DN hur tänkte ni nu?? #tvillingupproret #DN #HanneKjöller

Fick detta skickat till mig av en vän på FB.

Blir uppriktigt förbannad!! Hur kan man jämföra mitt jobb som förskolepedagog med mig, Johanna som tvillingmamma!!!!

Hur många spädbarn finns det på förskolorna här i Sverige? vad jag vet, INGET!

Hur skulle ni med barn som är födda tätt känna om när ni fick andra barnet: Nej,  nu har ni fått barn lite väl tätt så nu för du bara 90st sjukpenninggrundade dagar och 90st 180:-( innan skatt) dagar!!

Vi som blir gravida med tvillingar har ju för f-n inte valt det själva!!! De som skaffar barn tätt har i många fall valt det helt själva…

tvillingar

”Alla barn har samma rättigheter och lika värde. Ingen får diskrimineras. Barn får inte diskrimineras i förhållande till vuxna eller andra grupper av barn och det är varje stats skyldighet att se till att alla barn skyddas mot diskriminering”

”Alla barn har rätten till livet och att få utvecklas till en trygg individ.”

 

Så jä-la besviken är jag!!

Varför har Vilmer och Tyra mindre rätt till detta? Vad har de gjort? De valde inte att vara tvillingar!!!

Vi valde inte att födas samtidigt

Vi valde inte att födas samtidigt

Jag jobbar på förskola och nu känner jag mig ännu mer som en dålig mamma! Jag menar ”jag är ju van från jobbet att ta hand om 5 barn” själv, minst!! Fy sjutton så lågt skrivet!!

Du Hanne Kjöller som skrev detta inlägg, jag hoppas du inte har barn som du lämnar/lämnat på förskolan! Jag hoppas du ensam tagit hand om dem hemma ensam dygnet runt!

3 thoughts on “DN hur tänkte ni nu?? #tvillingupproret #DN #HanneKjöller

  1. Alltså… det ÄR en väldigt svår diskussion just för att man låter så otacksam. Kom igen liksom, Sverige har ju världens bästa föräldraförsäkring redan. Men det finns ju en anledning varför små barn inte bör vara på dagis. De behöver mycket mer dedikerad omsorg än vad de kan få i en barnuppfostran. Tror inte mina barn for illa av att vara med bara en förälder men jag vet bara att jag själv mådde dåligt och var på väg att stressa sönder mig samt att anknytningen påverkas negativt av den konstiga situationen. I vår historia är det mycket kort tid vi haft kärnfamiljen och räknat med att allt ska kunna skötas effektivt på det sättet. Länder med sämre föräldraförsäkring har ofta andra strukturer där släktingar i den mån de finns ställer upp. Jag tycker också att du har rimliga krav men du behöver formulera dig proffsigare och vässa argumenten. Annars blir du mosad…

  2. Det är väl inget att sträva efter… Att vara ensam med 5 barn. Direkt. Det finns en anledning varför vi som jobbar i förskola protesterar mot stora barngrupper. Vi räcker inte till.
    I förskolan, däremot, har du kollegor omkring dig, du är på en plats anpassad för barn, maten står färdiglagad på bordet, du har 30 minuters rast EGEN tid att slappna av.
    När vi jobbat klart våra timmar går vi hem. Många till en familj där två föräldrar hjälps åt.
    Hur tänker hon som jämför ett jobb på förskola med att ta hand om egna barn? Jag förstår inte. Alls.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *