VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Barnvagnsmobil DIY

  • Inlägg av:
  • Datum:
  • Kategori: DIY

BarnvagnsmobilBarnvagnen är numera fylld med bebis kompanjoner. Räven, tigern och valarna. Barnvagnsmobilen har jag, under min sjukskrivning, knåpat ihop. Det fick bli en naturlig grej som lätt kan få nya dekorationer för att möta bebis intressen. Initialt är den ganska mycket utseendemässigt anpassad till vagnen och delvis gjord för att göra den blivande mamman glad.

Barnvagn, mutsy iGo
Vagnen är för övrigt liten, lätt och tar inte mycket plats uppfälld som hopfälld. Allt för att passa en bebis som bor med liten hall en trappa upp utan hiss och som dessutom åker kompakt kombi när det bär iväg på resa.

Men åter till mobilen. Förutom att virkandet av valarna krävde lite engagemang och nya kunskaper så var det himla smidigt, och jämförelsevis billigt, att snöra ihop en egen. Här följer ingredienser och tips;

 

Ingredienser:
2 Clips att fästa mobilen med (eller ringar/öglor om där finns hakar eller liknande)
6+7 träkulor i två olika storlekar, välj antal beroende på hur bred vagnen är
2 Virkade pärlor i någon passande färg
2 Motivpärlor, ugglor
Resårtråd

Virkade valar

Steg 1. Skapa prylar att dekorera med
Köp eller skapa passande prylar att hänga i mobilen. Jag valde att köra på valar som jag virkade enligt denna youtube-tutorial. Den första valen blev katastrof så bunkra upp med lite tålamod om du inte är van.

Barnvagnsmobil

Steg 2. Trä kulorna på resårbandet
Att trä kulorna på ett skinnband var bra tjusigt men också opraktiskt. I samma veva som jag bytte ut bandet mot resår pimpade jag ändarna med en virkad kula och en träkula med ögon (motivkulorna). Antalet kulor måttade jag på plats i vagnen och slutligen fäste jag 2 träclips i sidorna och knät fast dem när de hängde på plats i vagnen.

Barnvagnsmobil

Steg 3. Knyt fast dekorationerna och montera
Skinnbandet fick göra entré när valarna skulle fästas. Genom att fästa valarna i en lös ögla är de enkla att byta ut om de visar sig vara impopulära, tråkiga eller bara daterade. Men framförallt blev skinndetaljerna både tjusiga och matchade vagnens övriga skinndetaljer. Två flugor i en smäll!

Steg 4. Föd bebis och gå på premiärtur
Nu har jag testkört vagnen i vardagsrummet och försökt få räven att sätta sitt betyg. Hans tystnad ger inga som helst indikationer så jag får lov att återkommer med en riktig recension efter en premiärtur med riktig bebis. Tänk, snart är vi där!


Annons

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ