VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Utan jobb…igen…

Ja, precis som rubriken lyder så är jag utan jobb igen. Denna gång är det dock mitt egna beslut och intiativ  vilket känns betydligt bättre än när det var tvärtom. Dock känns det så klart tråkigt att det som jag trodde och hoppades skulle bli så bra inte blev som jag hade tänkt mig. Så efter mycket om och men och tankar fram och tillbaka bestämde jag mig till slut för att säga upp mig. Superläskigt så klart eftersom jag inte har något nytt jobb att gå till samtidigt som det kändes som det enda rätta. Både mot mig själv men även mot min chef och resten av teamet. Kändes inte rättvist mot dem att vara kvar tills ”det rätta” jobbet dök upp. Att de skulle lägga tid på att sätta in mig i allt för att sedan behöva göra om samma sak med en ny person. Jag hoppas att jag fattat rätt beslut, magkänslan säger det och man hör ju ofta att man ska lyssna på den.

Så nu är jag på jakt efter nytt jobb…igen. Det känns både läskigt och spännande på en och samma gång. Läskigt för att jag inte vet vad framtiden har att ge mig, kommer jag att hitta drömjobbet? Men också spännande att inte veta. En sak vet jag dock och det är att ett jobb kommer jag att få. Jag vet vad jag kan och att jag är duktig på det jag gör så jag är inte jätteorolig. Att hitta ett jobb där allt ska klaffa kan ju dock ta tid och jag har bestämt mig för att ge det den tiden. Viktigt att hamna rätt känner jag, nu mer än någonsin.

Så nu har jag börjat se mig omkring på arbetsmarknaden igen, slängt ut lite krokar bland vänner och bekanta och väckt gamla trådar jag hade i den förra omgången när jag sökte jobb. Hoppas och siktar på att ha ett nytt jobb senast till sommaren. Det känns som en bra och rimlig plan tycker jag. Håll tummarna för att jag lyckas! :)


Kram, J


Annons

Kommentarer


 1. Tobbe K 13 mars, 2017 on 21:03 Svara

  Modigt gjort & helt rätt att gå på känslan! 💜

 2. Mia 13 mars, 2017 on 21:05 Svara

  Så modigt och klokt gjort av dig! Det hade jag aldrig vågat 🙈 Önskar dig lycka till i jobbletandet och du är grym som tror på dig själv. Tack för en toppenblogg som ger mig massor av inspiration på olika plan❤️

 3. Låter som du gjorde rätt val :D. Man ska följa sin magkänsla :). Har du ett drömjobb du skulle vilja ha?

 4. Jennie 13 mars, 2017 on 23:24 Svara

  Precis gjort samma sak som dig. Sa upp mig efter drygt 1 månad. Såååå läskigt, men samtidigt så viktigt att vara sann mot sig själv och sin omgivning. En kompis skrev till mig att ”om du inte vet vart du ska, så kommer alla vägar leda dig till målet”. Försöker tänka så, att det kan hända lite vad som. Och att det är kul och spännande.

  Så, bra att du följt din magkänsla och lycka till!

  • jessicaolers 17 mars, 2017 on 18:08 Svara

   Åh då är vi i samma sits Jennie. Känner som du, så läskigt innan det var gjort men nu känns det så rätt. Fina ord från din vän, de tar jag med mig. Kram och lycka till!

 5. FotoNina 14 mars, 2017 on 07:05 Svara

  Du är bannemig supermodig Jessica.
  Heja dig 💓

 6. LinizTravel 14 mars, 2017 on 10:52 Svara

  Modigt!
  Men man
  Måste ju trivas!!! Lycka toll!! Kramar

 7. Evelina på Rulla vagn 14 mars, 2017 on 15:15 Svara

  Oj, så modigt! Heja dig!

  • jessicaolers 17 mars, 2017 on 18:07 Svara

   Tack Evelina….var livrädd innan men nu känns det som helt klart rätt beslut. Kram

 8. Charlotte 15 mars, 2017 on 05:14 Svara

  Vad tråkigt men helt klart rätt beslut, magkänslan brukar vara rätt – vad är drömjobbet?
  Själv gör jag andra dagen på nytt jobb idag… :-)

  • jessicaolers 17 mars, 2017 on 18:06 Svara

   Spännande Charlotte, hoppas det känns bra! Drömjobbet…så svårt! Viktigt är dock att det är högt i tak och härliga kollegor. Kram

 9. H 18 mars, 2017 on 16:41 Svara

  Hej Jessica,

  Vad modigt av dig att våga säga upp dig. Får jag fråga vad som fick dig att ta steget?

  Jag befinner mig nämligen i valet och kvalet, dock så har inte jag de ekonomiska förutsättningarna som du eftersom du har din blogg och man om du förstår vad jag menar.
  Mår jättedåligt eftersom det är en lång konflikt på jobbet som min chef inte vill göra något åt… eller mer inte riktigt förstår. Jag gillar mitt jobb i övrigt för jag har härliga kollegor men jobbar inte på en fungerande avdelning.
  Vill så gärna säga upp mig men vet inte om jag vågar och om jag kan…

  Tips eller råd mottas gärna.
  Tack för en fin blogg.

  • jessicaolers 18 mars, 2017 on 17:34 Svara

   Så trist när det blir som det blivit för dig. I mitt fall var nog det att jag kände att det absolut inte var rätt och att jag ju fortfarande har lön från det jobb jag blev uppsagd från i vintras som gjorde att jag vågade ta steget. Det hade nog varit ett mycket svårare beslut om jag inte kunde försörja mig. Det är verkligen inte ett lätt beslut men om du mår dåligt och vantrivs tycker jag inte att du ska vara kvar. Men du kanske ska hitta något annat innan du säger upp dig? Inte roligt att vara stressad över ekonomin samtidigt som man söker jobb. Önskar dig stort lycka till, hoppas allt löser sig till det bästa! Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *