VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Amélies tredje månad, amning och vaccin

Amélie-med-sällskap-av-räv
Amélie, du bli tre(!) månader imorgon, torsdag. Jösses! Tänker instinktivt att jag borde skriva ”stoppa tiden” men känner att det inte riktigt stämmer in i vår verklighet. Det här är fantastiskt spännande och dagen igår är lika värd som idag eller imorgon. Om möjligt önskar jag ett litet stopp före den där operationen, eller bara ett kliv förbi. Annars är alla utmaningar, medgångar, skrattsalvor och gallskrik lika härliga tänker jag, eller försöker tänka, då inget faktiskt är givet. Du har fortfarande lite ont i magen och gnyr en hel del. Däremellan har världen börjat bli riktigt intressant. Den innehåller numer händer, fötter, tunga samt prylar. Det ena används för att interagera med det andra och i väntad likhet med andra bebisar hamnar stora delar av världen i munnen. Precisionen är fortfarande något eftersatt och föräldrarna är ständigt imponerade av dina medvetna gripförsök, höga huvud vid magläge samt diverse läten du formar med din mun. Inget gör det väl om saker och ting tar sin tid. Försöker att inte jämföra med andra ”superbebisar” och njuter av dina framsteg i din egen takt. Kroppen används ibland för att forma en boll (vändningsförsök), huvudet är fortfarande tungt men nacken börjar bli mer stabil och dina knän letar sig upp under magen där du ligger på en kulle av handdukar. Du är 5260 gram tung och mäter 60,5 i cm.

bebishand-och-leksak

Amningen är något krånglig och världen verkar mycket mer intressant än maten i mina bröst. Ofokuserad hungrig bebis => ilsken bebis => stressad mamma => seg start för utdrivning => lite mat i magen. Efter dagens BVC besök konstaterades att du går upp men är något nätt och därför ska vi jobba lite på det här med ätandet. Nässpray som triggar oxytocin ska införskaffas, andra knep för att skjutsa igång maten har avhandlats och efter dagens filosoferande promenad har jag påbörjat planeringen av ett lugnt amningshörn och schema för hushållsysslor (läs städning). Tänker att; mindre att tänka på & mindre att distraheras av => lugn mamma & lugnare bebis => snabbare utdrivning => mer mat i magen. Kan vara ett lyckat koncept, låt oss testa och se. Tyvärr påverkar kanske även den där stressande tanken på att operationen kräver en 6kg tung bebis. Men. Det är faktiskt bara 800 gram dit. Efter en regäl måltid kom vi båda överens om att det inte ska bli några större problem.

Mjölk

Sista punkten att avhandla är den där tre-månaders vaccinationen. Imorse var vi där och tog spruta. Du grät ditt högsta skrik (någonsin) men gnydde och borrade in dig i min hud för tröst. Redan eftersatt sömn togs igen på en regäl promenad och nu sover du på nytt efter den där maten. Låt oss hålla tummarna för smärtfria biverkningar liksom att alla föräldrar väljer att vaccinera sina barn.

Välkommen till livets första fjärde månad. Nu övervinner vi tarmarnas omognad, skrattar och gnyr i kör och, viktigast just nu, äter som en häst (eller föl om det känns mer passande).

bildkälla bild 3: unsplash


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ