Jag blir rädd och besviken på mig själv. Tre dagar i rad har jag sovit mer än 12 timmar per natt. I föregår somnade jag 7,8 på kvällen och vaknade vid 11 dagen efter… igår somnade jag vid 00 och vaknade vid 12… vad händer? Det jobbiga är att man blir ju inte piggare av att sova så mycket. Jag vet inte vad som händer, jag känner mig sjuk fast utan att vara något sjuk.
Det ända jag kan tänka mig att det är tatueringen, att min kropp lägger ner mycket energi på att läka den, men jag menar det är inte så att jag har gjort hela ryggen så den här lilla lär ju inte påverka så mycket.

Det jobbiga är att jag vet att Kevin blir besviken på mig när jag sover så mycket, och jag vill verkligen inte göra honom besviken. Jag vill inte att han ska se mig som den som går upp kl 12 , för att det tar mycket på honom. Jag blir besviken på mig själv också men ändå så kan jag inte vakna tidigare. Ställer jag klockan så bokstavligen vaknar jag inte, eller så stänger jag av den.

Snälla, är det någon som har något tips eller så för att jag vill inte sova bort hela mitt liv.

LOVE

0 kommentarerKommentera »

 1. Postat av: Elin

  Varför bryr kevin sig så mkt hur du sover? det är ju inte hans ansvar direkt! Om din kropp känner att den vill sova så länge så gör den ju det. Det är inte du borde styra över tycker jag! Du har ju beskriv tidigare i din blogg att du är en känslomänniska och har mycket känslor i din kropp, särskilt när man har ångest så blir man väldigt utmattad och kan känna en sjukdomskänsla fast man inte är sjuk. Jag vet själv när jag har mkt ångest eller när jag grubblar över något kan jag också sova bort en hel dag. Så vad du kan göra är att ta reda på om det är något som tynger dig eller något du funderar över, om du tar reda på det och gör ngt åt det så kanske du får bättre sovvanor! :) kram

  URL:
  • Postat av: ellinorbjurstrom

   Hej Elin!
   Kevin stöttar mig i allt men han vill också mitt bästa. Det är där det besvikna kommer in. Han vet att jag mår dåligt när jag sover så länge, jag får ångest att jag sovit bort en hel dag. Plus att kevin vill se mig ta vara på min dag och inte sova bort den. Det är därför jag inte vill göra honom besviken.

   Jaa du har helt rätt, har man mycket i huvudet eller lider av ångest så är det lätt att kroppen tar mycket stryk och därför är helt utmattad. Jag ska försöka tänka på vad det kan vara för att sedan lösa det och få bättre sovvanor.

   Massa kärlek till dig <3 <3
   KRam!

   URL:
 2. Postat av: Nathalie

  Varför blir Kevin besviken? Tycker det låter väldigt tråkigt att han inte stöttar dig för jag tänker att det nog finns en orsak till att du sover så mycket. I dina senaste inlägg har jag fått en känsla av att du inte mår så bra och i mina öron klingar det lite depressionstecken. Har själv en depression och känner igen mig i mycket av det du skriver (ovanlig trötthet, meningslöshetskönslor, sämre ork och mindre glädje bland annat). Har det hänt någonting nyligen som kan vara orsaken till att du känner såhär? Önskar att jag kunde hjälpa dig på något sätt! Försök ta hand om dig själv och sov ifall kroppen behöver! Våra kroppar är finurliga och det kommer rätta till sig <3
  Kram http://nouw.se/naatly

  • Postat av: ellinorbjurstrom

   Hejsan!
   Självklart stöttar Kevin mig i allt, men i början av vårat förhållande så sov jag väldigt länge för att jag var lat osv, för att jag inte hade något att gå upp till och det vet jag att Kevin tyckte vad jobbigt, han ville inte se mig sova bort mina dagar (vilket jag förstår). Det jag menar nu är att jag vill inte påminna honom om hur jag var då, att jag inte vill att han ska tro att jag är tillbaka till mitt gamla jag.

   Jag är i en period i mitt liv just nu där jag är lite osäker på allt, eller snarare att jag inte har några konkreta mål framför mig. Jag vet att jag vill någonstans men jag vet inte vart. Jag har varit deprimerad förut, tom djupt deprimerad och jag känner inte riktigt att jag är där, inte ens i närhten. Jag skulle säga att jag har lätt att skriva om mina känslor och tankar och därför blir det kanske lätt att man tror att jag är deprimerad, men egentligen så är det tankar som är vanliga och att jag är i en liten svacka bara.

   Jaa du har helt rätt i det du säger, jag måste ta hand om min kropp och lyssna på vad den har att säga, det är bara det att jag har så höga krav på mig själv så det är svårt ibland. Min kropp vill en sak men mitt huvud vill något annat.

   Jag hoppas verkligen att du känner dig bättre snart, vet hur det känns och är att vara i en depression och jag tror att det är vanligare än vad man tror.

   All kärlek till dig!
   Ps, Fin blogg! 😀

   <3 Ellinor

   URL:
 3. Postat av: Ellen

  Jag måste faktiskt fråga som de andra..Varför bli besviken på en sån sak? Jag förstår helt om du hade en period då du gjorde det varenda dag, men om man gör det kortare perioder tycker väl inte jag är en stor sak.
  Min pojkvän peppar mig på att gå upp tidigt så att jag kan plugga, men sen om jag skulle sova längre så skulle han verkligen inte bli besviken på mig. Han respekterar när jag säger att jag exempelvis inte orkar för han vet om att jag kräver mer sömn än vad han gör och är tröttare vissa perioder.

  Man behöver VILA, det är mänskligt! Däremot börjar jag förstå lite hur Kevin är efter att ha läst hans blogg och han verkar ju inte alls kunna slappna av! Herregud, det låter som att man plågar sin kropp om man skulle äta onyttigt någon gång, som om man hatar sin kropp om man inte tränar varje dag och man måste ha mål heeeeela tiden! Så himla torrt, man måste ju slappna av någon gång!

  URL:
  • Postat av: ellinorbjurstrom

   Lägg inte det här som något negativt mot kevin för det var inte så jag menade. självklart stöttar kevin mig i allt. Jag skerv det innan jag tänkte igenom vad det var jag skrev och därför kom det ut fel eftersom så många har reagerat på det. Jag ber om ursäkt för det.

   Kevins blogg är en träningsblogg, han inspirerar folk inom hälsa och träning och han gillar att leva sitt liv så. jag tycker att det är lite fel och orättvist att sitta och kommentera om att kevin är torr. men jag respekterar din åsikt och tankar, ja vill bara säga att jag inte håller med dig där.

   Hoppas att du förstår mig!
   Kramar, Ellinor

   URL:
 4. Postat av: elma

  Bara för att du och kevin har olika mål och ambitioner betyder det inte att du har mindre ambitioner än han. Vissa människor är gjorda att kunna ha många bollar i luften, ha ork till allt möjligt, gå upp tidigt, lägga sig i tid osv. Alla funkar inte så, precis som vissa löper större risk att få cancer och andra sjukdomar, på samma sätt är vi alla födda med olika kapacitet, både fysiskt och psykiskt. Vissa människor orkar gå på fullare länge, andra blir snabbt utbrända och deprimerade. Att du erkänner att du tidvis mår dåligt är starkt, att du inser när du inte orkar och behöver sova ut, är också starkt, det visar att du lyssnar på din kropps signaler. Man är två i ett par, två med helt olika förutsättningar, och deska kan ibland hamna i krock. Du måste göra saker i din takt. Det är fint att kevin orkar gå upp tidigt, träna, jobba osv. Men ta till exempel vissa med adhd, de kan vara geniala, men kräver ofta en unik struktur, jobbar kanske bättre på kvällar osv. Sov ut några dagar till, om det fortfarande håller i sig, försök ställa väckarklockan och se till att ha något att göra tidigt, om den visar sig att du inte fungerar så bra på morgonen, ja men jobba då på kvällar. Du är bra, stark och ambitiös. Ditt inlägg kan uppfattas fel, men jag kan ta det med en nypa salt. Jag skulle anta att du inte menade att kevin blir besviken (såsom föräldrar blir när barn gör fel ) , utan snarare ledsen för din skull för att han märker att du mår dåligt…. Sorry för långt inlägg. Men som socionom är jag nog lite yrkesskadad :) kram

  URL:
 5. Postat av: =)

  Ja alltså.. Håller med tidigare personer här. Det låter lite märkligt när du skriver att Kevin blir besviken på dig. Det låter inte som en hälsosam relation, lite som att du har ditt sovmönster för HANS skull och inte din. Även om du skriver att han blir besviken på grund av att han vill dig väl, för att du mår dåligt av att sova längre, känns det fortfarande som att det egentligen handlar om att han ställer krav på dig, som att det egentligen handlar om att han vill ha den ”perfekta flickvännen”. Ibland får man intrycket att du har mål för hans skull, inte din egen. Jag hoppas skenet bedrar i detta fall, men ni verkar i grund och botten vara väldigt olika som personer och att han sen justerat dig till sättet han vill ha dig. Kom ihåg att man inte ska tappa sig själv bara för man hamnar i ett förhållande. Men som sagt, jag hoppas jag har fel, vi bloggläsare vet ju inte hur era liv ser ut egentligen :) Ta hand om dig! Hoppas du kommer tillbaka i rätt sovbana snart igen.

  URL:
  • Postat av: maria

   Håller helt med. Ibland när man försöker ”hitta” rätt och sig själv genom att lyssna på andra, tappar man oftast bara bort sig. Det blir ett ekorrhjul som aldrig tar dig någon stans. Jag har kanske helt fel men intrycket av din relation på bloggen är destruktivt. Kanske är det han som skulle behöva sova med dig i 12timmar och strunta i träningen. Dessutom så påverkar psoriasis kroppen på andra sätt än bara utslag, då det faktisk är en inflammation i kroppen, så det kan vara en anledning till tröttheten!
   Du måste tänka mer på DIG och inte leta fel. Du är ju helt perfekt som du är även om du sover mycket, inte tränar och äter skit. Vad är det för fel på det? Önskar dig all lycka till och hoppas du finner ro i dig själv. :)

   URL:
 6. Postat av: Emelie

  Jag har också psoriasis och innan det kan blossa upp en massa nytt så brukar jag sova jättemycket och får ingen ork troligtvis pga att kroppen jobbar som den gör. Förstår att du får ångest men tyvärr går det ju inte förhindra alla skov med psoriasis. Hoppas du får mer ork snart och att du slipper din ångest
  Kram Emelie

  URL:

Lämna en kommentar