Jag är gravid… Abort det enda alternativet..

Så kom den dagen.. ! Idag skall jag till Strandkliniken här i Stockholm för att göra ultraljud för att se hur långt (läs kort) gången jag är.

Ni som känner mig vet ju att jag nu är mamma till två fantastiska barn, mina tvillingar Vilmer och Tyra. De föddes på alla hjärtans dag 2013.

Jag och pappan separerade då de var 18 månader ungefär.

Ja och då förstår ni säkert att det inte är tvillingarnas pappa som är pappan till denna ”graviditet”

Detta inlägg kommer såklart inte att handla om pappan till fostret (fostren) men här kommer lite kort info. Vi har (hade) träffats i ganska exakt ett år när vi valde att avsluta det vi hade. Och strax därpå uteblev min mens.

Han bor inte längre i sthlm utan studerar i en annan stad här i Sverige dessutom.

Så ”olägligt” nog så var min mens sen, fick extrakolla med min vän Hanna då vi har mens i princip exakt samtidig jämt! och ja det stämde! Men alla vänner sa såklart: den kommer ska du se.

Men jag trodde på allvar att NEJ den kommer inte!

Min kropp började denna gång väldigt snabbt reagera som ”gravid” och då främst genom extremt ömma och känsliga bröst!

När jag gjorde testet hemma så köpte jag apotektets egna graviditetstest, det som visar två streck för gravid!

Kissade i en mugg, stoppade ned testet och på ”skärmen” som från början var helt vit syntes snabbt ett streck!! Jag väntade och väntade och kollade instruktionerna igen : ett streck på denna sidan betyder inte gravid! YEEEEEEEES tänkte jag och la ned testet på handfatet igen, tänkte nu är det lugnt! Hade ju gått 3 minuter ändå (av 5), men DÅ HÄNDE det….. Ett ljust till streck dök upp! Tog upp instruktionerna igen och började läsa. Men på bilden i foldern visade två skrapa streck.. Smsade min fina lillasyster som är gravid nu och skrev: kolla detta är väl lugnt? Hon: nej, du är gravid! Sen skickade hon bild på de två testerna hon tagit. Först ett som såg ut som mitt och sen ett hon tagit två dagar efter det första! TVÅ SKARPA STRECK!

Ja och som ni förstår har inte min mens dykt upp ännu!!

Och jag hade shoppat nya sommarkläder för ca 3 veckor sedan, kan lova att de passar inte jättebra längre :(

Kroppen reagerade redan innan jag visste att jag var gravid…. Började till och med träna för att min mage blivit större!Helt sjukt för med tvillingarna märktes det inte så värst fort… Så nu börjar jag under om det är typ 4 st där inne 😉

Jag valde att berätta för ”pappan” att jag var gravid fast några i min omgivning tyckte att jag skulle vänta tills efter jag gjort abort. Men jag kände, nej det är inte jag. Självklart skall han få veta! Även fast jag vet att han är ledsen, besviken och arg på mig just nu (och då) så valde jag att berätta för honom.

Och han har varit ett stöd för mig, även fast en hel del syrliga kommentarer från honom slunkit ut!!! Vilket så klart sårar mig! Jag är ingen ängel heller såklart..

Ja menar, självklart vet jag att han är den ende ”kandidaten” till att vara pappa till denna/dessa!

Tack alla vänner för ert stöd!!

Just ja, har glömt nämna tröttheten!! Jag som redan är extremt trött pga min anemi är inte piggare nu direkt! Försöker äta den där jä-la medicinen i högra dos än vanligt för vet att jag hade låga värden då jag väntade twinsen. Men min mage kraschar ju rejält av den och dessutom nu i högre dos!

Tycker så synd om mina barn som har en sån trött mamma….!

Även mina känslor åker bergochdalbana!

Men hela tiden har jag känt att abort är enda alternativet. För att riskera att bli ensamstående till fler barn än två vill jag inte! Det är tungt nog som det är <3 <3

Ja och som ensamstående kan ni ju förstå hur ”lätt” det är att få till att göra själva aborten! Barnens pappa har dem ju aldrig mer än 2 nätter i sträck..

Nu ska jag iallafall bege mig bort mot strandvägen för att göra ultraljud och få mer information.

Detta är min första abort, jag är så nervös!

En sista sak bara: Ni killar/män kommer så jä-la lindrigt undan! Ni behöver inte utsätta er kropp för detta :(

4 reaktioner på ”Jag är gravid… Abort det enda alternativet..

  1. Hej. Att göra abort är ingen rolig grej alls. Jag har gjort abort, 2 gånger faktiskt. Ena gången gjorde jag det hemma, alltså fick tabletter och saker på sjukhuset och började min abort hemma! Vilket sluta med att ambulans och grejer var där. Andra gången på sjukhuset vilket var 10 gånger bättre.
    Dock inte alls roligt vilket av det! Men jag råder dig till att stanna kvar på sjukhuset och gå igenom allting där! Sen finns det alltid en kurator som man kan snacka med efteråt! Så är det extra jobbigt så snacka med en sån efteråt!
    Lycka till med allt, iallafall! Styrkekramar ❤️

  2. Stark du är, kan tänka mig att abort är en av de jobbigaste sakerna man kan göra men som du beskriver det så är det de bästa för just dig och dina barn nu. Skickar massa styrkekramar till dig och hoppas att det går bra <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *