VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

La familia…

Åh som jag älskar min familj. Vi har alltid varit tätt sammansvetsade men efter beskedet om min systers cancer så känns vi ännu mer tighta. I helgen har min mami varit på besök. Jag och Noah hämtade henne vid stationen i fredags och körde direkt ut till min syster i Nacka. Vi hade en väldigt mysig kväll tillsammans. Pratade om den vidriga cancern men även om andra saker. Tror det är viktigt att inte bara ha den i fokus hela tiden utan även ta upp roliga och härliga saker. Tycker så synd om min mamma som verkligen lider av att Claudia är sjuk. Vet ju hur det är för mig när Noah gör sig illa. Jag vill bara ta över hans smärta och jag vet att mamma känner exakt så gällande Claudia. Dessvärre går ju inte det utan vi alla tvingas stå bredvid och stötta så gott det går därifrån.Eftersom ingen av oss varken hade ork eller lust att laga mat beställde vi hem indiskt. Jag och Alma åkte och hämtade den och då passade jag på att prata lite med henne. Fråga henne hur hon känner sig och än en gång påminna henne om att jag finns här för henne och Alfred oavsett vad. Då säger hon till mig att hon känner sig ledsen och orolig, men trygg. Trygg för att hon vet att jag, Rasmus och Noah finns när/om mamma och pappa inte orkar. Att hon då kan komma till oss. Mitt hjärta svämmade över av all kärlek jag känner för henne och hennes bror.


Jag är verkligen så otroligt glad och tacksam för den relation vi byggt upp. Och att de verkar känna precis som jag. Att de är en självklar del i mitt liv och jag i deras. Så tacksam känner jag mig! Och glad att jag och Alma fick den stunden tillsammans. Alfred kunde jag dock inte prata med då han sov över hos en kompis men tänker att jag ska hitta ett tillfälle då jag pratar med honom också.

Medan jag och Alma var borta stannade Noah med moster Jaja och mormor. Han hade nyfiket frågat om det dumma som satt i Jajas tutte och Claudia hade visat honom. Eftersom hon precis opererat bort lymfor och gjort nya biopcier var hon lite blå och hade plåster. Noah klappade på henne försiktigt och visade sådan fin omtanke. Alltså våra barn, jag är så stolt över dem och jag är så glad att de har varandra. Kusinerna som hänger ihop i vått och torrt.


Efter god mat, mys och massa prat åkte vi sedan tillbaka in till stan. Så härligt att få hänga med familjen.

Kram, J

Kommentera (2)

Annons

Husdrömmar…

Detta inlägg är ett samarbete med Movehome.

Jag och R går ju och drömmer om ett hus och vår önskan är att en dag få bygga ett hus från grunden anpassat för oss och våra behov. Tidigare har jag alltid trott att jag skulle vilja bo i lägenhet men nu när Noah börjar bli större har en önskan om ett eget hus vuxit sig allt starkare. Både jag och Rasmus är uppvuxna i hus med en trädgård precis utanför dörren att leka på. Minns med värme hur jag och min syster varje vinter gjorde spår runt vårt hus där vi varv efter varv åkte längdskidor. Den friheten vill jag kunna ge till Noah också.

Jag har testat deras verktyg BYGG ONLINE.

Även fastän vi inte är ”där än” har vi kikat lite på olika tomter och nu senast faktiskt byggt oss ett hus. Om än ett digitalt hus. :) Genom Movehome och deras fiffiga byggonline-verktyg kan man nämligen planera och bygga sitt eget hus precis så som man vill ha det på ett väldigt smidigt sätt direkt i sin dator. Det som jag gillar är att man hela tiden har koll på kostnaden. Det är ju lätt att man drömmer sig iväg när man sitter och skapar men så fort du gör dina olika val kommer det upp ett pris på just det valet och sedan visas hela tiden totalsumman. Det blir alltså ingen obehaglig överraskning när man väl är klar utan under hela processen ser man vad allt kostar.

Steg ett i verktyget är att välja husmodell och det finns en hel del fina modeller att välja mellan. Gemensamt för dem alla är att de är Svanenmärkta. Så oavsett vilken modell du väljer så kommer du att leva i en sund boendemiljö, fri från hälsofarliga kemikalier. Alltifrån träet i takstolarna till spacklet i badrummet har noga granskats för att leva upp till Svanens krav. Så himla bra eftersom det för mig är otroligt viktigt att tänka på miljön och att i den mån det går skapa ett hållbart hem.

När vi var nöjda med husmodell och alla olika valen sparade vi vårt drömhus. Hade vi gjort det här på riktigt hade steg två i denna process blivit att kontakta Movehome för att få kompletterande pris för markarbetet. När allt detta var klart skulle sedan Movehome bygga vårt hus med totalentreprenad. Alltså de skulle ha fullt ansvar för byggnationen från a till ö vilket jag känner är väldigt skönt. Att ha någon som sköter allt på plats. Huset tillverkas sedan av Trivselhus som är en av Sveriges största hustillverare och som enligt mig gör väldigt fina hus.

Så här blev vårat hus…

Kram, J

Detta inlägg är ett samarbete med Movehome. 

Kommentera (6)

Annons

Ni är så fina…


Från djupet av mitt hjärta vill jag tacka för responsen på mitt senaste inlägg. Ni anar inte hur mycket det betyder för mig att ni är med mig och backar mig nu när jag går igenom en tuff period i livet. Era kramar, fina ord och att ni delar med er av personliga upplevelser betyder så otroligt mycket för mig och hjälper mig att blicka framåt. Tack för det! ❤️

De senaste två dagarna har varit riktigt tunga. Jag sover dåligt och tankarna snurrar i 180. Jag försöker att skingra dem med att sysselsätta mig med diverse saker men det är svårt. Kan liksom inte styra bort tankarna när de kommer. Det är mycket tårar, oro och rädslor. Jag försöker dock tillåta mig själv att vara ledsen. Gråta när jag känner att jag behöver och lyssna på kroppen. Göra det som den säger till mig. Jag tror att det är viktigt. Att inte stoppa huvudet i sanden och köra på som vanligt utan verkligen låta mig själv vara ledsen. Jag jag är verkligen ledsen. Så otroligt ledsen över att detta skulle drabba min älskade fina storasyster.

Och inte bara henne utan även alla vi runtomkring henne, som älskar henne och bara vill henne väl. Att hon ska få vara frisk och må bra. Och så mina syskonbarn. Det krossar verkligen min hjärta att de ska behöva gå igenom denna tuffa resa. Att se sin mamma sjuk och alla tankar som kommer med det. Jag ska verkligen göra allt i min makt för att lindra deras sorg. Finnas där när de behöver mig. Älskar dem som om de vore mina egna barn och gör vad som helst för dem. 

Usch, när jag skriver allt det  här så önskar jag så att det bara är en hemsk dröm. En hemsk dröm som jag en morgon bara vaknar upp ur. Just nu känns det som att jag har en blöt tung filt över mig. Som att ett mörker lagt sig över mitt liv. Känner mig så otroligt ledsen. Ledsen och orolig. Och då kan jag bara ana hur syster känner sig. En så fruktansvärd känsla det måste vara för henne. Min fina, fina syster. 

Men fy farao vad vi ska ge den där cancern, bort ska den! Vet dock att det kommer att bli en tuff väg fram tills att vi är där och att vi kommer att behöva genomlida många upp- och nedgångar men där i slutet av behandlingen ska vi stå. Tillsammans med syster och peka långfinger till den där vidriga sjukdomen. Det är min målbild. Cancern ska inte få ta min syster ifrån mig. Aldrig i livet att jag låter det ske!

Kram, J

Kommentera (12)

Annons

När livet vänds upp och ner…

Idag är det exakt en vecka sedan mitt liv vändes totalt upp och ner. När allt annat för en sekund eller två helt plötsligt blev oviktigt och jag endast kunde fokusera på beskedet jag fått. Att min älskade storasyster drabbats av en aggressiv bröstcancer. Även nu när jag skriver det kan jag inte ta in att det faktiskt händer på riktigt. Det är ingen hemsk dröm som jag kommer vakna upp ur utan det är vår hemska verklighet. De senaste dagarna har jag gråtit så mycket och känt mig helt tom. Jag gör det delvis fortfarande. Livet känns som en berg-och-dal-bana. Vissa dagar är helt ok medan andra är hemska. De dagarna önskar jag att jag fick ligga kvar i min säng. Utan måsten eller krav och utan att behöva hålla tillbaka sorgen och oron som stundtals äter upp mig.


Är så otroligt ledsen för min systers skull. Att hon och hennes familj ska behöva gå igenom det här. Som tur är har hon många omkring sig som älskar och stöttar, tillsammans ska vi besegra den här vidriga sjukdomen. Något annat alternativ finns inte. Nu närmast väntar cellgifter i minst sex månader och sedan operation. Efter det ber jag till Gud att cancern är borta och att den aldrig, aldrig mer kommer tillbaka. Varken till min syster eller till någon annan i min närhet.


Är så otroligt imponerad av Claudia och hur hon från det att hon fick beskedet hanterat hela situationen. Det är klart att hon är ledsen men hon har också en otrolig kämparglöd. Ett jäklar anamma som jag tror kommer hjälpa henne på vägen. Och när hon inte orkar eller kan hålla lågan uppe kliver jag och resten av familjen in. Vi och alla fina vänner hon har i sitt liv. Det är verkligen fint att se hur alla tillsammans sluts upp när något jobbigt händer.


Så om ni undrar varför det har varit ganska tyst och opersonligt på bloggen den senaste veckan vet ni nu varför. Jag har helt enkelt inte haft orken att skriva på som jag brukar. Fokus har legat på syster och resten av familjen. Jag hoppas att ni har tålamod och förståelse för det.

Kram, J

Kommentera (57)

Annons

Tankar kring Noahs kläder…

Detta inlägg är ett samarbete med  Polarn o. Pyret.

Hur tänker du kring ditt barns klädsel? För mig är det viktigt att Noahs kläder är funktionella och bekväma. Att han kan röra sig fritt utan att kläderna skaver eller begränsar honom i hans lek. Om de dessutom är gjorda i miljövänliga och hållbara material är det ett extra stort plus. Allt detta hittar jag i plaggen från Polarn o. Pyret. Och förutom allt ovan är de dessutom fina och faller både mig och Noah i smaken. Det är viktigt eftersom han mer och mer vill bestämma själv vad han vill ha på sig och inte. Det är en bestämd liten kille vi har. :)

När det gäller modetänk så är nog Rasmus den i vår familj som tänker mest på det. Visst vill jag att Noah ska vara fin men för mig ligger fokus på bekvämlighet och funktion. Extra viktigt när han ska till förskolan då de ofta är ute oavsett väder. Då är det viktigt att Noah är varm och torr så skalkläder och lager på lager jobbar vi mycket med i vår familj. Underställ i ull som kan andas och håller värmen, mellanlager som värmer ytterligare och ytterplagg som står emot vind och vatten. Det bästa nuförtiden är ju att man oftast hittar både fina och funktionsdugliga kläder så det ena behöver ju inte utesluta det andra. Men OM jag måste välja går funktion alltid först.

Jag har sedan Noah var liten köpt kläder från Polarn o. Pyret. Dels för att jag tycker deras plagg har hög kvlité men också för att jag hos dem kan hitta plagg som är producerade på ett mer hållbart sätt. Och så tycker jag så klart att de lyckas med designen. Hos dem behöver jag inte välja utan kan få både funktion och plagg med hög modegrad och det gillar jag. Noah kommer i höst vara klädd i kläder från Polarn o. Pyret från topp till tå och jag kommer därmed inte att behöva oroa mig för att han ska frysa eller bli blöt. Alla nöjda! :)

Kram, J

Detta inlägg är ett samarbete med Polarn o. Pyret.

Kommentera (6)