VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Alltså den här pms:en…

Jag är så galet trött på min pms som bara blir värre och värre för varje mens känns det som. Och så blir jag så galet trött på mig själv som alltid lyckas glömma bort den varenda månad. Hur är det möjligt? :) Går omkring och känner mig deppig, eländig och allmänt trist. Tycker att precis ALLT blir jobbigt och går och funderar på om jag kanske börjar att bli deprimerad. Är så galet irriterad på allt och alla och ser problem istället för möjligheter. En tråkig och otrevlig människa blir jag under en viss period och så är det varje månad och ändå lär jag mig inte. 

Denna gång kändes det som att det höll i sig längre än vanligt och jag tyckte på riktigt synd om mig själv. Jag vet att det låter löjligt men där och då kan jag inte se klart, det är som att jag slukas av ett stort svart hål. Tror också att det blir värre nu när jag inte jobbar eftersom jag inte har några direkta måsten att göra på dagarna utan kan gå hemma och skrota i otvättad hår m och mjukiskläder. Inget ont om det men jag tror att jag i dessa perioder skulle må bättre om jag fixade till mig och i alla fall en kort stund gick ut och fick lite frisk luft. Lätt att säga men ack så svårt att genomföra när jag befinner mig i de här svackorna.

Det lustiga är att jag varje gång tror att detta tillstånd kommer att vara konstant men så vaknar jag upp som idag och känner att livet återigen är fantastiskt! Ingenting känns jobbigt och svårt utan allt jag har på min to-do-list går smidigt och lätt. Känner mig nyförälskad i min man (kan ju ha något med vår staycation att göra också) och jag har mycket bättre tålamod med Noah. De bekymmer jag hade under pms:en är som bortblåsta och jag kan nu i ”nyktert tillstånd” inte förstå hur jag kunde bli så upprörd och stressad över just ”det”. Livet! :) Nu ska jag njuta av den här härliga perioden som kommer nu och utnyttja den till max. OCH påminna mig själv om att livet inte håller på att gå under när nästa pms kommer även om det faktiskt känns så. Antagligen har jag glömt bort det och kommer bli lika orolig och bekymrad igen…att jag aldrig lär mig. :) 

Lider du av pms? Vad gör du åt det? Jag har hört att zonterapi kan hjälpa så funderar på att prova det. Det kan ju vara värt att testa i alla fall. 

Kram, J


Annons

Kommentarer


 1. Jenny 10 januari, 2017 on 16:15 Svara

  Jag har precis samma sedan jag fick min dotter. Allt känns helt hopplöst i några dagar och det som är så himla konstigt är, precis som du också säger, att jag aldrig kommer ihåg att det är pms. Jag liksom tror att allt är hopplöst tills jag kommer på att det är pms:en och så är det lite lättare att hantera. Nu har jag sluppit det länge tack vare graviditet så jag tog aldrig tag i det men får se vad jag hittar på om det sätter igång igen när mensen kommer igång.

  • jessicaolers 12 januari, 2017 on 09:52 Svara

   Men visst är det väl lustigt att man från månad till månad glömmer. :) Kram, J

 2. Fotograf Nina 11 januari, 2017 on 07:50 Svara

  ❤️ Alltså, jag håller på att bli galen på min pms. Fattar inte hur det ens är möjligt att bli så förändrad, det är som ett svart hål. Vaknar en morgon varje månad och är helt plötsligt totalt värdelös, livet är skit och jag är nog sämst.. och två dagar senare, lika förvånad varje månad (??) går ett ljus upp och aha, det var pms och inte världens undergång. Varför är det som ett blixtnedslag när det kommer varje månad. Extremt tröttsamt, både för mig och alla de stackare som finns runt mig dessa dagar. Just nu dricker jag något te som skall balansera lite men jag vet inte.. tror inte det räcker. Hittar du något som funkar, ser jag fram emot tips ✊🏻✊🏻

  • jessicaolers 12 januari, 2017 on 09:49 Svara

   Haha, det skulle kunna vara jag som skrev detta…det är verkligen så hemskt med den personlighetförändingen som sker. Jag känner inte igen mig själv och skulle jag kunna skulle jag ”göra slut med mig själv”. :) Lovar att ge tips om jag hittar något som funkar. Kram, J

 3. Charlott 11 januari, 2017 on 17:01 Svara

  Hej! Lider med dig, vill tipsa dig om vad som hjälpte mig. Sen jag började äta Omega 3 så är min hemska pms helt borta. Jag har testat lite olika sorter men äter nu Ledins omega 3. Varje månad var det totalt kaos och jag kände mig enormt låg, irriterad och visste inte hur jag skulle överleva. Idag känner jag bara en liten nyansskillnad och livet är tillbaka! 😊 Vet att vissa även använder sig av jättenattljusolja el tillskott av enzymen GLA då det finns en brist av det hos kvinnor med pms. Pröva dig fram, finns en hel del studier på detta gällande pms och naturliga tillskott. Jag använder även naturligt progestoron för att hormonerna ska vara i balans. Lycka till! 😊

  • jessicaolers 12 januari, 2017 on 09:35 Svara

   Tusen tusen tack för tips, det ska jag verkligen testa. Min mamma är alltid på mig om att det är så viktigt att äta Omega3 så kanske skulle lyssnat på henne. :) Kram och tack igen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *