VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Amélie kissar på pottan!

bebis-på-pottan-omslag

Hurra ropp och ljubel är något som blivit mer vana än undantag här hemma. Överlyckligheten flödar både när det kommer till framsteg (leenden, läten och rörelser) men också när det gäller kiss, pruttar eller bajs. En ond mage mår bra av att göra ifrån sig och att byta bajsblöja är oftare en lättnad än något som helst osmakligt. Sen är visserligen amningsbajs ganska trevligt, om vi jämför med äldre familjemedlemmars konsistens och odörer. Jag anar en viss möjlighet till medgörlighet inför den omtalade kiss och bajs åldern.

Hur som helst. De senaste dagarna har jag ägnat åt EC (elimination communication) eller sk. rutinpottning. Amélie har kissat och bajsat i handfatet! På riktigt. Snacka om att jag ljublar inombords varje himla gång, det är så tufft! För det mesta sitter hon och skrattar framför spegeln. Ibland är det inte alls populärt och du avbryter vi på stört. Sjukt häftigt oavsett.

bebis-på-pottan-uppslag

Vi går på ”pottan” efter amning och sömn eller när Amélie visar tecken (krystar, blåser bubblor eller rör sig allmänt bökigt). Oftast har vi prickat rätt när det gäller kiss och här om dagen bytte vi första blöjan först klockan 12. Även plånboken ljublar.

Den onda magen gör comeback titt som tätt och min förhoppning är att EC:ande kanske kan få den att må något litet bättre. Vi får se. Och när det gäller framgång och prestation så ljublar endast de vuxna. Det känns extra viktigt att det enbart görs för den lilla magens skull, eller för att det helt enkelt är roligt för oss båda.

Lediga stunder för läsning ägnas nu främst med; bebis på pottan.


Kommentarer


  1. Annica Hellqvist 2017-03-28 on 21:19 Svara

    Så intressant, låter helt otroligt och så häftigt ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ