Konspiratoriska pappatankar om allt och ingenting.

Annons

Var är blöjbidraget?

Hej regeringen!

Hur tänkte ni nu? Ja, det var egentligen frågan jag tänkte fråga, eftersom jag precis blivit pappa på nytt och upptäckt att man inte får något blöjbidrag (det ni envisas med att kalla barnbidrag) under den månad som barnet föds, utan först under barnets andra levnadsmånad.

Jag förstår att det är lite rörigt med alla barn som dimper ner här och var i landet, på olika datum, veckodagar och klockslag, så jag förstår att systemet byggs månadsvis – att vara mer specifik hade varit jobbigt – men jag känner att vi blir extra drabbade med systemet som det ser ut idag.

Vår andra dotter, Ebba, föddes 7 juli. Det är i början av en månad där det återstår hela 24 dagar innan det blir en ny månad. Dessutom dröjer utbetalningen av blöjbidraget tills typ den 20:e i varje månad. Med det här systemet där man får blöjbidrag först månaden EFTER barnet är fött, innebär att vi har typ 44 dagar – över sex veckor – utan ekonomiskt bidrag från staten till… ja, till blöjor. Det är ju typ det som barn i den där åldern konsumerar. Kläder får man ju av varenda kotte man känner (tack!) och maten produceras ju billigt och levereras dessutom punktligt, men de där blöjorna äter upp sparpengarna.

Jag förstår inte varför vi som födde i början av en månad ska drabbas. Hade vi (nåja, min flickvän) pressat ut Ebba 30 juni så hade vi maximerat systemet, men ändå fått vänta typ tre veckor på att få den där blöjtusenlappen.

Hur tänkte ni nu?

Förresten, jag betalar skatt.

/Utblottad pappa

PS. Grejen var ju att jag skulle ha den där tusenlappen, som nu gick till blöjor istället, till att köpa lite nya prylar till min dator. Nu får jag sitta med den här skrothögen, svära över felmeddelandena och sova ikapp med laddningstiderna. Fan också. Lös det här regeringen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons