Jag tror att jag måste lära mig att släppa saker.
Ni som följer min blogg vet att min största svaghet är min sjukdom.
Idag när vi var inne i en matbutik här i Spanien så kom en gubbe, antagligen ägaren i butiken och frågade vad det var på min kropp. Jag svarade att det var psoriasis och gubben rynkade på näsan. Man såg på honom att han tyckte det var konstigt,  äckligt eller att han bara inte ville att jag skulle vara kvar i butiken.
Gubben följde efter mig tills jag gick ut ur butiken.
Jag kan säga till er att det förstörde hela mitt humör. Jag tycker att han skämde ut mig framför kevin och hans kompis, jag kände mig ovälkommen och äcklig. Jag är väl lika Välkommen som alla andra? Bara för att jag har prickar över hela min kropp.
Jag förstår inte hur dumma folk kan vara, vem trodde han att han var? Vad ger han rätten till att dra sin egen slutsats att jag är smittsam eller något. Neee jag blir bara så otroligt ledsen.. jag känner mig så otroligt ensam och utstött av samhället när något sånt här händer. 
Jag kanske överdriver, men det var precis så jag kände.. jag kände hans vibbar och såg på hans min att det var något fel på mig.

Love ellinor

0 kommentarerKommentera »

 1. Postat av: Lina

  Blir så ledsen för din skull och förstår att det känns förnedrande att inte känna sig välkommen i butiken och detta inför Kevin o vänner.Tragisgt att det råder sån okunskap om din sjukdom.Det visar på att mycket måste göras för att öka kunskapen.Samtidigt har jag all förståelse för att du inte ensam måste o orkar göra det varje dag.Har du någon form av samtalsstöd hur du skall hantera detta?
  Skicar en stor styrkekram till dig.

  URL:
  • Postat av: ellinorbjurstrom

   Jag vet, folk vet ju inte vad det är så dem tar för givet att det är något smittsamt.
   Nej jag har pratat mycket när jag var ung, men det är inget som hjälper.
   Jag kan hantera det, det är bara de att jag blir så förbannad på folk. …..

   URL:
 2. Postat av: Jessica

  Gud va elakt ! Du ska inte skämmas du är jätte fin som du är Ellinor ! Tänk att din sjukdom är en sak som gör dig till den människan du är , utan den hade det inte vart en äkta Ellinor ! Hopas inte du tar illa vid dig menar inget elakt ❤️❤️

  URL:
 3. Postat av: Amanda

  Strunta i honom. Du är vacker som du är

 4. Postat av: Greta

  Du är så otroligt fin, just precis som du är! Det är det som gör dig igen stark, du ger andra personer med samma problem styrka genom att vara du. Love to you

  URL:
 5. Postat av: V

  Han hade ju uppenbart inte koll på vad din psoriasis innebar och ville bara se till att det inte var smittsamt, ironiskt nog följde han efter dig. Idioti med god bakgrundstanke.
  För övrigt tycker jag du är jättegrym! men säg vad du vill om din psoriasis, så har dess motgångar gjort dig stark i andra saker som har format dig till den du är. Lite hatkärlek förtjänar den.
  Kram! / Vagge

  URL:
 6. Postat av: Elsa Sophie S. Varnäs

  Vidrig stil av ägaren. Så himla hemskt. Han kunde lite trevligt ha frågat vad det var och sedan nöjt sig? Man behöver inte göra en stor sak av det. Du är stark och du är så bra <3

 7. Postat av: Sabrin the queen

  Ta ingen skit brorsan! Du är grym! Njut semestern nu . ❤️

  URL:
 8. Postat av: Agnes

  Fina Ellie! Vilken otur för han att han inte har kunskap nog… men du har en styrka som gör att du klarar av det vännen! :) hälsa Kevin och njut av semestern! :) saknar dig. Ha det bäst nu! :) kram Agnes

  URL:
 9. Postat av: Martin

  Nää! Fy fan va lesen jag blev när jag läste detta :( du som e en gullig person. Du va en Favis i baren ❤️❤️ Kram Martin

  URL:
 10. Postat av: Ruby

  Jag har själv psoriasis och har provat allt men sen provade jag Ayurveda (Indisk medicin) och den är nu lite bättre. Prova ayurveda.

  URL:
 11. Postat av: Veronika

  Stor kram till dig!

  URL:
 12. Postat av: sandra

  Låt ingen få dömma dig. Du är så vacker!

  URL:
 13. Postat av: Anonym

  Jag tycker att du är så himla fin Ellinor! Du ska inte skämmas och absolut inte ta åt dig av människor som inte förstår. Du är värd mycket mer än så.
  Jag har flera ärr på min kropp som jag inte kan förklara hur jag fått dem. Jag har försökt täcka dem med tatueringar, men när folk ser dem tror de att jag år hård fastän jag egentligen bara är svag. Tänk om de med vacker hud bara kunde förstå hur privilegierade de är. Jag önskar att jag kunde köpa vilka kläder som helst utan att oroa mig för att visa mina märken. Jag tror att det är mer än tio år sedan jag senast hade ett linne på mig. Man går runt i sina varma kläder och skäms.
  Ibland önskar att jag hade en sjukdom att skylla mina ärr på, som du. Jag tänker att det inte skulle få mig att verka lika konstig. Men jag förstår att det säkert är lika tufft för oss båda.

  Det finns ingenting i dina märken som är ditt fel. Ingen kan döma dig för dem.

  <3

  URL:
 14. Postat av: Erica

  Du är så stark!! ❤️❤️❤️

  URL:
 15. Postat av: Anna Sjöberg

  Jävla vad arg jag blev och kände instinktivt att jag ville veta vilken affär det var och läste sen att det var i Spanien…då blir det svårt för ,mig att konfrontera sjuka människor, för det är precis som det är. Det är han som är sjuk, en inskränkt liten Gubbe som bara är rädd.
  Undrar just hur han ser ut när han klär av sig naken och visar sin kropp??!! Hur snygg som helst säkert :-)
  Du är fantastisk som bara är dig själv!!

  URL:
 16. Postat av: Cicci

  Visa att du är starkare än dom och skit i det, bara du som växer och blir starkare utav det. Kan glädja dig med att du är inte ensam om det, då jag har exakt likadant och har viteligo oxå, har levt med det i 22 år snart! You go girl..

  URL:
 17. Postat av: Fredde

  Hej!
  Förstår vad du menar, har inte psoriasis men har IBS… Försöker inte att låta sjukdomen påverka min vardag som den gör och jag gör allt för att den inte ska göra det. Har blivit allt mer självsäker och det hjälper verkligen. Hoppas du lyckas bli starkare du med, det gäller sig att inse att inte bry sig om vad andra tycker. Du klarar det!
  Lycka till!

  URL:
 18. Postat av: Nathalie

  Hej! Jag har produkter som kan hjälpa dig! Har skrivit till dig på Facebook så kolla gärna där eller ta kontakt med mig via min mailadress :)

  URL:
 19. Postat av: Nathalie

  Hej! Jag hjälper dig gärna med att få bort dina utslag samt ärr. Jag har produkter som kan få bort det! Har skrivit ett PM till dig på Facebook som du gärna får läsa. Jag hjälper dig gärna! Enkla produkter som schampo o tvål gör att detta försvinner! Ta kontakt med mig :)

  URL:
 20. Postat av: Emma

  Vilken idiot, ingen normal människa gör så. Fy vad arg jag blir! Du är ju så otroligt vacker, så tycker absolut inte du ska behöva må dåligt av prickarna. De allra flesta har komplex för olika saker, sådant man måste leva med, sådant som är en del av en, som ska vara en del av en för att det gör en till den man är. I slutändan handlar ju allt om utstrålning iallafall, och då spelar de där sakerna ingen roll, bara man försonats med dem. ”There is a crack in everything, that’s how the light gets in” tycker jag är ett talande citat :) Styrkekramar!

  URL:
 21. Postat av: Fredrik

  Hej Ellinore,

  Förstår hur du känner dig har själv psoriasis man blir verkligen uttittad och själv märkt de obehagliga blickar man fått som att man är smittad av dödlig sjukdom eller pesten. Finns så många som inte förstår hur det känns att ha psoriasis och leve med det har haft fläckar över hela kroppen så stora som 20 kronors sedlar. Det som hjälpte mig att få bort allt är en medicin som heter Stelara är biologiskt medicin som kommer i sprut format som tas var 12 vecka med det är så olika från person till person håll huvudet högt bara ignoranta människor som inte förstår bättre även när det är svårt att skölja av det obehag när man är ute och är absolut inget fel på dig.

  vänliga hälsningar Fredrik

  URL:
 22. Postat av: Wilmah

  Jag tycker du är otrolig för att du är du!

  URL:
 23. Postat av: Daniel

  Jag vet hur det känns att känna sig utstött av samhället även om mitt inte syns på lika sätt som ditt. Många gånger känns det väldigt ensamt framför allt när något sånt här händer. Men du är inte ensam som du kan se bland dina kommentarer. Det vi får göra som ses som annorlunda är att kämpa för att vi också respekteras precis som alla andra trots att vi är annorlunda. Samtidigt som vi inte tillåter sådan här personer som denna gubbe trycka ner oss, du är stark och det är inte dig det är fel på kom ihåg det!

 24. Postat av: Classy

  Fan vad sjukt, jag hade också blivit ledsen, och jävligt förbannad. Jag fattar inte hur man kan göra så mot en annan människa. Jag hoppas verkligen att ni skällde ut honom? Det är såna människor som är äckliga om någon.

Lämna en kommentar