Konspiratoriska pappatankar om allt och ingenting.

Tonåringen

Ebba är idag 18 dagar – men man kan tro att hon är 18 år.

Det är lite tonåring över henne.

Hon har fått hormonplitor, eller babyfinnar, över hela, ja hela, ansiktet och ser ut som värsta tonåringen med massa acne. Nej, det är inget allvarligt, det är många bebisar som ”drabbas” av detta, och det ska enligt vad jag läst vara ofarligt för barnet också. Varför bebisar får dem är lite oklart, den tydligaste teorin handlar om mammans hormoner, eller vad hon äter, men det är tveksamt eftersom även bebisar som inte ammar kan drabbas.

Nåväl, hon ser verkligen ut som värsta tonåringen med alla de där prickarna i ansiktet, men det finns fler saker som tyder på att hon redan nu är en typisk tonåring:

Hon sover extremt mycket, precis som tonåringar gör. Hon går inte upp själv på morgonen heller, utan vi får lyfta upp henne ur sängen och släpa ner henne för trappan, men hon brukar kvickna till när hon fått lite frukost.

Hon äter extremt mycket, precis som tonåringar. Hon hinner knappt svälja när hon lastar in all bröstmjölk. Typ som tonåringar som kan kasta i sig en klase bananer när de var ”sugna på något”. Liksom tonåringar så håller hon heller inte övriga familjens mattider, utan skapar egna rutiner som hon själv sätter upp och bestämmer över.

Hon växer som bara den – två centimeter på de fem första dagarna – precis som tonåringar som kan växa typ en halvmeter på en sommar. Och ja, hon växer ur sina kläder väldigt fort också.

Hon har humörsvängningar, är nöjd ibland och skriker som fasen på sina föräldrar ibland, så humöret går upp och ner, precis som hos en tonåring. Relationen till föräldrarna är liksom komplicerad.

Jodå, alla symptom finns där, visst fasen är hon en tonåring.

***

Således, om Ebba är tonåring som bebis, så kanske hon blir bebis som tonåring. Jag vet inte om det är bra eller dåligt, om jag ska vara ärlig.

***

Ebba är väldigt bebissöt för att vara en tonåring.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *