VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Utflyktstips!

Förra helgen var jag och lilla familjen på utflykt till en bondgård som heter Bögs gård. Jag vet, lite märkligt namn på en gård och jag ska erkänna att vi fnissade lite när vi fick tipset om att åka dit. Gården ligger i Sollentuna så inte så lång bit att köra från oss på Kungsholmen vilket var skönt.

Väl på plats hälsade vi först på alla djuren. Tycker verkligen det är något speciellt med bondgårdar och mötet med djuren. Min farmor och farfar hade bondgård när jag var liten så det blev en hel del gos med kalvar, hopp i hö och traktoråkning när vi var hos dem. Drömmen för ett litet barn. Nu lever inte mina farföräldrar längre så det finns ingen bondgård kvar därför är jag extra tacksam för alla gårdar runt Stockholm där de tar emot besök. 

Omgivningarna ute på Bögs gård är fantastiska, så otroligt vacker natur. Vi tog oss en liten promenad på grusvägen och Noah hittade snabbt kompisar. Två killar som var ute och sprang hakade han på, min älskade unge! Killarna var jättegulliga och lät han springa med en stund och vände sedan tillbaka för att lämna av honom till oss. 

Vi avslutade vårt lilla bondgårdsbesök med en fika på caféet som ligger i anslutning till gården. Dit behöver man dock inte gå då fikat var sådant trist ”köpefika”. Har blivit så bortskämd med att de flesta ställen nuförtiden bakar själva och det är verkligen skillnad på sådant fika än sådant som bakas i fabrik. Betalar hellre några kronor extra för ”hembakat”, så värt det tycker jag. 

Men gården är verkligen superfin så har du tomt i kalendern och inte vet vad du ska hitta på kan jag verkligen rekommendera Bögs gård.

Kram, J


Annons

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *