VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Plastbantad rengöring

Linoljesåpa-som-tvål

Här vart det bantning på gång. Skit sak samma om gravidkilon sitter kvar ett tag till, amningen kräver sin beskärda del och sommaren lär inte ägnas åt att spänna muskler på stranden. Som om det ens skulle spela roll. Traditionell bantning kan slänga sig i väggen. Sund livsstil är väl viktigare oavsett resultat. Hur som helst. Jag försöker banta ner onödig plast, eller framförallt välja bättre alternativ när vi köper nytt. Plast som hettas upp ska oavsett bort – slevar, skedar osv. Har även uppdaterat badrummen en aning. Köpte först en tvålpump, tillsynes i sten, som lämnades tillbaka pga. plastblandad sten (!). Rent porslin och glas fick senare godkänt.

Linoljesåpa-som-tvål

Det är inte frågan om total nolltolerans men eftertanke känns extra viktig med tanke på det lilla liv som kan komma att behöva matas med både hormonella och kemikaliska gifter i miljö och mat. För; Hur påverkar gifter/tillsatser oss i det långa loppet? Synliga sjukdomar, diffusa sjukdomar? Det låter inte helt otroligt att cocktail effekter och långvarig exponering är farlig, att ämnen samlas i miljön eller i oss, i våra kroppar. Hur påverkas våra gener och vilken orsak har de mutationer som ibland uppstår? Om jag förstått det rätt så ökar tex. kraniosynostos, men ingen verkar veta varför. Att påstå att dessa ämnen skulle vara en orsak är helt taget ur luften och har verkligen inget vetenskapligt belägg så orsakssambandet när det gäller det lämnar vi direkt. Men, det väcker en viktig tanke. Här och nu är inte beroende av där och sen; men det är precis där och sen som spelar roll för våra barn, deras liv och livet efter det. En viktig aspekt att tänka på när våra egocentriska hjänor spinner vidare och slött gör undantag efter undantag pga utebliven direkt effekt. Som konsument är det dessutom viktigt att välja rätt och på så vis påverka de riktiga bovarna inom industrin. Får lite ont i magen när jag tänker på det.

 

Linoljesåpa-som-tvål

Linoljesåpa-som-tvålTillbaka till badrummen. Klassisk fast tvål och flytande eko-tvål har bytts ut mot fast oliv- och getmjölkstvål samt linoljesåpa. Den naturella hamnar även i kök och städhink. Doften sommarvind valdes till handtvålen, god men något stark för känsliga näsor, kanske kommer den naturella få regera vid byte framöver. En rhaussoul schampotvål har även införskaffats men ännu inte testats. Tänkte så småningom försöka mig på det här med no poo, nu när håret ändå fått sig en törn av diverse hormoner och eftersättning.

Tvålarna och såpan kommer från Handelshuset källan.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ