VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Operationen: före och efter

I Amélies värld är den gångna operationen det minsta bekymret. Att sitta stilla, ha tråkigt eller att inte riktigt veta vad som tillfredsställer en rastlös eller trött liten kropp är överväldigande. Vi sover ganska dåligt, äter ofta, skrattar, vill stödja på benen med hjälp, faller tvärt framåt när vi försöker sitta och undersöker storögt diverse prylar i händerna och smaker i munnen. Ersättning har precis börjat introducerats och snart dukar vi fram maten på bordet. Att slänga saker på golvet verkar bli den nya grejen och den annars så oumbärligt populära babysitter börjar bli tråkig = mindre fria händer för föräldrarna. Stora ting för en väldigt liten person.

A1AD549D-8851-4F8D-A9C9-DA0337F3C294

Amélie är ännu oförstörd av världens normer, liksom fixering vid utseende och eventuella reflektioner kring huvudformer. Och även om vi förstörda vuxna kan bortse från det där så finns det såklart intresse kring förändring av utseende och tankar kring hennes nya huvudform, baserat på andra faktiskt värdsliga grunder. Med det sagt tänkte jag att vi skulle ta oss en titt på hennes ansikte före och efter operationen.

F0A037D2-9C6D-4F66-A851-6893F47DBA7F

Här, någon vecka innan operationen.

FFF107F4-8919-4DBE-8792-826D1584A430

Sen, ungefär fyra veckor efter operationen.

I veckan föll den största skorpan bort och allting som finns kvar av operationssåret är ett rosaskiftande ärr. Fjädern i pannan syns väl och bulan över det ena ögat finns kvar men ser ut att ha börjat mattas av. På sidorna av pannan går det med fingrarna ana något som jag tror är de invändiga stygnen/spikarna som håller allt på plats. Återbesöket för kontroll är bokat till den 20/7. Ska ta med en lista på frågor som tillkommit sedan fokus har förflyttats från att göra till att ha gjort. Hur som helst. När vi ändå är igång tänkte jag att vi skulle ta och kika på såret. Inga färska blodiga bilder utan fokus på progressen från skorpa till ärr. Trots att det färska såret inte var så otäckt som väntat så tror jag vi gör bäst i att låta det vara. För Amélie och eventuella läsare eller oroliga föräldrar.

3FE19954-3AF2-48D5-B011-8BE6570B960D

Strax efter att såret börjat skorpa sig och små partier redan trillat av, 1-2 veckor efter operation.

Processed with VSCO with hb1 preset

När skorporna trillat av, ca fyra veckor senare.


Annons

Kommentarer


  1. Faster Annika 2017-07-20 on 14:26 Svara

    Du skriver så bra – vilken bra informationskälla för andra föräldrar som är i samma situation som er. Hon är så fin eran lilla, fin innan och fin nu, oavsett form på sitt huvud – och helt unik för er stolta föräldrar. Ha de nu så gott – kram till er alla

  2. Anna 2017-11-05 on 22:45 Svara

    Min son kommer förmodligen att behöva genomgå samma operation som din söta dotter. Vad fint att du delar med dig av resan! Hur gick återbesöket och hur mår ni nu?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ