VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Skitsnack-radio och buss-skandaler!

Mitt favorit-radioprogram just nu är Radio 1, ”Sveriges nya pratradio”, som deras slogan lyder (ännu efter ca 2,5 års sändande). Sveriges bästa pratradio, skulle jag vilja säga, möjligen Sveriges enda äkta pratradio. Eller ”Sveriges-för-ensamma-människor-som-ringer-in-för-att-ha-någon-att-prata-med,-om-vad-för-skit-som-helst,-eller-ingenting-alls- pratradio” kanske är bäst benämning när jag tänker efter….

Hur som helst så är det oerhört intressant att lyssna på allt detta prat hela dagarna. I programledar-teamet har vi järngänget Fylking och Ashberg, tillsammans med flera andra duktiga snackare. Det avhandlas verkligen alla möjliga ämnen; saknaden efter ett avlidet husdjur, arbetsförhållanden inom sjukvården, Europas ekonomi, genustänk på förskolan, professionell hjälp vid kärleksproblem etc etc etc. Varje dag sitter programledarna mer eller mindre tålmodigt och lyssnar på folk som ringer in för att dela med sig av sina åsikter. Förhoppningsvis angående sändningens valda tema, men nästan lika ofta är det folk som knappt vet att de ringer in till ett radioprogram. Allt sker live och som jag förstått det så är det programledarna själva som styr allt i studion. Därför blir det liksom aldrig riktigt tråkigt. Ibland funkar inte tekniken, titt som tätt smiter det in busringningar och ibland ringer samma (troligen överförfriskade) tant in minst tre gånger till varje program, under olika alias, för att berätta hur mycket hon tycker om det dom gör.

För tillfället är det stort rabalder efter att någon ringt in och tipsat om busschaufförernas taskiga arbetsförhållanden. Mycket intressant! Jag har inte haft en tanke på allt det som kommit upp, bl a att det inte är ovanligt med 12 timmars arbetsdagar med knappa raster och pressade tidtabeller. De ska dessutom ta betalt och svara på frågor samtidigt som de kör buss i trafiken och håller sig vakna! Att papperslösa används som obehöriga mekaniker (mot usel ersättning) och därmed ansvarar för bussarna duglighet, är ytterligare en skandalnyhet som kommit fram under morgonen. Det här kan sluta hur som helst.

Mina tips idag, denna ”lilla-patte-klappar-dag” som Fylking kallar det, är att lyssna på Radio 1, och att le och vara trevlig mot sin busschaufför.

 

 


Kommentarer


  1. Jörgen 13 februari, 2013 on 12:09 Svara

    Oxo mitt favvoradioprogram sedan länge. Skippade Vinyl när de började lira 70-80-talsmusik.

    Men jag är nyfiken på en sak. Har du sett nån busschaffis ta betalt på siståne…? 😉
    I så fall för vad? Inte biljetter iaf….

    • Jessica Viola 13 februari, 2013 on 12:37 Svara

      Jasså minsann, trodde aldrig att du skulle överge vinylen, Jörgen!
      Och angående betalgrejen; Jag har inte sett en endaste busschaufför ta betalt på sistone, jag åker ju inte buss! 😛 Men jag menar såklart kontrollera biljetter och stämpla remsor, för sånt gäller väl fortfarande? Eller har du nån gratis-buss att tipsa om? 😉

      • Jörgen 13 februari, 2013 on 14:33 Svara

        IKEABUSSEN
        IKEAs gratisbuss avgår från Vasagatan 18 (utanför Stockholms Centralstation) varje hel timme kl 10-19 helgfri måndag-fredag

        Annars lär ju en och annan ungdom vara bra på att fejka SMS-biljetter…

  2. Sandra Addams 13 februari, 2013 on 13:05 Svara

    Åh, älskar också Radio 1! Lyssnar dock mest på podcast så att kag slipper reklamen och nyheterna. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna