Konspiratoriska pappatankar om allt och ingenting.

Annons

Bajs non stop

Det har varit bajsfritt några dagar, men nu går det faktiskt inte längre. Det har väl inte undgått någon att Ebba är en bajsmaskin. Ja, hon är till och med värre än Ruth även om jag på förhand trodde att det var en omöjlighet. Det är faktiskt helt galet, om man ska vara ärlig.

Grejen är den här: vi byter nog närmare 20 blöjor varje dygn, och jag kan faktiskt inte minnas att jag bytt en enda blöja u-t-a-n bajs i.

Ebba bajsar verkligen alltid, jämnt och hela tiden – allt på samma gång. Bajs non stop, liksom.

Värst är det i samband med en amning. Då byter vi blöja före, under (innan bröstbytet) och efteråt – för Ebba skiter konstant.

Jo, jag försöker intala mig själv att det är bra att tarmarna fungerar, att kroppens system är väloljat och vältrimmat, men ibland känns det nästan lite absurt att byta blöjor i tid och otid. Det är ett arbete av samma evighetskaliber som att räfsa löv varje dag och, ja, hänga en tvätt med barnkläder. Hur man än vrider och vänder sig så kommer det bara mer och mer, och man kan liksom inte värja sig.

Jag tänkte bara att ni var intresserade av att veta detta.

***

Nej, jag har inte upplevt någon snedbajs eller sprutbajs. Ännu. Milla har berättat om både en snedbajs och en sprutbajs, men jag har som sagt inte sett dem – så jag vet inte om det är sant, eller om Milla bara sökte sympatier för att jag skulle tycka synd om henne och byta några extra blöjor som kompensation.

***

Jo, barnbidraget är fantastiskt på så sätt att alla får samma summa pengar varje månad, oavsett förutsättningar. Men – det vore ju sannerligen på sin plats för Försäkringskassan att göra en bajsanalys av varje barn och basera barnbidraget på det istället. Jag menar, våra utgifter för blöjor är ju abnorma, att jämföra med de som får barn som bara bajsar någon gång i veckan. Jag föreslår att barnbidraget borde vara bajsanpassat.

***

Jag tror inte på tomten, gubben i månen eller barn som bara bajsar en gång varannan vecka.

En reaktion på ”Bajs non stop

  1. Jag har ett livs levande exempel på ett barn som INTE bajsar. Skulle gärna byta med dig haha! Det är sjukt frustrerande att dem inte bajsar på lång tid. Vi fick ge resulax upp i rumpan efter nästan två veckor utan en enda bajsblöja…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons