VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Det bästa…

Det bästa både jag och Noah vet är att läsa böcker tillsammans. Jag är så glad att vi delar det intresset eftersom jag anser att böcker verkligen är det bästa. Jag lärde mig läsa väldigt tidigt och började redan då först läsa högt för min syster och senare min lillebror. Jag minns med värme hur vi åkte till biblioteket hemma i Borlänge och lånade ett gäng böcker som jag sedan läste för honom. Och nu är det Noah som får lyssna på alla möjliga olika sagor. Just nu är favoriterna böckerna om Bonden Blom och Bamse. 

I veckan fick vi dock med posten en ny bok som snabbt blivit en favorit; Rio och jakten på tiokompisarna. Den ska nu läsas varje kväll och det är med stort intresse Noah lyssnar på hur Rio ger sig ut i världen för att rädda tiokompisarna.

Det är superfina illustrationer genom hela boken men sen är det inte bara en saga utan man lär sig även att känna igen siffror. Man ska nämligen hjälpa Rio att hitta siffrorna 1-10 på de olika platserna han besöker i sagan. En så bra idé att väva in lite lärande i berättelsen, sådant gillar jag. Boken är dessutom lagom lång med lagom mycket text och som sagt innan, jättefina bilder.

Jag hoppas verkligen att Noahs intresse för böcker håller i sig. Jag ska i alla fall göra allt jag kan för att han ska fortsätta att tycka det är kul med böcker. Samtidigt som man utvecklar sitt språk är det också en så otroligt skön avkoppling. En välbehövlig paus från alla dagens skärmar.

Kram, J


Annons

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *