Till vår påskbuffé gjorde jag en superdupergod röra som uppskattades av alla. Inte minst av min svåger som tyckte det var bland det godaste i skaldjursväg han ätit. Kul, kul! 🙂 Så självklart vill jag dela med mig av receptet till dig.
Ägghalvor med räk- och oströra
Det här behöver du:
1 röd lök
1/2 citron
1 msk dill
3 dl handskakade räkor i lake
2 dl riven lagrad ost (jag använde västerbottenost)
4 msk créme fraiche
4 msk majonnäs
Salt och Peppar
Så här gör du:
Lägg äggen i kokande vatten och koka dem 8 minuter. Spola äggen kalla. Skala och dela dem på mitten. Skär av en liten platta i botten på äggen så att de kan stå.
Skala och finhacka löken. Riv det yttersta skalet av citronen. Skär dillen fint. Sila av räkorna och pressa ur vätskan innan du hackar dem. Blanda ihop alla ingredienser. Smaka av med salt, peppar och några droppar citronsaft.
Toppa ägghalvorna med räk- och oströran, garnera med räkor och lite dill. Voilà, världens kanske godaste ägghalvor. 🙂
Ni är några som undrat om tårtan också så recept på den kommer.
Kram, J
Låter verkligen jättegott 🙂
Den var så god, du måste prova! 🙂 Kram