VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Älskade Skansen!

Detta inlägg är ett samarbete med Skansen.

Förra helgen var ju jag och Noah på Skansen tillsammans med våra kompisar Johanna och Sam. Vi körde en heldag på detta fantastiska ställe som jag verkligen älskar. Jag har så många fina minnen härifrån, både från när jag var barn men även minnen från vuxen ålder. Ett starkt minne som jag håller extra kärt är när jag och min syster var på Skansen tillsammans med våra föräldrar. De var nere i Stockholm och hälsade på och vi bestämde oss för att ta en tur till Djurgården och bland annat Skansen. Vi fick verkligen en superfin dag tillsammans vilket jag är så otroligt tacksam för idag. Det var nämligen sista gången som jag såg min pappa i livet. Någon månad efter deras besök gick min pappa hastigt bort. Så himla sorgligt men fint ändå att sista gången vi sågs var på denna underbara plats. Detta foto på min papi är tagen den dagen, på Djurgårdsbron på väg till Skansen.

Men förra helgen var alltså jag och Johanna där med våra små busfrön och även denna gång skapades fina minnen och fick uppleva massa härligheter. Varje gång jag kommer till Skansen slås jag av hur stort det är och att det verkligen finns något för alla. Denna gång hittade jag till exempel en lekpark som jag aldrig sett förut. Både Noah och Sam tyckte den var jätterolig och det åktes både rutchkana och sprangs i labyrint.

Efter lek och bus tog vi oss vidare till Lill-Skansen där vi hade sett att det skulle bli musik- och teaterunderhållning. Vi kom alldeles lagom tills att föreställningen skulle börja. Så himla duktiga var de som sjöng och underhöll och så himla roligt att barnen fick vara med. Även jag fick vara med på ett hörn och agera häst. :) Noah var inte supernöjd över att mamman skulle vara häst, min lilla skruttunge som vill ha sin mami för sig själv. Efter föreställningen stannade vi kvar på Lill-Skansen ett tag och tittade på alla fina djur som finns där…det var grisar, påfåglar, kaninen, katter, marsvin och så världens sötaste små killingar som man fick klappa. De var så otroligt fina så man blev sugen på att ta med sig en hem.

Jag älskar verkligen miljön på Skansen, att de har bevarat hus och byggnader så som de såg ut förr och att personalen som jobbar i parken även de ser som att de var plockade från förr i tiden med tidstypiska kläder.

Ett måste om du blir fikasugen när du besöker Skansen är ett besök på Petissan där allt är hembakat. Där står ett helt bord uppdukat med godsaker att välja mellan. Efter mycket om och men bestämde jag mig för en äppelkaka med vaniljsås, ett mycket bra val visade det sig. Den smakade precis så gott som min gamla farmors bakverk alltid gjorde.

Jag kan verkligen rekommendera dig ett besök på Skansen i sommar. Även för dig utan barn är detta ett paradis med massor att se och uppleva. Sen att det ligger helt ljuvligt med underbar utsikt gör ju inte saken sämre. Vi kommer garanterat att gå dit igen både en och två gånger för än har vi massor kvar som vi vill göra. Det första Noah sa till mig när han vaknade morgonen efter var; Ska vi gå till Skansen idag mamma? Det är ju ändå ett väldigt bra betyg. :)

Kram, J

Detta inlägg är ett samarbete med Skansen.


Annons

Kommentarer


 1. Ann-Sofie 19 maj, 2017 on 16:56 Svara

  De senaste 2 åren har vi köpt årskort på Skansen. Kan verkligen rekommenderas, man tjänar snabbt in det och man kan närsomhelst besöka detta paradis. 😊 Vår dotter älskar att vara där och även vi vuxna. Men årskortet kan man ju bara åka dit en kort sväng eller stanna längre.

  Trevlig helg!

  Mvh

  Ann-Sofie

  • jessicaolers 21 maj, 2017 on 18:04 Svara

   Så sant Ann-Sofie, jag kanske ska investera i ett sådant. Då kan man ju faktiskt som du skriver bara gå dit en sväng och inte behöva känna att man måste beta av hela parken på en enda dag. Kram, J

 2. Ann-Sofie 19 maj, 2017 on 16:57 Svara

  Glömde; ett tips inför helgen. Lördag och söndag är det Astrid Lindgren på besök med teater och annat. 😊

  • jessicaolers 21 maj, 2017 on 18:02 Svara

   Åh, älskar Astrid Lindgren. Är så sugen på att åka till Astrid Lindgrens värld i sommar. Kram, J

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *