Jolie är en 35-årig mamma som bor i Karlstad med tre barn, sambo och fyra pälsbollar! Hon jobbar som neonatal sjuksköterska och drömmer om en karriär som barnsjuksköterska följt av barnmorska. I bloggen får man läsa om hennes åsikter (hon har aldrig fel), vardagsliv och DRÖMMAR. En varierande blogg där man får följa Jolie som mamma och hennes spännande arbete med de små hjältarna.

Patient säkerhet

Ska man eller ska man inte skriva om jobbet på en blogg?

Finns arbetsgivare som kan ge en sparken och man ska inte tala illa om jobbet osv.

Jag funderar bara lite på patientsäkerhet. Ett ord man läst mkt om i tidningar och som man pratar om när man jobbar inom vården. Sjukvården är inte patientsäker, det har den inte varit på länge. Och nu verkar läget blivit mkt sämre om man ska tro det man läser :-)

Jag gillar inte att jobba natt. Det finns ju de som gör det. Men jag har alltid känt mig sjuk när jag jobbat natt. Som bakis fast utan att haft roligt.  Några gånger har jag blivit sjuk också, förkyld eller ont i magen. Min hjärna fungerar så sjukt dåligt på natten, jag kan inte tänka klart. Ännu värre efter fler nätter.. Hur patientsäkert blir det när människor som inte fungerar ska jobba? Bara en tanke.  Eller så handlar det inte om patienterna?

I morse när jag åkte hem, efter 24 h vakenhet (Ja jag blev väckt kl 0720 av A..), trodde jag inte jag skulle klara av att köra bilen hem. Tur jag har automat :-) Total trötthet.

Kanske blev detta inlägg jätte konstigt? Då beror det på att jag jobbat natt, sovit 6 h och nu jobbar en natt till..

 

Pain

Alltså jag lär ju vara den mest otränade människan. Men förra lördagen, när det var 24 grader ute och solen sken, städade vi på altanen. Jag skurade altangolvet. Och på söndagen var jag lite stel i ryggen, men på måndag kunde jag nästan inte röra mig.

Så sjukt ont i ländryggen.. Värk och sen högg det till om jag gjorde någon rörelse. Ryggskott?

Men det värsta är ju att det är inte borta än. Har inte lika ont men fortfarande ont. Och att bära och sätta ner Amelia 100 gånger på en dag gör ju inte underverk för ryggen heller.

Försökt träna lite styrkeövningar i lördags för att se om det ville gå över.. Samt stretch och liniment och värme.. Tips? Eller behöver jag bli orolig att det ska vara nått farligt? (tänker alltid det värsta..)

Att gå känns iaf ok. Så nu ska jag och A gå ner till skolan och hämta G och M :-)

 

Vab

Hemma och vabbar med stora barnet idag.. var hemma med A i tisdags då jag upptäckte tre prickar en timme innan jag skulle lämna henne på föris. M hade vattkoppor för 3 veckor sen och varken A eller G har blivit sjuka. Vilket är helt otroligt. Iaf så hade A tre prickar helt plötsligt och vem vet om det blir en koppa eller inte?

Så vi var hemma. Men de där prickarna försvann. Så hon skulle gå idag och då vaknar G kl 05 och mår dåligt. Så då fick jag vabba honom idag.. I morgon får C vabba för jag vill gå på planeringsdag med jobbet..

G kräks ju alltid vid feber, men i morse hade han ingen feber. Sjukt hes och ont i magen sa han.. När han sen stiger upp, ser jag att han har fått röda små blodutgjutelse prickar i ansiktet. Ser ut som s. Petekier. Som jag associerar med hjärnhinneinflammation.. Så nu har jag ringt runt, 1177 ville skicka oss till barnakuten men det ville inte de. Så jag skulle ringa vc kl 13.

Ville inte vänta så läge, även om G ter sig ganska välmående. Så jag skaffade KRY appen :-) Nu har vi haft läkarsamtal och jag kan känna mig lugn igen. Fick skicka en fråga och kunde länka bilder innan jag blev uppringd på videosamtal. Sjukt snabbt och enkelt. Sen har en app naturligtvis brister, inget klämmande och kännande och inga prover tas. Men i mitt fall ville jag bara att någon annan skulle bedöma prickarna, så jag slapp vara ensam om den bedömningen, och sedan ge lugnande besked :-)

2017-01-15 08.29.17

Här är en bild på G när han fyllde 9 år :-)

throwback time

Sitter och kollar igenom min gamla blogg. Så kul. Lite minnen som blivit ned skriva.

Tänkte lägga upp en liten sammanfattning från 2013 här. Så små M och G var. Och jag hade kort hår och bytte jobb :-)

Känns som ett annat liv. Men jag har fortfarande inte fått magrutor, även om jag faktiskt nästan nått målvikten nu. (Så där 4 år senare..)

ÅRET SOM GÅTT 2013

31 december 2013, 13:41

Måste också sammanfatta året. Man får perspektiv på tillvaron då.
Måste även tillägga att det känns som det inte var så länge sen det var januari, eller?!
Januari
Eftersom jag har världens sämsta minne, har jag läste inläggen i bloggen.
Och i januari var det som alla januari, Liten och stor älskling fyller år.
G fyllde 5 år den 15 januari och C fyllde 29 år den 24 januari.
Jag hade stora planer på att träna och gå ner 10 kg.

(Kom aldrig dit.. Tränade oregelbundet som alltid.)

Den 22 januari åkte jag pulka med barnen och råkade slå i och landa på svanskotan. Aj.
G började säga rullande rrrrrrrrr. Helt plötsligt.
Februari
Jag fyllde år. samma varje år det där 😉
Jobb och jobb, så klart. En fantastisk grej hände på jobbet. Jag hjälpte en pat att komma hem en sista gång. Att hen skulle vandra vidare visste vi då hen hade en dödligsjukdom, men att hen bara skulle få en underbar kväll med sina när visste jag inte. Hens anhörig kom till jobbet och tackade mig. Kände mig rör.
Kände att jag gjort något värdefullt, även om jag inte räddat livet på någon..
Tänker på hennes ord mkt fortfarande. Att M kan bli tjock. Men vad mane göra?! Jag ger henne inte massor av mat inte godis mer än på lördagar och då inte massor. Hon är aktiv och vi är ute varje dag. (Brukar dansa och springa).
Mars
(G försöker bära tjockis Cleo, hon har btw bantat under 2013.)
Jobb jobb.
Jag gick KOMET utbildningen. Den föräldrar utbildningen, som man läs sig de olika verktygen som man kan behöva som småbarnsförälder. Samtidigt fick man träffa andra päron som bråkar om samma saker hemma. Jag tyckte det var skönt att veta att man inte var själv.
Jag gjorde en surdeg och försökte baka men det blev pankaka av allt :-) Inte min grej.
Kemikalier och plast kom upp :-)
Sökte jobb, gick på intervju och fick jobbet. Sa upp mig. Räknade ner till sista passet eller  kanske första?!
April
G tappade två tänder i nederkäken.
Vi badade i nya badhuset för första gången. M var orädd som vanligt.
Bytte jobb, började på Neonatal avd.
 (Bilden är innan jag blev korthårig, Gissningsvis från sept 2012)
Grät på nya jobbet, var med om det värsta tänkbara. Ångrade mig lite att jag bytte jobb. Ganska mkt mindre tårar när gamla Agda 85 går bort, lungt och stilla.. Ganska mkt mer förväntat. Men nu känns det som det var 100 år sedan,men samtidigt bär man med sig det mötet. Sitter liksom fast i mitt huvud.

M sov borta för första gången. Vi var ute och drack en öl och åt en bit mat. Sen såg vi en film. Öl innan film för två småbarnsföräldrar var kanske inte det bästa. Risk för zzzzzzz i biomörkret 😉

Vi gick på bio tillsammans hela familjen, såg Crodarna. Första gången för M, var kanske lite tidigt. För still satt hon inte 😉
Maj
Årets första förkylning för min del. Klarade mig ganska länge ändå.
M hade magsjuka och eftersom man aldrig kan veta vilken sort var vi i karantön i 48 h efter sista kräkning (eller diarré).
M fick solglasögon som de andra flickorna hade..
Sommarvärme i slutet av maj var härligt.
Juni
3 år som sjuksköterska, iaf sen examen.

M var badsugen. Klädde av sig och hoppade i hinken :-) Vi fick lov att köpa en pool, en mkt bra investering.
Stressade och drömde om semester och sommarlov.
Pysslade om mina plantor, tomat, paprika, gurka, jordgubbar och olika blommor.
Skrev ett inlägg om amning och mina tankar kring det, läs här.
 Poolen.


Juli 

Vi plockade jordgubbar, mkt intressant tyckte barnen.
Funderingar på att VUB.
Agusti
M fylde 3 år, stora tjejen.
Hon gav grisarna på maribergsskogen sina nappar och utvecklade insomningsbesvär 😉 C och jag ”firade” 9 år sen vi träffades.
Vi badade i poolen läänge, tog sista badbilden den 24/8.
September
Jag och Therese var till Sthlm och lekte modeller för en dag samt gick på Blogevent.
Skoj skoj skoj. Inte lätt men kul. (Lustigt nog hade jag fått 5 st nya finnar inför detta, brukar aldrig ha finnar annars..)
Det var första gången vi var på ett ”riktigt” blogevent och absolut inte sista.
Efter blogeventet har jag fått fler läsare (roligt!!) och bloggar mer regelbundet. Tycket att det är kul att dela med sig av mina tankar men också kul att ”skriva upp” händelser som man kanske skulle glömma annars?
Oktober
Egentligen hände det inte mer i Okt men om man kollar igenom bloggen ser det så ut.
Men jag sammanfattar väl som tidigare.
Jag vann min första bloggtävling! Ariel dvd och lego. Så kul!
Jag hade nackspärr.
Therese och jag samt Sojka hade en utmaning; Att bli mitt bästa jag. Fanns mkt fina priser och alla som medverkade fick fina erbjudanden samt pepp. Kommer en ny utmaning 2014, så håll utkik!
Jag insåg att jag blivit en Zoombie, trött och sliten. För mkt nattarbete för min smak, startar här.
Årets skolkort kom.
November
Vi var till Stöllet.
Jag och C åkte till Göteborg på min ofrivilliga semester. Första gången vi åkte bort över natten utan barn. Det var härligt och lite konstigt.

Och jag beställde från Iherb för första gången.
December
Och till sist årets sista månad.
Snart är året slut och 2014 väntar runt hörnet.
Julbord med jobbet.
Vi gjorde första två pepparkakshusen, ever. Kanske sista också. Det var varmt och kladdigt.
Jag har varit ledig mkt samt även sjuk lite. Och det betyder att jag bara jobbade 3 dagar innan jul, frpn 1 dec och sedan började jag jobba igen den 27:e. Nu blir det inte speciellt mkt ledighet framöver men men.

Första glossyboxen anlände. Kul.
Det kom snöö, massor av snöö. Smälte bort snabb och nu i efter hand är det så synd. Saknar snön nu. Ge oss snö.
Jag vann igen, Två fina vinster under året, jag som aldrig vinner. Denna gång vann jag ett årskort på livskraft. 
Men nu mina vänner ska jag förbereda maten till i kväll.
Blir lite nyårs suppé här hemma.
Gott nytt år! ”