons