Låst! Så känns det..

Sen vi separerade kan jag erkänna att man känner sig mer låst än innan!

Innan har det inte varit lika påtagligt!
Visst jag kunde inte gå på babysim ensam med två bebisar, jag kunde inte göra alla ”hopp och skutt” rörelser med två bebisar på öppna förskolans sångstunder..
Jag kunde inte som andra föräldralediga mammor (med en bebis) sitta och fika i timmar med en bebis i knät..
Jag kunde och kan ibland inte gå på toaletten när jag är själv med barnen, för vagnen går inte in genom vissa små pyttetoadörrar och lämna vagnen oövervakad utanför vägrar jag.

Detta är sånt jag inte klagat över och kommer inte att göra. Det är/var bara att acceptera läget 🙂
Att få tvillingar är en gåva!

Men NU när vi separerat och jag har barnen 2/3 av tiden, vi har dem varannan helg bl.a.
Så kan jag aldrig åka upp och hälsa på min familj i Dalarna!
Mina barn har aldrig gillat att åka bil.. Det tar ca 2 1/2 timme att åka upp, utan köer och vägarbeten.
De har i princip aldrig sovit hela bilresan upp..
Åker jag själv med bil kan jag omöjligen underhålla barnet som sitter ensam bak i bilen..
Kan inte ge typ flaska eller frukt..

Okej, tåg tänker ni!
Har åkt tåg själv EN GÅNG med dem. Det skall ta 1 timme och 50 minuter. Men i princip varje gång jag åkt tåg med sj har vi blivit försenade
Och att ta sig på tåget med två 1 1/2 åringar med tvillingvagn och packning är knappt så jag vet hur det skall gå till.. Sen att få dem att sitta stilla i två timmar minst., ja ni! Och nej! Film funkar inte på dem än.. Hittar inget de gillar i längre än Max 25 minuter..
Och om en bajsar.. Släpar jag med mig båda in på minitoan på tåget som är allt annat än fräscha?
Och vågar inte lite på att tåget kommer fram i tid..!!

Och om nu tåget kommer fram i tid, vad gör vi när vi kommer fram?
Går överallt vi ska?
För åka bil utan bilstol?
Hem till min pappa kan man inte gå.. Det är flera mil från tågstationen..

Känner ingen som har två bilstolar i barnens storlek i bilen där uppe.
Alla har ju ett större och ett mindre barn om de ens har två barn..

Flyg.. För det första går det inga flyg och hade det gjort det tror jag inte man får flyga själv med två barn under 2 år..

När barnen hade babyskydd till bilen var det enklare, de knäppte jag ju bara fast på vagnen. De var lätta att fästa i alla bilar.,

Jag vet och förstår att det kan/är jobbigt att vara själv med två barn i olika åldrar åxå.
Men att åka bil måste ju vara lättare. Det stora barnet är mer självständigt, kan ju även hjälpa till om det yngre behöver hjälp.

Ja, jag ville bara skriva av mig lite..

Lite deppigt att känna sig låst bara.. :*(

20140917-000427.jpg

5 reaktioner på ”Låst! Så känns det..

  1. Hej!
    OM jag får ge dig ett råd…. Strunta i att åka upp till Dalarna ett tag! Känn inte pressen att du ska fixa det. Låt familjen/släkten/vännerna komma till er, bjud in och säg som det är – att det här funkar inte just nu. Om ett år ser det helt annorlunda ut. Du kommer kunna åka bil själv och barnen kommer kanske titta på film eller pyssla med något där bak. Så har det varit för oss, det som tidigare var helt j-la omöjligt blir mer möjligt och faktiskt roligt med tiden. Friheten kommer tillbaka! Kram från en tvillingmorsa med killar på 3,5 år

  2. Förstår att du känner dig låst! Jag har ofta svårt att ta mig in till stan t.ex. trots att jag bara bor strax utanför Stockholm och (relativt;-) enkelt kan ta buss + t-bana. Men … att i din situation inte kunna åka och hälsa på familjen ”hemma” måste vara urjobbigt. Vad tror du om att dela upp bilresan, att lägga in ett långt stopp halvvägs? Kan kanske kännas frustrerande att göra en relativt kort bilresa till ett halv- eller rent av heldagsprojekt. Men … kanske är det värt det?

  3. Åhh, vad jag känner igen mig!
    Ensam/delad vårdnad sen de va 8 mån, nu 4 på söndag!
    Jag hade barnen mkt själv i början, (pappan va hos mig för att natta, sen ca 1 år har vi haft 2,2,3 schema) och jag åkte mkt till Värmland, (2,5h) Tåg, ja, jätte svårt. Sitter fortf i mitten av två säten. Vi har alltid haft mindre ritblock med oss och små (lätta) böcker, havrefras, russin och frukt att äta/pilla med. Film blev intressant för ett halv år sen, de har ju varandra. Jag köpte två begagnade bilstolar som finns i Värmland. Har inte bil, men när vi åkt bil har jag sällan kört själv, har suttit i mitten där bak till typ 2,5 års åldern. Jag tror att barnen dina kan vänja sig med bil. När de sitter där bak, bredvid varandra, med lek och pyssel grejer så kan de leka lite ihop. Värre är ju när nappen åkte ut, då va det bara att stanna så snart som möjligt.
    Men, det är helt sjukt. När jag tänker tillbaka på tiden med två 1-2 åringar.. phu, hur klarade jag det??
    Men, det går! 🙂 och det blir enklare och roligare!! 🙂
    (Ja, just nu är det inte så roligt då de börjar uttrycka missnöje av att byta hem, missnöje kring vem som får/ska vara mest med mig osv. Alla dessa faser)
    Ang fika och toa besök. Det blev ju inte mkt sånt, picknick och tog med barnen in. Man fick ju mkt imponerande kommentarer när man gick runt med en på vardera sida 😉
    Alltid när jag åkt tåg (Sthlm- Kristinehamn) har jag bett om hjälp, om jag inte haft hjälp/blivit mött. Hjälp från personal ingår i deras jobb, men oftast har det varit medresenärer. Men jag förstår hur du känner. Jag drog mig för att åka efter babyskyddet, kanske för att barnen var livliga just då men också för att jag var osäker på hjälpen. Men den finns vill jag säga till dig!! Bara säg till tågpersonalen.
    Jag är fortf ensamstående och det är fortf olika svårigheter. Har du frågor el funderingar du tror jag erfarit (själv är du den första jag stött på som är ensamstående med tvillingar) får du gärna höra av dig!
    Allt gott till dig och de små.
    Tiden förändras snart. Det blir lite lättare snart! 🙂
    Med vänlig hälsning,
    Sophia

  4. kram på dig Johanna maria! Du skriver verkligen en jättebra blogg. En vän till mig länkade den via facebook för ett tag sedan och nu följer jag din blogg varje dag efter jobbet. Kan lixom inte låta bli 🙂 Du uttrycker dig på ett väldigt unikt sätt.

    Fortsätt skriva! Kram <3

    /Lina

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *