Konspiratoriska pappatankar om allt och ingenting.

Sockerchocken

Milla gjorde ett (ofrivilligt?) experiment när det gällde Ebba.

Under graviditeten med Ruth så åt hon inget socker, men det har hon däremot gjort under graviditeten med Ebba. Alltså, det var väl inget regelrätt experiment så att det var medvetet och utstuderat, utan det mer blev så, men Milla fick i alla fall sin egen (konspiratoriska…) teori bekräftad:

Äter man socker under graviditeten så får man större barn.

Ruth vägde 3144 gram när hon föddes medan Ebba checkade in på 4010 gram.

Jag tycker dock, vilket jag också påpekat för Milla, att det finns ganska många haltande ben i den här undersökningen. Dels så känns två barn som ett något tunt material att dra slutsater utifrån, dels så kom Ruth tio dagar för tidigt medan Ebba tittade ut två dagar för sent (skiljer tolv dagar), dels så har många andra saker i Millas liv – som träning, mat och annat – förändrats med åren. Så nej, jag vet inte om teorin verkligen stämmer.

Men visst, ska man lägga ihop alla Ebba-egenskaper så känns ju sockerchocken i viss mån rimlig:

* Ebba vägde mer än Ruth.

* Ebba är vaken mer än Ruth, vilket kan tyda på att hon är piggare vilket man blir av socker.

* Ebba äter mer än Ruth, för hon måste få i sig allt socker som kommer via bröstmjölken (nä, Milla har inte slutat äta socker helt för att Ebba fötts).

Men nej, trots sockerintag under tiden i magen så är Ebba inte sötare än Ruth. De är båda lika söta – så i det fallet spelar sockret ingen roll, om det nu är någon som tror att sockerätande under graviditeten skapar bättre förutsättningar för en framtida modellkarriär.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *