VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Spjälskydd DIY

Spjälskydd DIY

Ett av de absolut bästa projekten inför minis ankomst är helt klart spjälskyddet som jag (efter många om och knä-skada) äntligen fått klart och på plats. Blir en inte tokig på alla kemikalier och ocertifierade polyesterfyllningar som cirkulerar i sängkläder, spjälskydd och madrasser där ute? Efter att jag knåpat ihop en bovete-madrass (för att undvika onödiga gifter i madrasser) blev det förbud på ocertifierade prylar i sängen. Helst skulle materialet vara 100% naturligt men ekonomi och tillgång gjorde att jag fick tumma något på mina strikta regler. Viktigt var iaf att materialet minst var certifierat enligt oeko-tex 100, vilket bland annat ska minimera innehåll av flamskyddsmedel, hormonstörande ämnen m.m. Resultatet blev över förväntan.

Bomullsvadd

Spjälskydd, ostoppat

 

Material:
– ca 2 meter bomulls-tyg, abstrakt trekant
– ca 2 meter tjock bomullsvadd med bärande fibrer
– Band på rulle
– Dragkedja ca 30cm

Beskrivning (spjälsängsstorlek: 120cm x 60cm):
Steg 1: Klipp ut två tygstycken för varje sida i spjälsängen (totalt 8 stycken).
4st: 122cm x  32 cm
4st: 62cm x 32cm
Steg 2: Klipp 14 band i lämlig storlek (30-40cm beroende på spjälbredd)
Steg 3: Sy ihop samtliga stycken längs med långsidorna så att det skapas fyra kanaler, ett för varje sida i spjälsängen. OBS! Placera två knytband omkring mitten av långsidorna innan de nålas ihop (mät avståndet till stängerna i spjälsängen, mina var inte centrerade och placerades lite off-center).
Steg 4:  Sy ihop varje stycke med varandra, ett efter ett. Lämna en kanal genom hela spjälskyddet så att det går att stoppa in fyllningen och glöm för allt i världen inte att nåla fast banden i varje hörn.
Steg 5: Sy ihop den ena änden av spjälskyddet och färst en dragkedja i den andra.
Steg 6: Klipp ut bomullsvadden i ett stycke: 30cm x 360cm (skarva om vadden inte är lång nog)
Steg 7: Stoppa spjälskyddet med vadden och stäng igen skyddet med dragkedjan.

KLART!


Annons

Kommentarer


  1. Mormor 2016-11-17 on 17:19 Svara

    Vad fint lillan får i sängen! Du är så superduktig. Kramar Mormor o Morfar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ