VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Skön söndag!

Åh en så härlig söndag jag hade. Fick sovmorgon och låg och drog mig i sängen länge, länge. När jag kom upp utbrister Noah besviket; Men mamma, du ska sova mer. Han och Rasmus hade nämligen bestämt att cykla till lekparken och det ville Noah göra med bara pappa. :) Så så fick det bli. Jag stannade hemma och pysslade och tog det lugnt medan killarna åkte iväg till Vasaparken och busade.


När killarna kom tillbaka åkte Rasmus ut till Nacka för att hämta min bror, hans Maja och lilla August så att vi skulle få lite tid tillsammans innan deras tåg gick. Vi fikade, pratade och Noah höll som vanligt låda. :) Trots att han inte träffat min bror jättemycket satt han som ett plåster på honom. Det var så fint att se dem tillsammans och Noah visade tydligt att han hittat en favorit i sin morbror. Nu är det bara Patrick som gäller och helst av allt skulle nog Noah vilja att Patrick kom varje dag och var barnvakt. Det blir ju tyvärr lite svårt eftersom de bor i Köpenhamn. Önskar så att vi bodde närmare varandra så att vi kunde träffas oftare. Hade verkligen separationsångest när vi skulle kramas hej då.Resten av söndagen var vi hemma och tog det lugnt. Jag och Noah lekte mamma och barn, Noah var mamma och jag var bebis. :) Så roligt att leka rollekar med honom. Efter helgens strapatser somnade han sedan gott mitt i sagoläsningen. Lilla skrutten, helt slut efter allt lek och bus med kusinerna.

Kram,

Kommentera

Annons

Familjemiddag deluxe

Nu i helgen var ju min lillebror med familj på besök från Köpenhamn så igår samlades vi alla hemma hos oss för middag och mys. Storasyster med familj var också med så det var fullt ös med bus, lek och en hel del kramar. Det blev verkligen en så mysig kväll och jag önskar att vi hade fått mer tid tillsammans. Som vanligt slängde Rasmus ihop en supergod rätt, en kycklinggryta från det sechuanska köket. Det blev verkligen mums! Och så en äppelpaj till dessert. Min svåger skrapade formen ren så det måste ju ändå vara ett gott betyg.


Det var så himla fint att se alla kusinerna leka tillsammans. Vi har blivit en stor familj och det är verkligen underbart. Lilla August är ett riktigt charmtroll. Så himla go så man vill äta upp honom. Önskar så att vi bodde lite närmre så man kunde träffas lite oftare.

Och så Noah med sin storkusin Alfred som han verkligen avgudar. De är så otroligt lika till utseendet, Noah är så lik Alfred när Alfred var liten. Älskar att kusinerna är så nära och har så fina band till varandra. Det betyder otroligt mycket för mig och inget jag tar för givet.


När Noah blev lite trött satte sig han och Alfred och kollade på bilar. Eller Alfred satte sig men så säger Noah; Men Alfred, ska vi inte mysa? Kom och lägg dig bredvid mig. Och så blev det. Alfred kröp ner bakom Noah i soffan och lade sin trygga arm runt honom. Så somnade Noah Bus och mitt hjärta svämmade över av kärleken till dessa två. Älskade, älskade ungar.


Och så min syster, vilken kämpe! Trots den elaka cancern kämpar hon på. Så otroligt vacker och stark, det är så fint att se. Ja, den här helgen gjorde oss nog alla gott och jag hoppas att det inte dröjer allt för länge tills vi alla är samlade igen. ❤️

Kram,

Kommentera (1)

Annons

Redo för kyla och värme…

Tycker du precis som jag att det är svårt att klä både sig själv och sitt/sina barn nu när kylan börjar komma? Jag står alltid med 100 val på morgonen just vid den här övergången; när det är kallt på morgonen men betydligt varmare framåt dagen. Då ska jag ge dig ett tips. Jag var nämligen på en pressfrukost hos Presskontakterna för Pierre Robert och föll pladask för deras otroligt sköna plagg i merinoull. Detta fantastiska material håller dig nämligen varm när det är kallt och sval när det är varmt. Det håller dig även varm om du blir blöt. Du kan alltså ha plagg i merinoull året runt om du vill. En annan egenskap jag gillar är att den är självrengörande och har antiseptiska egenskaper vilket gör att ullplagg inte behöver tvättas lika ofta utan istället vädrar man den mellan användningarna. Så bra för miljön också.

Erkänner dock att det här med att inte tvätta är lite  svårt med Noah som gärna spiller både det ena och det andra. Jag brukar därför ha en t-shirt över hans underställ så får den ta all smuts.  För mig är detta plagg ovärderligt nu när vi går mot kallare temperaturer och både jag och Noah har underställ i detta härliga material. Noah några fler än mig eftersom han lever ett helt annat liv än mig med mycket utelek på förskolan. 😊

Min första farhåga när jag hörde att Pierre Roberts plagg är gjorda i merinoull var att de skulle klia, men icke. De är otroligt mjuka och sköna och det fick jag lära mig beror på tjockleken på ullfibern. Det är den som avgör om ett plagg kliar eller inte. Tjockleken mäts i mikron, och ”kligränsen” för ull är 27 mikron. Alla ullunderkläder från Pierre Robert är tillverkade i fin merinoull på 19,5 mikron. Det är långt under kligränsen på 27 mikron, vilket gör att den känns mjuk och skön mot huden. 

Jag är verkligen så nöjd med våra plagg och extra glad att plaggen till Noah kommer i härliga färgglada färger. Hösten och vintern är så mörk i sig så då är det roligt med lite färg tycker jag. Plaggen ligger dessutom bra i pris och med allt annat som ska köpas inför  vintersäsongen är det väldigt välkommet.

Kram, J

Kommentera

Annons

Rolig grej…

För en tid sedan gjorde jag en väldigt rolig grej. Jag fotades för ett stort kvinnormagasin och det var verkligen så kul. Älskar när någon sminkar en och gör en fin i håret. Och som pricken över i:et sedan stylar en med fina kläder och smycken. Jag kände mig verkligen så fin den där dagen och blev väldigt nöjd med bilderna. Det var längesen jag gjorde ett liknande jobb men jag skötte mig bra ändå tycker jag. :) Hela teamet var superproffsiga och jättegulliga så jag kände mig trygg i deras händer.

Nedan bild är ingen skarp bild utan en bild tagen när vi testade ljuset.Förutom bilder så gjordes det även
en intervju med mig. En intervju om livet, val som jag gjort som tagit mig dit jag är idag, relationer som format mig… I november kommer magasinet ut i butik så håll utkik. Jag kan tyvärr inte berätta vilket magasin det är men du kommer att se när det väl är ute. Hoppas du gillar!

Kram, J

Kommentera (16)

Annons

Härliga höst!

Dagar som idag tycker jag är underbara! När det är ganska varmt, solen skiner och så alla lövens vackra färger. Då kan man ju inte annat än älska hösten. :) Jag hoppas att det blir många, många sådana dagar framöver så att man kan tanka energi inför den mörka vintern som ju kommer. Är inget stort fan av vinter och skulle gärna ha en resa bokad att se fram emot men i år har vi ingen sådan. Ett avbrott från kylan så att man orkar hålla ut till våren. :) Jag skulle mer än gärna åka tillbaka till Melbourne och jag hoppas verkligen att den resan blir av inom den närmaste framtiden.


Något jag däremot har att se fram emot är helgen då min lillebror, hans Maja och deras lilla August kommer på besök. Jag har inte sett dem sedan i början på juli vilket är alldeles för längesen. August växer så det knakar och har redan tagit sina första steg. Så trist att ha dem ända borta i Köpenhamn för då går det alltid en del tid mellan gångerna. Noah är mycket nöjd över att hans kusin kommer. Han är förtjust i alla sina kusiner och pratar ofta om dem. Det är fint tycker jag. 


Kram, J

Kommentera (2)