Konspiratoriska pappatankar om allt och ingenting.

PMS-hysterin

Det var någon som sa:

”Hur ska det här bli sen när du har tre vuxna tjejer i huset?”.

Nu är det förvisso en bra bit kvar till tonåren för Ruth och Ebba men jag förstod frågan: jag kommer vara ensam kille i ett hem med tre menstruerande (så heter det väl..?) tjejer, Milla inräknad, med tillhörande PMS-humör. Typ som det är nu någon vecka i månaden alltså, fast gånger tre.

Tre tjejer som under perioder kommer ha millimeterkort stubin, ständig huvudvärk, trötthet, abnormt sockerbehov och ett knippe andra för omgivningen obehagliga egenskaper.

Konstigt det där. Med hormonerna alltså. Precis som en varulv förvandlas vid fullmåne, så förvandlas en kvinna vid mensen.

Förhoppningsvis så lyckas alla tre tjejerna synka sin mens och har den samma vecka (det sägs ju att det kan bli så för tjejer i grupp… hur det nu går till vet jag inte, men det har säkert något med naturen att göra). Det vore ju tackförnämligt att samla ihop alla hormonutbrott under en och samma vecka.

Men sedan finns ju Murphys lag (lagen om alltings jävlighet) och det innebär nog ingen synk, utan istället någon form av stafettsyndrom, där de turas om att ha mens och PMS vilket istället skapar en månad där tre veckor är ett humörmässigt kaos, medan en vecka är lugn och fin.

Oavsett är det nog bäst att ha ett tält stående i trädgården. Bara ifall att, liksom.

***

Alltså, nu ska vi inte vika ut hela våra liv, men Milla blir faktiskt inte PMS-jobbig. Ja, stubinen kan bli lite kortare och hon kan nypa till i några tilltal, men inte mer, så mitt helvete är egentligen ganska milt. Inga kastade stolar, krossade fönster eller andra obehagligheter. Förhoppningsvis ramlar döttrarna in i samma fåra.

***

Förväntar mig minimal tillgång till vårt enda badrum när jag har trippel PMS-hysteri innanför väggarna.

Kanske får installera avlopp i tältet?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *