VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Jessica ❤️ Volvo

För mig står Volvo för säkerhet och har alltid gjort. Igår var jag på ett event som Loppi tillsammans med Volvo och Renée Voltaire anordnade. Ett superviktigt event där jag förutom att få äta en smarrig lunch även fick lära mig massor om hur jag som förälder kan göra så att Noah åker säkert i bilen. En väldigt viktig fråga med andra ord som jag gärna vill dela med mig av till dig. Och så träffade jag ju så klart mina härliga bloggkollegor, bland annat Sheila som driver bloggen Barnplaggsguiden och så favorittvillingarna Jessica och Angelica



Bland annat fick jag lära mig att barn ska åka bakåtvänd i bilen så länge som möjligt, minst tills de är 4 år. Detta för att barns huvud är så extremt tungt i förhållande till resten av kroppen och för att deras små nackar inte är färdigutvecklade när de är så små. Jag fick på eventet prova en hjälm för att bättre förstå vilken tyngd våra små går och bär på och oj så vingligt och jobbigt det blev när jag fick på mig hjälmen. Då hade jag den bara på mig i några sekunder när jag stod stilla. Tänk i en krock när hela kroppen far som en vante av all kraft…då vill man göra allt man kan för att huvudet inte ska flyga framåt utan istället få stöd av en bakåtvänd barnstol.


Noah sitter självklart bakåtvänd och efter all bra info jag fick från Volvo kommer han att göra det länge, länge till. En annan bra sak som de tog upp var det här med vinterkläder. Visste du att man ska knäppa upp barnens ytterkläder så att bältet kan spännas åt ordentligt för bästa skydd? Helst av allt ska man ta av barnen de tjocka kläderna och sedan dra åt ordentligt. Från och med nu kommer jag alltid att göra det även om det är bökigt att få på och av kläderna på Noah. Helt klart värt det om olyckan skulle vara framme.

Jag spanande även in deras XC90, drömbilen enligt mig. Tycker den är så otroligt fin och en dag ska jag minsann äga en sådan. Så är det bara. 🙂 Inte bara för att den är fin utan också för komforten och skyddet den ger dig som åker i bilen. För du vet väl att det inte bara är bilstolen som skyddar barnet utan det största skyddet ger ju faktiskt bilen och det känns som att Volvos bilar är gedigna och bra. I dem åker man säkert.


Tusen tack alla inblandade för en
härlig lunch, livsviktig information och den otroligt fina goodiebagen! Vi fick bland annat med oss produkter från Renée Voltaire, en åkpåse från Vinter & Bloom och en skötväska från Skip Hop med oss hem. Ja, jag känner mig riktigt bortskämd. Och om inte det vore nog så kommer de lotta ut en barnstol från Volvo bland alla oss som var där. Håller tummarna att jag vinner stolen i mitten på bilden till Noah, det vore drömmen! 🙂



Tack också till Sandra Rogers som tagit de flesta bilderna i detta inlägg.

Kram, J


Kommentarer


  1. Stina 23 november, 2016 on 20:46 Svara

    Älskar blusen! Såååå fin ? Kram

    • jessicaolers 23 november, 2016 on 23:25 Svara

      Tusen tack Stina, den är från Zara och finns även i svart. Kram

  2. Fotograf Nina Jarlholt 23 november, 2016 on 21:05 Svara

    Älskar min Volvo och jag håller med, den talade rakt in i mitt mammahjärta och även om det finns många andra aspekter med just SUV så är det en lite extra trygg känsla att packa in barnen. Volvo for life!

    • jessicaolers 23 november, 2016 on 23:24 Svara

      Jag förstår det, så bekväm och så fin! Kram

  3. Ljuva Magnolia 24 november, 2016 on 08:37 Svara

    Först och främst, älskar blusen!! Och du är så vacker så det är inte klokt.
    Kul med event, Volvo är favoriten här med och vi har en v60 just nu, drömbilden är såklart xc90 här med 😉 Vi bor i Torslanda ut mot havet på Hisingen och Volvo-fabriken ligger en bit mot stan från oss. Här tillverkas ju bl.a xc90 och varje gång de släpper en ny modell så ser vi ofta karavaner av testbilar på våra vägar, nu senast v90 tex. Man vill bara hoppa in i dessa snyggingar och brumma iväg hehe.

    Det där med bilsäkerhet borde upplysas mycket mer tycker jag, vi har bra koll men det känns som att många inte har det tyvärr..

    Kram och ha en fin dag!
    Catta

    • jessicaolers 24 november, 2016 on 17:40 Svara

      Visst är den fin, blev så glad när jag hittade den. Den är från Zara och finns även i svart. Är också så förtjust i Volvos XC90 men skulle helt klart även kunna tänka mig en XC60. 🙂 Vilken frestelse att se karavanen med alla dessa bilar, förstår att du bara vill hoppa in i en och dra iväg. ? Kram och tusen tack för komplimangen! ❤️

  4. Liniz Travel 24 november, 2016 on 08:43 Svara

    Kul å
    Ses 🙂 ja mkt bra info!!! Kramar

  5. Lin 24 november, 2016 on 16:36 Svara

    Så himla lustigt det där… klart barnen ska sitta bakvända tycker vi i Sverige. I helgen när vi var i Irland och hyrde bil fick jag be hyrfirman avaktivera airbagen där fram för att lillan skulle sitta bakvänd där. De bara skakade på huvudet och sa att det var trafikfara och berättade att nästa år skulle det komma en lag i Irland som sa att barn måste sitta framåtvända i baksätet för att få åka. Olika överallt konstigt nog….
    kram

    • jessicaolers 24 november, 2016 on 17:47 Svara

      Men oj så galet Lin, känns som att jag aldrig vill köra bil på Irland med Noah. Anledningen till att barn ska sitta bakåtvända är ju för att barns nacke, muskler och skelett är inte alls lika starkt och utvecklat som hos oss vuxna. Vid en eventuell krock är de bäst skyddade om de sitter bakåtvända. Hoppas, hoppas att irländarna tänker om och att lagen aldrig träder i kraft. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *