VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Ny cykel…

Jag har bestämt mig för att köpa mig en ny cykel. Min gamla som jag fick från Friskis&Svettis när jag jobbade där och som jag haft i över 13 år nu behöver bytas ut då den nästan faller i sär. Ok, nu överdrev jag något men det känns verkligen som den har gjort sitt. :) Har varit så nöjd med den så tänker mig en liknande. Den jag haft är en Citybike från Crescent så hoppas på att hitta en liknande men något uppgraderad. Dessa två har jag spanat in men känner att jag måste provcykla dem innan jag bestämmer mig. Den svarta är en Citybike och den översta en så kallad Klassisk cykel. Tycker den klassiska är finast men frågan är om den är mest praktisk? Hittade också en fin från Skeppshult men vet inte så mycket om det märket. Någon av mina läsare som vet? Utseendemässigt har de många fina cyklar.


Vad har du för cykel? Kanske kan du tipsa mig om någon bra? Det behöver ju inte vara en Crescent utan jag är öppen för andra förslag så klart. Det viktiga är att jag ska kunna cykla till och från jobbet på den utan problem och att jag ska kunna köra Noah på den. Jag behöver alltså en pakethållare så jag har något att fästa hans stol i. Och så vill jag gärna ha sju växlar och fotbroms. Eller räcker kanske tre växlar? Tänker sju för att jag hade det på min förra cykel men det kanske inte behövs?

Har även kollat på Monark, Sjösala, Stålhästen och Bikeid. Superfina cyklar allihop men det gäller att de är sköna att cykla på också. Komfort före utseendet tänker jag även om det bästa är om jag kan hitta en cykel som har både och.


Det får bli en tur till cykelaffären i helgen tror jag bestämt. Vi har en här på Kungsholmen som ser bra ut men tänker att jag ska besöka flera. Tips på bra cykelaffärer i Stockholm tas därför tacksamt emot. Sist jag köpte en cykel var hemma i Borlänge så här i Stockholm har jag noll koll känner jag.

Kram, J


Annons

Kommentarer


 1. Jag har min mormors gamla kärringhonda ;). Den gillar jag allra bäst. Sonens pappa försökte få mig att köpa en ny när den gick sönder men det vägrade jag. Det slutade med att han fick fixa den med delar från en annan gammal cykel :D.

  • jessicaolers 21 april, 2017 on 19:10 Svara

   Haha, det var min dröm när jag var yngre och bodde hemma i Borlänge. Min kompis Cicci hade en superfin som hon målade om så den blev en fin färg (minns inte vilken) men små blommor på. Kram, J

 2. Mikaela 21 april, 2017 on 07:30 Svara

  Jag gillar Crescent.Både jag och barnen har cyklar därifrån.Min har tre växlar och skulle jag köpa en ny i dag skulle jag utan tvekan välja fler växlar.Tycker det känns för lite med tre.Jag har inte så mycket erfarenhet av cykelaffärer men jag tycker dem har bra service på Sportson i Kungens Kurva.Kunniga, tillmötesgående
  och bra utbud.Kanske finns i stan också?

  • jessicaolers 21 april, 2017 on 19:08 Svara

   Tack snälla för att du delar med dig. Det lutar nog åt att de blir en med sju växlar. Hade det på min förra cykel och var väldigt nöjd med det. Ska kolla upp Sportson också. Tack för tips! Kram, J

 3. ida 21 april, 2017 on 09:04 Svara

  Hejsan Jessica.
  Jag har en gammal Skeppshult som min mamma hade innan mig. Skeppade till och med den över hit till England för några år sedan. De är så fina och håller en livstid om man tar hand om de! Kram

  • jessicaolers 21 april, 2017 on 19:07 Svara

   Åh så roligt att höra. Är väldigt sugen på en Skeppshult och bra att höra att de håller hög kvalité. Kram, J

 4. Fia 21 april, 2017 on 10:36 Svara

  Jag har en citybike från cresent, med 7 växlar. Hade en med tre växlar innan och kommer aldrig byta tillbaka till det. Väldigt bra cykel, min är röd! Tack för en bra blogg. Kram

  • jessicaolers 21 april, 2017 on 19:07 Svara

   Åh så bra, då får det bli en med sju växlar för mig med. Det återstår dock att se vilket märke det blir. :) Kram, J

 5. Sandra 21 april, 2017 on 12:42 Svara

  Skeppshult har väldigt fina cyklar. Superb kvalitet från ett fint lokalt företag i Småland. De gör det mesta själva. Har en Nova i isblå färg, perfekt cykel och har just nu även cykelsadel för 3 åringen därbak. Lycka till!

  • jessicaolers 21 april, 2017 on 19:06 Svara

   Är väldigt sugen på en Skeppshult. Var in och kikade på deras hemsida och hittade många fina. Sen jag började titta på ny cykel ser jag typ Skeppshult överallt så det kanske är ett tecken på att jag ska en sådan. :) Kram, J

 6. Malin 21 april, 2017 on 15:05 Svara

  jag är bara inne på att skaffa elcykel nu då jag ska börja nytt jobb och cykla 9 km enkel väg.
  Men cykelkraft i Täby har bra omdömen som butik iaf!
  Ska ev näthandla hos dem då jag bor på andra sidan landet. Men tycker de ligger bra i pris på många cyklar iaf!

  • jessicaolers 21 april, 2017 on 19:04 Svara

   Tusen tack för tips gällande butik, då ska jag kolla upp dem. Kram, J

 7. Monika 21 april, 2017 on 17:55 Svara

  Jag har en Cresent, Citybike med 8 växlar och är mycket nöjd. Den är ju tunnare däck än en Classic och därmed mer snabbcyklad vilket jag tycker är viktigt när man cykelpendlar. Jag cyklar 2 mil om dagen, tur och retur arbetet. Och jag gillar fotbroms :-).

  • jessicaolers 21 april, 2017 on 19:04 Svara

   Ah, det är det som är skillnaden. Förstår att du behöver en lite snabbare cykel om du cyklar två mil om dagen. Jag gillar också fotbroms så det måste det bli på min nästa cykel. Kram, J

 8. Veronica 21 april, 2017 on 19:27 Svara

  Vill bara säga att skeppshult gör fantastiska cyklar, håller en livstid om du behandlar den väl!
  Har en själv som är tolv år gammal & lika fin & bra som när jag fick den!!

  • jessicaolers 22 april, 2017 on 10:28 Svara

   Har hört så mycket positivt om Skeppshult så det lutar åt att det blir en sådan. Tänkte ta mig till en cykelaffär och prova lite olika modeller. :) Kram, J

 9. Jenny 21 april, 2017 on 20:43 Svara

  Jag har en Crescent som inte är samma men som liknar den svarta på andra bilden. Den är jättebra men otroligt tung. Skulle jag köpa en ny cykel skulle jag ta en som är lite nättare för det är inte så sällan i innerstan som man behöver lyfta upp för några trappsteg eller in i nån port och då blir det jobbigt. Så ett litet tips är att tänka på vikten också.

  • jessicaolers 22 april, 2017 on 10:27 Svara

   Åh så bra, det har jag faktiskt inte tänkt på. Lägger till det i min lista. :) Kram, J

  • Therese 22 april, 2017 on 12:47 Svara

   Precis vad jag också tänkte skriva, att man ska tänka på cykelns tyngd. Jag gjorde nämligen misstaget att köpa en alldeles för tung klassisk damcykel. Jag provcyklade aldrig utan tänkte väl att ”cykel som cykel”. Nu försöker jag intala mig att jag får mer träning med min tunga cykel eftersom jag inte kan köpa en ny när jag redan har köpt en. Får slita på cykeln ett tag till…😂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *