VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Rening av kroppen…nu kör vi!

Detta inlägg är ett samarbete med Mathem.

Nu när det är nytt år tänker jag att jag ska köra en omstart med dels träningen men också med min kost och vad kan då passa bättre än en rening av kroppen. Jag ska därför under sju dagar prova Tastelines Cleanse-program som jag beställt genom Mathem och som är framtagen tillsammans med en kock och näringsterapeut.  Vad innebär då detta program? Jo, under sju dagar ska jag äta en speciell kost, en kost som till största delen kommer att bestå av rawfood, alltså råvaror som inte hettats upp till mer än 42-47 grader. Detta för att få mer näring och ett bättre upptag i kroppen. Det är en kost baserad på frukter, grönsaker, frön, nötter, oljor, groddar, superfoods, bär, svampar och örter…ja, en hel del massa gott som jag ser fram emot att stoppa i mig. 


Idag kom leveransen och oj så förvånad jag blev när jag såg alla kassarna. Det var en hel del råvaror och allt var dessutom ekologiskt, blev så himla glad för det. I morgon sätter jag igång och kör då frukost, mellis, lunch, mellis och middag enligt ett schema som man får med sin cleansekasse. I broschyren som kommer med kassen står det en massa intressant fakta om de olika råvarorna och så får man recept och tydliga instruktionen för vad som gäller för varje dag. Spontant känns det väldigt enkelt och det gillar jag. Det tipsas också om vad och hur man kan förbereda alla målen, allt för att underlätta och göra det så smidigt som möjligt.Så här kan en dags mål se ut; härlig avokado- och mangosmoothie till frukost. En lyxig bärsallad med spenat, avokado och nötter till lunch och en Raw paprika- och ingefärssoppa med rawfoodkex och nötsmör till middag. Där emellan blir det morötter, paprika, nötsmör och en flaska juice till mellanmål. Dagen avslutas alltid med en kopp cleansete. Bra upplägg eller hur?


När jag tittar igenom alla rätter som jag ska äta vill jag bara äta nu, nu, nu. Det är allt från Raw grönsaksnudlar med curry- och cashewsås till Wraps med mangosalsa. Härliga smoothies, rawfoodkex med gottigheter på och frukt, nötter och bär. När veckan är över kommer den här nyttiga och renande maten att göra mig friskare, piggare och ge mig mer energi, bättre sömn och bättre matsmältning eftersom jag vilar mitt matsmältningssystem samtidigt som jag rensar kroppen från slaggprodukter. Det är så mycket positivt med denna kassen och jag är så glad att jag får testa den. 

I morgon kör jag som sagt igång och jag är så pepp! :)

Kram, J


Annons

Kommentarer


 1. Så spännande :)

 2. Fotograf Nina 11 januari, 2017 on 07:42 Svara

  Åh vad härligt med en nystart!
  Ser ju dessutom jättegott ut, du kommer känna dig superpigg ⭐️⭐️

  • jessicaolers 12 januari, 2017 on 09:51 Svara

   Det är så jag känner så jag hoppas på en superpigg Jessica efter att denna veckan är över. :) Kram, J

   • Fotograf Nina 16 januari, 2017 on 09:07 Svara

    Hur känns det nu?
    Energi? Kroppen? Humöret?

    • jessicaolers 16 januari, 2017 on 14:51 Svara

     Nu känns det jättebra! Jag är på gott humör och känner mig inte lika trött som i början. Det värsta suget efter godis och chips är borta och jag känner att jag vill fortsätta äta denna kost även när veckan är slut. Kanske inte bara rawfood men blanda upp det med lite fisk och kyckling. Kram, J

 3. Åsa 11 januari, 2017 on 09:22 Svara

  Fräscht! Älskar denna typ av mat. Dock vill jag ha vissa grönsaker varma, varm mat är bra för magen i kombination med detta. Och kör på med ingefära flera ggr i veckan. Du kommer självmant att tappa sugen till kött efter detta, tro mig☺ Lycka till! Kram /Får man fråga hur din man tränar, och när han gör det i vardagen? Han ser ut som elitsportarkille☺Tävlar han i något? Hur tänker ni med Noah, ska han börja med ngn idrott vill ni? Jag förstår att det är svårt nu att veta då han är så liten;).

  • jessicaolers 12 januari, 2017 on 09:41 Svara

   Ja, jag har faktiskt blivit väldigt positivt överraskad…allt är verkligen så gott och väldigt mättande. Det var min största oro, att jag inte skulle bli mätt men hittills har jag blivit mätt vid varje mål.

   Gällande min man så kommer han bli så glad när han läser din kommentar. Innan vi fick Noah tränade han nämligen minst fem dagar i veckan på gym men den senaste tiden blir det inte alls mycket träning. Senast igår beklagade han sig över att han inte är lika duktig med sin träning längre. Så nej, han tävlar inte i något och just nu så har han svårt att få in träningen i sin vardag. Jag tror att det är det som är knaset, att han ännu inte hittat ”schemat” för att få in sin träning i vardagen.

   Gällande Noah så vill vi gärna att han ska röra på sig i någon form men vad spelar inte så stor roll, det blir det som han tycker är kul. Kram, J

 4. Nina 11 januari, 2017 on 14:42 Svara

  Wow ser helt amazing ut. Men undrar om det där med rawfood stämmer vad gäller näringsupptag. Min mamma gick en kurs på SU om männsikans utveckling. Där sa föreläsaren att efter att människan började laga sin mat över eld kunde vi tillgodose oss 10ggr så mkt näring i maten pga att den var mer lättsmält.

  • jessicaolers 12 januari, 2017 on 09:36 Svara

   Allt som jag hittills ätit har verkligen varit så gott. Hmmm, jag vågar varken säga ja eller nej eftersom jag inte är någon expert men det var så det stod i broschyren som skickades med kassen. :) Kram, J

 5. Semmelmamman 11 januari, 2017 on 17:09 Svara

  Ser superhärligt ut. Själv kör jag semmeldieten. 😜Kram och lycka till. 😘

  • jessicaolers 12 januari, 2017 on 09:34 Svara

   Haha, semmeldieten är aldrig fel. :) Kram, J

 6. Malin 11 januari, 2017 on 20:49 Svara

  Hej fina du! Har bläddrat igen din mysiga blogg och faller platt för din klädstil! Du klär dig SÅ snyggt och classy, skulle du inte kunna göra ett helt inlägg med lite klädtips? Gärna med lite inspo från bilder på dig! Fortsätt toppenjobbet med bloggen. Kramar!

  • jessicaolers 12 januari, 2017 on 09:32 Svara

   Men tusen tack, vad glad jag blir! :) Det ska jag absolut försöka göra, tips med lite klädtips. Stor kram, J

  • jessicaolers 12 januari, 2017 on 09:53 Svara

   Men tusen tack, så glad jag blev nu eftersom jag själv tycker att jag har en ganska basic klädstil. Ska verkligen försöka göra ett inlägg med klädtips. :) Kram, J

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *