Ensamstående med twins – min vardag del 1

Nu skall ni få följa mig ett dygn i min vardag som ensamstående med tvillingar på nyss fyllda 2år! Vilmer och Tyra bor för närvarande 2/3 av tiden hos mig.

Bör tilläggas att idag tisdag har jag vabbat, så barnens lekrum är inte lika stökigt som det brukar vara 😉

Ikväll (tisdag 4/3) när klockan var 20:22 sov båda barnen. Tyra somnade först.

Då började det ”roliga” med att vara ensamstående, man har ingen att dela allt detta ”roliga” med!

20:30 städa upp i köket efter middagen! Ikväll åt vi soppa med pasta och korv i, det var även ”badkväll) så direkt efter middagen (blev sen middag) fick de hoppa ned i badet!

image När köket var fullt funktionsdugligt 😉 för frukosten imorgon var klockan 21:10. Då hade jag även hunnit diska lite grejer förhand som jag annars inte gör varje kväll.

21:15 dags att plocka upp i vardagsrummet !

 imageNär det var klart var klockan 21:30! Då plockade jag inte undan grundligt, har en stor back med leksaker jag ej orkade sortera..

21:35 dags att ge sig på barnens lekrum!

imageSom ni ser hade de inte hunnit dra fram alltför mycket 😉

Plockade/sorterade lite mer än jag gör varje kväll.. Men sorterade verkligen inte noggrant!

21:50 dags för värsta.. Badrummet! Massor med tvätt att vika, tvätt att hänga i tvättmaskinen, badleksaker att skölja rent.. Plocka ut leksaker som alltid letar sig in i badrummet.. Slänga i en ny tvätt.. Fylla på blöjor mm..

22:30 klart!

vila en stund i soffan

imageSen förbereda 3 st nappflaskor med vatten och mäta upp ersättning i doseraren. Lagom till det var klart och jag skulle borsta tänderna vaknade Tyra till och var ledsen.. Bad om flaskan och jag gav henne trots att klockan bara var 23:20 typ. Ville att hon skulle somna om snabbt 😉

23:35 ligger jag i sängen och bloggar! Båda barnen andas djupt.. Nu skall jag försöka varva ned och somna så jag får någon timmes sömn i natt..

fortsättning följer …

6 thoughts on “Ensamstående med twins – min vardag del 1

 1. Hej!

  Måste få fråga som jag förstått jobbar du halvtid och bor på Kungsholmen i vad som ser ut som en minst trea och är ensamstående?? Hur får du det att gå ihop. Jag som funderar på att separera (har också tvillingar) måste flytta långt ut i förorten (bor i stan nu) för att ha råd att bo med min enda lön och då jobbar jag ändå heltid. Hur får du det att gå ihop? Bra jobbat!

  1. Jag bor kvar i lägenheten jag och pappan bodde i tillsammans med barnen. Han äger fortfarande halva lägenheten. Hade aldrig haft råd att bo här annars <3

 2. Impad att du pallar röja i barnens rum varje kväll! Det gör Absolut inte jag… den tiden kan jag lägga på.något annat. Just för att jag har så lite egentid på kvällen som det är. Pust.

 3. Hej!

  Jag skrev en kommentar som inte verkar publiceras?? Undrade hur du har råd att bo så fint och stort som ensamstående och dessutom jobba halvtid? Jag som ska separera måste flytta långt ut från stan och då jobbar jag ändå heltid med bra lön. Hur gör du och får ihop det?!?! Tips gärna :)

  1. Hej! Jag och barnens pappa äger denna lägenhet ihop. Vi kom överens om att detta var det bästa alternativet för barnen. En fast punkt/trygghet när du var små. Nu skall de börja vara mer hos sin pappa. Vi är bra vänner som försöker så gott det bara går att göra det allra bästa för barnen. Lycka till med allt! :)

 4. Kan inte barnen hjälpa till att plocka iordning? Vi satsar stenhårt på det. Plocka ihop leksaker innan läggdags. Ta bort i köket osv. Jag försöker få ihop att göra så mycket som möjligt tillsammans med den just för att slippa bara plocka hela kvällen. Mina killar är två år och tycker det är roligt att hjälpa mamma

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *