VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Lite tankar…

Idag är jag inne på min tredje arbetsdag efter semestern och det känns helt ok. Skulle så klart gärna ha mer ledig tid men är så tacksam över de fyra veckorna jag fick tillsammans med familjen utan måsten och krav. Allt blir liksom så mycket enklare och härligare när man inte behöver stressa och skynda utan kan ta dagen lite som den kommer. Önskar jag kunde ta med mig den känslan nu när vardagen på riktigt sätter igång. Har du några tips tar jag tacksamt emot dem.

Något som jag absolut ska tänka på är att sänka kraven och inte jämföra mig och mitt liv med andras. Nu med sociala medier är det så enkelt att göra det. Snegla på hur andra familjer har det och tyst tänka…varför har jag det inte som dem? Missförstå mig inte, jag har det bra men ibland tycker jag det är lite kämpigt att få ihop livet. Jag vill så mycket men tiden räcker liksom inte till. Men det är väl där de höga kraven jag har på mig själv kommer in. Måste sänka dem och verkligen känna att jag gör mitt bästa. Mer kan jag inte göra. Känner du igen dig?

Idag börjar jag lite senare än vanligt eftersom Noah inte har någon förskola och farfar åkte tidigt i morse. Snart kommer farmor och då ska jag åka iväg till jobbet. Men innan dess ska jag mysa med min pojke. Han kom precis ut från sitt rum och frågade om han fick ligga bredvid mig här på dagbädden. Mitt hjärta svämmade över.

Så nu ligger vi här tätt ihop och då och då hör jag ett ”mamma, ska vi pussas”. Min älskade, fina, mysiga Noah. ❤️


Hoppas du får en fin onsdag!

Kram, J


Annons

Kommentarer


 1. Sara 9 augusti, 2017 on 12:46 Svara

  Ja, jag känner verkligen igen mig!! Det är lättare sagt än gjort att försöka ”ändra” sig lite när det är en del av personligheten men j ”jobbar” varje dag med det. J läste din blogg som den sista igår o drömde om er, ni ”var” precis som j föreställt mig, supergulliga😍. Så skönt på sitt sätt med medsystrar som kämpar med lite samma issues. J har två barn, en pojke på start 3 och en tjej som snart är 7 månader kram Sara

 2. Jojje 9 augusti, 2017 on 16:15 Svara

  Jag har några tips som kanske kan hjälpa dig!
  Det första är att ha fixat lite mat på helgen som man fryser ner och plockar upp på vardagsmorgnarna ex köttbullar, lasagne mm. När alla kommer hem från dagis o jobb behöver ingen stå i en timme och laga mat, utan det räcker att fixa ex pasta och grönsaker till.
  Det andra är att inte hålla på att plocka och städa på kvällarna. Strunt samma om det är stökigt, ofta är det ju ingen som kommer och hälsar på under vardagarna. Istället tar man och städar två timmar, eller hur lång tid man nu behöver, på sön fm/em.
  Det sista är att istället för att ha massa måsten i huvudet som man går och tänker på (ex deklarera, boka frisören, handla nya stövlar mm) skriv upp det på en gemensam lista på kylskåpet och planera in det. Ex på måndag ska jag ringa frisören och maken fixar stövlar på onsdag osv. Att ha ett ”familjeråd” på söndag kväll efter barnen somnat är inte så dumt. Har man gjort en bra planering slipper man stress och irritation.
  Jag lever inte alltid som jag lär men försöker undvika stress så mycket som det går. Men först måste man SÄNKA KRAVEN!!!!!
  Vad stressar dig mest i vardagen?
  Kramar J

  • jessicaolers 10 augusti, 2017 on 08:34 Svara

   Tusen tack fina Jojje för dina tips och råd, uppskattar det så mycket! Så fiffigt med färdig mat så man slipper stå i köket och fixa när man kommer hem trött efter en heldag på jobbet och så dagishämtning på det. Det ska testas. Och så det där med städningen. Där behöver jag verkligen bli bättre. Är en sådan pedant och går och plockar och städar mest hela tiden från det att jag kommer hem och vips är kvällen sen och man måste gå och lägga sig. Det här är nog min största utmaning men jag jobbar på det. Att låta det vara lite stökigt hemma skadar ju ingen men jag blir på riktigt orolig i själen när det inte är ordning och reda. 🙈 Och så det här med lista, jag och min man har sagt länge att vi ska ha en lista men det har liksom inte blivit av. Allt finns i mitt huvud och det är ju inte bra. Måste ta tag i den igen och inte bara ha den som en tanke. Jag är superbra på planering. Problemet är att min man inte är det så det blir att jag planerar allt och det är helt mitt eget fel. Måste, måste bli bättre på att delegera! Min största stress i vardagen är nog att inte räcka till. Inte räcka till som mamma, fru och så på jobbet. Återigen mina höga krav på mig själv som spökar. Måste ta tag i dem pronto. Än en gång, tusen tack för dina kloka ord. Stor kram, J ❤️

 3. Semmelmamman 10 augusti, 2017 on 11:25 Svara

  Så mysigt med lite extramys innan arbetet.
  Kom ihåg att njuta av de små stunderna.
  Du är fantastisk precis som du är.
  Kram 💙

 4. Julia 11 augusti, 2017 on 19:20 Svara

  Vill tipsa dig om en bok: Att leva ett liv inte vinna ett krig av Anna Kåver

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *