VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Kramar eller inte…

Hur resonerar du kring att kramas eller inte? Då tänkte jag främst på hur du gör med dina barn, syskonbarn, vänners barn…? Det har ju varit eller är fortfarande en het debatt om att man ska värna om barnens integritet. Att de själva ska bestämma hur de vill göra och att inget ska vara påtvingat. Hurra för det tycker jag! Vi har aldrig tvingat Noah att exempelvis dela ut kramar till höger och vänster men vi har alltid varit noggranna med att man säger hej när någon kommer och hej då när någon går. Det lyckas inte alltid men för det mesta måste jag säga. :)

Alltså inget tvång på kramar i vår familj. Däremot delas det ändå ut både kramar och pussar från Noah. Både till kända och för honom okända personer men det är helt på hans initiativ. Vet inte om det beror på att Noah är väldigt social. Han älskar människor och han älskar att kramas så för honom blir det nog naturligt att ge en kram när någon ska gå eller när det är någon han tycker om. Flera gånger har det hänt att han kramat människor som varken vi eller han känner. Oftast blir de glada men ibland kan man se att personen i fråga blir lite obekväm. Då har vi försökt förklara för Noah att man inte bara kan gå fram till en random person och kramas, att alla kanske inte uppskattar det. Lite svårt för en 3-åring att förstå men ack så viktigt att prata om även andras gränser.

jessica_tomteDet är samma med det här att hoppa upp i någons knä. För Noah är det inget konstigt. Har vi gäster hemma eller är bortbjudna föredrar han nästan alltid någon annan vuxens knä framför mina och Rasmus. Jag vill tror att han gör det för att han är så pass trygg i sig själv. Att han känner att han hela tiden inte behöver vara bunden till mig eller Rasmus utan även känner förtroende och trygghet hos andra vuxna vilket för mig är väldigt positivt. Just att ha fler vuxna runt om sig som man tycker om och som man litar på tror jag är väldigt bra för ett barn.

Dock kan jag ibland oroa mig för den här ”öppenheten” hos Noah eftersom alla vuxna inte vill väl. Det är en svår balansgång tycker jag. Jag vill ju att han ska fortsätta som han är eftersom det är han, samtidigt som jag vill att han ska vara försiktig och inte följa med vem som helst. Tror inte att Noah skulle följa med vem som helst men du förstår säkert vad jag menar. Jag var dock likadan när jag var liten och för mig har det ju gått bra så det kommer nog gå bra för Noah med. Måste nog sluta oroa mig hela tiden. :)

Kram, J

Kommentera (1)

Annons

Bästa julgranarna…

Nu börjar julen närma sig med stormsteg och jag älskar det! Är så sugen på att börja julpynta redan nu men jag ska hålla mig till tåls lite till. Man vill ju inte tröttna (även om jag tror att det för mig är omöjligt) på alla julsaker innan ens julafton har kommit. :) I år firar vi första julen i nya lägenheten också och det känns speciellt. Så kul att få pynta i nya hemmet. Misstänker dock att jag måste behöva köpa lite mer julsaker då vi exempelvis har fler fönster nu än innan så håller för fullt på att kika på adventsstakar. Har redan köpt hem lite tomtar men misstänker att det kommer att bli många fler.

Och självklart ska vi ha en julgran. En fin och ståtlig gran önskar jag mig, en riktig Disneygran. I år får vi dock ta i på längden med tanke på att vi har 4,2 meter i takhöjd. Åhhhh, det kommer att bli så fint. Vi har sedan många år beställt vår gran från Smålandsgran och det kommer vi att göra även i år. Dels för att alla deras granar är ekologiska (odlade i Småland) men också för att det är så otroligt smidigt. Man beställer den gran man önskar (sort och storlek) samt önskat leveransdatum på deras hemsida och sen så får man sin gran levererad till dörren. Om man önskar kommer de sedan och hämtar granen när julen är slut, den tjänsten kostar 155 kr men då får man en granpåse med och så kör de granen till närmsta energiverk där den förbränns till fjärrvärme (en julgran ger energi för att köra fyra tvättmaskiner).

Vi har under alla år varit supernöjda med våra granar från Smålandsgran och jag är övertygad om att vi kommer att bli det i år igen. Vill du också testa på denna fantastiska tjänst? Om du anger koden Olers i kassan får du 100 kr i rabatt på din gran. Bra va? :)

Kram, J

Kommentera (2)

Annons

Julfika…

I helgen var jag och min lilla familj inbjudna på julfika på NK. Så otroligt mysigt med en massa godsaker, pyssel och så besök av en väldigt speciell person…TOMTEN. Noah och Rasmus hade förberett en önskelista att lämna till Tomten och Noah var så förväntansfull. När han först kom var han lite reserverad men sen spatserade han fram med säkra steg och överlämnade sin önskelista. Finaste älsklingen! När han kom tillbaka kom han på att han glömde att ge Tomten en kram så han gick tillbaka och gav honom en riktig Noah-kram.

_49I3099

NK tillsammans med Springtime som bjöd in oss hade verkligen gjort det så fint! Ett långbord stod uppdukat för oss och på det fanns verkligen allt du kan tänka dig. Min favorit blev den mjuka pepparkakan som var gudomligt god. Det var sådan härlig julstämning så nu längtar jag ännu mer till julen och att få pynta och dekorera.

jessicao

julmaten3 pyssel julmaten2 julmaten

Förutom härligt fika så fick vi ta del av NK´s årliga tradition. Avtäckningen av julskyltningen som i år har temat Fanny och Alexander. Denna tradition sträcker sig så långt tillbaka som 1915. Visst är det fantastiskt att det varje år sedan dess, alltså i 102 år har skett en avtäckning av den årliga julskyltningen. Jag personligen älskar allt som har med traditioner att göra.

 jessica_tomte2 jessica_tomte

Det hade samlats så mycket folk utanför NK för att få se årets tema av julskyltningen så det är verkligen en populär tillställning. Tomten anlände med häst och vagn och med sig hade han en stor nyckel för att ”öppna upp” NK och årets julskyltning. Jag såg inte jättemycket på grund av alla människor men Noah som satt på pappa Rasmus axlar såg desto mer och det var huvudsaken känner jag.

_49I3097 _49I3102

Vi var otroligt nöjda med vår morgon. Så fint att starta dagen med härlig julfika! Gick från NK full av inspiration och idéer till vårt eget julpyntande hemma hos oss.

Kram, J

Kommentera (4)

Annons

Ovisade bilder…

Hallå där! Hoppas att du haft en fin helg! Tänkte att jag skulle visa er lite bilder från fotograferingen för Amelia, de som inte kom med i magasinet. Är verkligen jättenöjd och önskar ibland att man hade någon som fixade ens hår, make och styling av kläder. För många år sedan hade jag nästan det då min kompis Jonas (som är grym på hår och make) under en tid bodde hos mig. Det var så lyxigt att ha ett proffs som gjorde en fin nästan varje dag. :) Jag är helt ok på smink men hår är jag värdelös på. Där skulle jag verkligen behöva lära mig ett och annat.

Tillbaka till bilderna; det togs ju en hel del bilder och långt ifrån alla kom med i tidningen (så klart) men tänkte ändå dela med mig av några av dem till er här i bloggen. Det är duktiga fotografen Marcus Oliveras som tagit alla bilder. Det är första gången han fotar mig och jag känner mig väldigt nöjd. Både med bilderna och hans sätt att jobba. Det var enkelt och avslappnat och så klart jättekul! Är för övrigt väldigt förtjust i outfiten med de rosa byxorna och den rosa tröjan. 😍

Kram, J

Kommentera (12)

Annons

Boktips!

Just nu läser jag en så himla bra bok. En sådan där bok som man inte vill lägga ifrån sig. Älskar sådana böcker även om det ibland blir att jag kommer i säng senare än vad som var tänkt. Boken är skriven av Lori Nelson Spielman och det är första boken jag läser av henne men absolut inte den sista. Jag gillar verkligen hennes sätt att skriva, enkelt och lättläst. Så när jag  läst ut denna ska jag läsa hennes debutroman, Det kommer alltid en ny himmel.

Men, boken jag läser nu heter Älska, glömma och förlåta och handlar om Hannah och hennes liv som hyllad programledare för sin egna TV-show. Så här står det om handlingen på baksidan:

Hannah öppnar brevet med darrande händer. Avsändaren, Fiona Knowles, är en gammal klasskamrat som mobbade hennes under skoltiden. Fiona ber nu Hanna om förlåtelse. I kuvertet har hon lagt två små runda stenar. En sten ska Hannah skickar tillbaka om hon förlåter Fiona. Den andra ska hon skicka sidare till någon som hon själv vill be om förlåtelse. Hannah vet direkt vem det skulle vara: hennes mamma. Hannah, som är New Orleans mest populära programledare och dejtar stadens borgmästare har hållit tyst om sin bakgrund i snart tjugo år. Vill hon verkligen lyfta på locket till sitt smärtsamma förflutna? Är hon stark nog att berätta sanninne om händelserna som ledde till att kontakten mellan henne och mamman bröts? Hannah fattar ett beslut som får konsekvenser för hennes yrkesliv, för hennes vänskapsrelationer och för kärleken. 

Den är verkligen så bra, en bok fylld med kärlek och romantik, lite drama och fin vänskap. Som sagt, en bok man inte vill lägga ifrån sig.

Kram, J

Kommentera (4)