VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

KBT…

Jag och Rasmus gick ju i våras i parterapi vilket var bra för oss men till slut kändes det dock som att vi stod och stampade på samma ställe. Under våra samtal fick jag dock insikt i många sidor hos mig själv som jag behöver och vill arbeta med. Beteenden som jag behöver hjälp att ändra på och händelser i mitt förflutna som jag behöver bearbeta för att komma framåt och på det viset bli en ännu bättre människa. Och som någon så klokt sa, också lära mig att acceptera. Lära mig (och också fullt ut känna) att jag duger som jag är. Lära mig att tycka om alla sidor av mig själv, även de ”dåliga”. Och istället för att se de som misslyckanden istället vända dem till något positivt. Jag behöver göra det här både för min egen skull men även för de jag har runt omkring mig. En viktig och lärorik resa som jag misstänker stundtals kommer att bli extremt jobbig. Men vem har sagt att livet ska vara enkelt? 😊

Något som jag verkligen behöver ta tag i är mitt kontrollbehov som jag bara tycker blir värre och värre och som stundtals driver mig (och Rasmus) till vansinne. Jag måste verkligen hitta ett sätt att förhålla mig till det. Vet att det kommet att krävas mycket eftertanke och jobb från min sida eftersom det sitter så djupt rotat i mig. Har ända sedan jag var barn varit extremt ordningsam och kan inte hitta lugnet om jag inte har full koll och ordning och reda runt omkring. Främst i hemmet. På jobbet är jag också väldigt ordningsam men inte alls i samma utsträckning som hemma. Där har jag en mer sund inställning till ordning och reda tycker jag. Vet inte vad det beror på men så är det. Självklart vill jag ha koll även där men det är som att på jobbet går det inte överstyr. Då snarare hjälper den mig i mitt yrke eftersom min roll kräver ordning och reda och att ha koll på det mesta. 😊

Min plan är att nu under 2018 börja gå i KBT och förhoppningsvis ska det kunna hjälpa mig att reda ut detta dilemma (och säkerligen några fler) så att jag till slut kan känna mig hel utan att behöva ha 110% på allt runtomkring mig. Förmodligen kommer det även att bli en del prat kring syster och cancerdiagnosen hon fått. Oron och rädslan som kommer per automatik när någon i ens närhet får en dödlig sjukdom. Ovissheten är jobbig tycker jag. Inte bara när det kommer till syster och att hon är sjuk utan överlag. Jag är duktig på att oroa mig i förväg och det är otroligt energikrävande och i de flesta fall helt onödigt.

Puh, blir alldeles trött när jag skriver det här men vet med mig att detta är nödvändigt och viktigt. Nu har jag tagit första steget…

Kram, J


Annons

Kommentarer


 1. Sophia 14 januari, 2018 on 20:58 Svara

  Hejja dig! Jag skulle också vilja/behöva komma igång med KBT, tror att vi är många som skulle må bättre av att jobba på vissa sidor hos oss själva. Hojta om du hittar ngn pärla att gå till :) Kramkram!

  • jessicaolers 16 januari, 2018 on 13:02 Svara

   Håller med sig Sophia, tror också att många skulle behöva just KBT. Inte för att bara bryta gamla vanor och mönster utan också acceptera alla sidor hos sig själv. Säger absolut till om jag hittar någon bra. Kram ❤️

 2. Ulrika 14 januari, 2018 on 21:04 Svara

  Gått på KBT hela hösten för att jobba med stress/självkänsla/säga nej. Har verkligen varit nyttigt och bra. Go for it 👍🏼

  • jessicaolers 16 januari, 2018 on 12:57 Svara

   Åh så skönt att du är nöjd. Ser verkligen fram emot att börja även om jag förstår att det kommer bli jobbigt. Kram, J

 3. Lina 15 januari, 2018 on 15:08 Svara

  Så ärlig du är :) ingen människa är ju fel fri. Jag resonerar så att vissa saker man inte gillar hos den andra får msn lära sig att leva med! Allt kan ju inte vara på ”mitt”
  Sätt. Ta och ge äg väldigt bra likdom konpromisser 😉

  Stor kram

  • jessicaolers 16 januari, 2018 on 13:00 Svara

   Tack Lina! Tänker att det är viktigt att skriva om just sådan här saker för jag misstänker att jag inte är ensam i att tänka och känna så här. Kram, J ❤️

 4. MIKAELA 16 januari, 2018 on 11:20 Svara

  Det va länge sedan jag kommenterade här men jag läser varenda inlägg ❤️ Jag undrar hur du mår?Visst skulle du börja ett nytt arbete?Det där med kontrollbehov är jättejobbigt,jag vet.Det är så svårt att släppa på det.Känns lite som att när det är rörigt inombords känns det extra viktigt att ha kontroll på det kan faktiskt kan styra över själv.Ville nog mest säga att du inte är ensam ❤️

  • jessicaolers 16 januari, 2018 on 12:59 Svara

   Hej Mikaela, så glad att du följer mig här inne. Tack för det! ❤️ Just nu mår jag bra men jag har till och från mått sämre. Du vet, utan dalar inga toppar. :) Livet är inte alltid enkelt och det är därför jag beslutar mig för KBT. Kram, J

 5. Frida 16 januari, 2018 on 19:47 Svara

  Efter det värsta året i mitt liv som kantades av död och förluster och all tänkbar jävulskap eskalerade en gammal kär separationsångest till något helt ohanterligt. Jag sov inte, åt inte, andades knappt. Jag var rädd hela tiden, varje gång telefonen ringde så trodde jag att det var med nya dödsbesked. Tiden gick och jag kom sakta på fötter igen. Vågade tro på livet. Där och då gick jag i kbt för att få verktyg att hantera just ångest, och idag är jag (nästan) helt ångestfri. Orädd. Kbt är bra grejer. Iaf om man hamnar hos någon man känner förtroende för. Lycka till!

  • jessicaolers 18 januari, 2018 on 17:10 Svara

   Åh Frida, fy så hemskt år du verkar ha haft. Glad dock att du nu mår bättre och att KBT:n hjälpte dig. Jag hoppas att det ska hjälpa mig också. Kram, J

 6. Marianne 16 januari, 2018 on 20:56 Svara

  Vilket ärligt och fint inlägg! Jag känner igen mig i det du skriver, är också ordningsam och kan inte tänka klart när det är stort kaos runt omkring mig. Inte så lätt med en liten 4 årig tjej som stökar runt 😀 mesta tiden. Jag har kommit fram till att det inte går att ändra på just detta, att jag gillar ordning, och det är inte heller någon dålig egenskap att vara så. Däremot har jag lärt mig att acceptera att det räcker att plocka ihop allt en gång per dag, på kvällen, istället för att städa hela tiden vilket är onödigt. Jag kunde också stressa för att helgstädningen inte skulle hinnas med och det var också onödigt, om du känner likadant är det bättre att en förälder går ut med barnet och den andra kör ett städrace. Sen har det faktiskt hjälpt mig/oss att skaffa städhjälp varannan vecka, det trodde jag inte, men det har faktiskt varit lite nyttigt för mig att inse att andra kan städa minst lika bra som mig 😀 och slippa stressa inför städningen. Kram och lycka till med KBT terapin och tack för en fin blogg

  • jessicaolers 18 januari, 2018 on 17:08 Svara

   Tack snälla Marianne, och så skönt att jag inte är ensam. Måste också börja som du, att inte gå och plocka och städa mest hela tiden. Känner också igen mig gällande helgstädningen och har vid några tillfällen skickat iväg man och barn för att få städa i lugn och ro. Sen har vi städerska varannan vecka och jag älskar det. Skulle gärna ha det varje vecka men någon måtta får det vara. :) Stor kram, J

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *