VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Noahs rum växer fram…

Är i full planering av Noahs rum som inte är det lättaste att möblera. Hans rum är ganska långsmalt så vi får inte plats med jättemycket möbler där inne. Ett måste som jag verkligen vill få in är ett litet skrivbord som han kan sitta vid när han ska måla, pyssla eller leka med sina bilar. Av någon anledning är det roligare att leka med bilar på en högre höjd än golvet. 🙂

Har kikat på denna lösning som jag tycker är väldigt fin. En Stringhylla med skrivbord och hyllor att förvara saker på. Tror att den skulle funka hos Noah men ska kontrollmäta en sista gång innan vi bestämmer oss. Vill ju inte att det ska bli för trångt i rummet men någon sorts skrivbord måste vi få till. Vi vill dock ha det  helt i grått, alltså grå hyllor och grå gavlar. Tror att det kan bli riktigt fint. Gillar också pinnstolen som syns på bilden. Vet att IKEA sålde sådana tidigare men är osäker på om de gör det längre. Någon som vet?


Sen vill jag köpa denna hylla att ställa alla hans böcker i. Rasmus tycker dock inte att den var så fin så vi får se om jag får igenom den. Blir det inte denna måste det bli någon annan sak att ställa Noahs böcker i. Just nu står nämligen böckerna i fönstret men det är alltså bara tillfälligt. Jag vill ha fönstret fritt från saker så att Noah om han vill kan sitta där. Vi får se om det blir så eller om det får fungera till något annat.

Vi har ju äntligen fått upp gardiner i alla rum och i Noahs rum blev det en blå gardin. Hade först tänkt mig en grå men Rasmus insisterade på en blå och det är jag glad för. Det blev verkligen jättefint! Svårt att visa den exakta färgen på bilden men den är så fin. Blåare och klarare än vad den ser ut på bilden här nedan.


Måste på något sätt få till lite mer förvaring också för Noahs kläder, lakan och leksaker. Just nu har vi alla hans kläder i en byrå men jag känner att vi behöver mer. Tänker att man kanske kan ha någon smart lösning under hans säng, utdragbara lådor hade varit perfekt. Ska nog be Rasmus kolla på någon bra lösning att bygga. Hittade dessa på nätet som jag fastnade för…då kan man både ha leksaker och kläder under sängen. Värt att nämna är kanske att spjälsängen som står där nu inom kort ska bytas ut mot en juniorsäng.


Sen skulle det vara roligt att nyttja takhöjden på 4,2 meter. Rasmus sa redan när vi flyttade in att han ville bygga ett loft till Noah. Som en liten koja där han kunde leka men jag känner mig lite rädd inför det. Tycker han är lite för liten ännu och är rädd att han ska ramla ner och skada sig när han går upp och ner men längre fram blir det nog ett litet loft. Måste bara vänja mig vid tanken först och hitta en bra lösning som passar rummets form.

Förutom sakerna ovan måste jag även här få till ”myset” men tänker att jag börjar så här så får resten komma i ett senare skede. Tänker att rummet får växa fram pö om pö även om jag ibland bara vill ha allt klart NU! 🙂 Har sett söta luftballonger att hänga i taket men vet inte om det blir lite to much. Är också förtjust i molnen från Magis. De kanske är bättre då de är lite mer neutrala? Sen gillar jag gosedjurens som man hänger på väggen. 

Åh, vill köpa hela världen till min pojke men misstänker att han kommet att trivas så länge det finns leksaker och en säng. Prydnadssakerna är det kanske bara jag som uppskattar. 

Kram, J


Kommentarer


  1. Lina 24 april, 2017 on 20:57 Svara

    Stolen är väl en agam f ikea. Den äldre varianten hade 5 pinnar, så den kan du hitta på blocket el liknande. 4 har den som säljs nu.
    Kram

    • jessicaolers 25 april, 2017 on 11:22 Svara

      Tusen tack Lina, då ska jag genast kolla upp det! Inser nu att när jag sökte på Ikea så sökte jag på barnstol men ser nu att den finns under juniorstolar. Kram, J

  2. Så mycket fint verkligen 🙂

  3. Mirre - Sweetwords 24 april, 2017 on 21:54 Svara

    Blir toppenfint

    • jessicaolers 25 april, 2017 on 11:23 Svara

      Men jag tror det Mirre…nu är vi en bit på väg. 🙂 Kram, J

  4. Madeleine 24 april, 2017 on 21:55 Svara

    Hej! Vart kommer hyllan ifrån, den som du tänkte använda till böcker? Den var superfin!

    • jessicaolers 25 april, 2017 on 11:24 Svara

      Hej! Jag hittade den på Farmhouseshop.se. Den finns i olika storlekar och i vitt eller ljusgrått. Kram, J

  5. Stina 24 april, 2017 on 22:27 Svara

    Ser ut som att Noah kommer få det jättefint och mysigt ?

    • jessicaolers 25 april, 2017 on 11:25 Svara

      Ja men jag hoppas det Stina. 🙂 Kram, J

  6. Hanna 25 april, 2017 on 20:57 Svara

    Åhhh luftballongerna var ju helt underbara! Tror knappt att det kan bli för mycket i ett barnrum. Ju mer desto mysigare. Bara man håller det städat så det inte ser rörigt ut. Och jag förstår dig när det gäller loft, jag är också rädd att dom ska trilla ner.

    • jessicaolers 26 april, 2017 on 18:11 Svara

      Men visst är de fina Hanna, är så förtjust i dem. 🙂 Kram

  7. Sandra P 25 april, 2017 on 21:13 Svara

    Så fint Noah har det redan nu! Verkligen ett rum med stor potential. Underbart med fönsterpartiet och takhöjden… Är nyfiken på gardinen, var kommer den ifrån?

    • jessicaolers 26 april, 2017 on 18:09 Svara

      Det är det jag är mest förtjust i med hela lägenheten, fönstren och takhöjden. Gardinerna har vi beställt från Carina Olsén Design, de syr och sätter upp. Kan verkligen rekommendera dem Sandra.

  8. Emma 26 april, 2017 on 05:26 Svara

    Så fint! Var kommer luftballongen ifrån? Är gravid o håller på att inreda barnrummet på tema ”luft” så den vore perfekt! Tack!

    • jessicaolers 26 april, 2017 on 18:01 Svara

      Visst är de fina Emma! 🙂 Jag har sett dem i en leksaksbutik i Västermalmsgallerian men om du söker på luftballong inredning så kommer en massa köpställen upp. Lycka till med bebis och inredning av rum. Kram, J

  9. Nat 27 april, 2017 on 22:01 Svara

    Så himla fint, allt, både hans rum och resten av lägenheten. Ni har grym smak

    Två saker jag kan säga som bara är personlig erfarenhet så jag vet inte om det gäller för alla barn. Min äldsta son på snart 7 år ramlar fortfarande ur sin säng lite då och då. Jag hade inte vågat ha honom i en loftsäng än på nåt år. Det andra jag tänkte på är att mina söner leker otroligt mycket mitt på golvet men nästan aldrig vid sitt skrivbord. När de pysslar gör dom det i köket eller vardagsrummet men i sitt stora rum leker de mest på golvet. Lego duplo klossar plusplus bilbanor djurhagar tågbanor allt de leker med gör dom på golvet på en stor platt matta.

    Min äldsta son sitter inte ens vid sitt fina skrivbord när han gör läxor *suck*

    • jessicaolers 28 april, 2017 on 11:17 Svara

      Tack snälla Nat! Och tusen tack för dina tips. Vi hade dock inte tänkt att ha hans säng uppe på loftet utan använda det mer som en lekyta, som en liten koja. Men vi får se om/när det blir. 🙂 Hmmm, men då kanske vi hoppar skrivbordsskivan till en början. Min man sa nämligen samma sak. Och till String kan man ju faktiskt komplettera med den senare i så fall om man märker att behovet finns. Får klura lite på den. Kram, J

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *