Konspiratoriska pappatankar om allt och ingenting.

Vad är poängen?

Så här är det: Ruth utvecklas hela tiden, fantasin flödar, hon anammar fler och fler vedertagna lekar – men, och det är ett ganska stort men, hon tar inte lekarna hela vägen in i mål. Tappar liksom poängen på vägen.

Då faller ju egentligen alltihop. Det blir lite som att berätta en dålig vits men missa poängen, liksom. Ruth fattar inte att hon missar poängen i lekarna utan tycker det är kul ändå, men för en annan så blir det ganska trist att leka lekar där poängen med leken liksom uteblir.

Som idag när vi lekte kurragömma.

Jag kan köpa att Ruth fuskar när det är hennes tur att räkna (hon brukar räkna till tre eller fem istället för tio som var överenskommet från början), men inte att hon 1) gömmer sig på samma ställe varje jävla gång, och 2) letar efter mig i några sekunder innan hon ropar att jag ska säga vad jag är. Någonstans handlar ju kurragömma om att vara kreativ och hitta nya gömställen och att få en utmaning när man väl ska leta själv.

Ruth har dragit bort båda de momenten från själva leken – och tycker bara att själva hittandet är roligt. Hon vill inte leta, bara hitta, och hon vill inte gömma sig, hon vill bara bli hittad. Jag tröttnar efter ett par rundor, Ruth kan leka i all evighet känns det som.

Det är en jäkla tur att det där utvecklas så småningom, att man liksom fattar poängen, både för henne själv och hennes pappa.

Jag menar, vad är poängen om det inte finns någon poäng? Just det.

***

Jo, jag vet att det finns människor som inte fattar poängen med saker under hela sin livstid. Men jag tror och hoppas att inte Ruth blir en av dem.

***

Nej, Ruth har inte fattat poängen med fotboll heller. När jag har passat till henne så springer hon till mig, tillrättalägger min position (oftast genom att knuffa mig bakåt), springer tillbaka till bollen och först då kommer passningen. Något omständligt, kan jag meddela.

***

Ebba? Nej, hon har inte fattat någon poäng alls ännu.

***

Nu ska jag gå och leta efter Ruth igen.

Jag vet redan att hon gömmer sig under täcket i sin säng. För femtioelfte gången.

Kul.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *