VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Operationen: Återbesöket

Processed with VSCO with hb1 preset

Återbesöket på Sahlgrenska bokades in mitt i semestern, den 20/7, ca en och en halv månad efter operationen. Vid denna tidpunkten hade de flesta skorpor trillat av, risken för att dra på sig infektion eller annan sjukdom upplevdes ha dragit förbi och den första utmattande tröttheten som sköljde över efter operationstillfället hade lagt sig. Dessutom hade vi semester, hälsade på släkt och vänner och svettades lite extra pga värmebölja vid tillfället.

7D973D5C-CB05-47A4-98C2-E41D11B0648F

I Göteborg rådde högsommar, hotellen var ganska uppbokade och summan för en natt kändes dyr. Vi valde efter en hel del velande att göra besöket i staden till en dagsutflykt. Vi åkte direkt efter frukost, anlände till botaniska på förmiddagen och spenderade en promenad och lunch bland växter och turister.

DA627D8C-C7AD-4F20-9E07-225D9E34A86B

Klockan blev snabbt 15 och det var dags för oss att leta upp gröna stråket och mottagningen. Blöjbyte, väntan, snabbt besök (knappt 10min) och en fotografering senare stod vi på gatan och var påväg hem.

På sätt och vis kändes det där besöket både lite onödigt och aningens snabbt överstökat. Kirurgen var trevlig, hon lyssnade på oss och tittade på ärret. Svarade på frågor kring små bulor och vad vi fick veta var tråd som skulle absorberas av kroppen. Kanske hade det varit till mer till nytta om något faktiskt var avvikande eller fel. Kanske var det fotograferingen som var det viktiga.

5E0FB656-0BC1-417E-B261-3DF472F2E72A

Dagen gick fort. Allting såg bra ut. Och några timmar senare var vi tillbaka i Malmö och mitt i vardaglig semester. Den första operationen var över och någonstans där efter semestern började vi för första gången njuta av lite vanlig föräldraledighet utan lika övervägande rädsla för sjukdomar och annalkande operationsdatum.

Sen kom den där kallelsen till fjäderuttaget, den historian återkommer vi till i ett eget inlägg.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ