VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Äckliga bananflugor…

Hur äckliga är inte dessa bananflugor som kommer på sommaren?! Gjorde misstaget att ha en klase bananer ute och vips hade hela köket invaderats av dessa äckliga små kryp. Först var det bara några stycken men på bara en kort sekund kändes det som att de förökade sig till hur många som helst. Jag fick fullständig panik och gick som en galen människa i köket och försökte ha ihjäl dem.

Blandade ihop en liten röra som faktiskt funkade så tänkte ge dig ”receptet” på den. Jag tog en skål, eller faktiskt flera som jag satte ut på strategiska ställen på diskbänken. Blandade ihop vitvinsvinäger, lite vatten, honung och sedan några droppar diskmedel. Flugorna drog sig till skålarna och efter en ganska så kort tid var de fyllda med bananflugor. Förutom fällorna smällde jag alla flugor jag såg, hällde kokande vatten i vasken och strödde slutligen salt i den som fick stå över natt.


På morgonen när jag vaknade var det till min stora lycka knappt några flugor alls. Någon enstaka har jag sett som jag snabbt har ihjäl. Vill inte ge dem chansen att föröka sig igen. Nu har vi ingen frukt eller färska kryddor ute. Allt står i kylskåpet för att undvika en ny invasion. Tycker verkligen de här små krypen är så obehagliga. Speciellt när det går så snabbt från 0 till 100. Har du samma problem som mig, blanda ihop röran så ska du se att de försvinner.

Kram, J


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *