Jag heter Martina, är mamma till W som är född -12 och E -14. Jag bor i ett hus på landet med min sambo, barn, hund, kanin och ett par katter. Bloggen är som en dagbok för min träning, lite vardagsbekymmer och annat skoj

Long time no see

Eller hur man nu säger?.. Längesen var det jag var in här i alla fall. Saknar att skriva men varken ork eller tid har funnits. Mycket har ”hänt” sen 3 november känns det som. Jag åkte på dubbelsidig lunginflammation i slutet av november. Både jag och barnen har varit förkylda länge vilket resulterade i lunginflammation för både mig och W. Sen blev det 1 advent, julpyntet rafsades fram med lite halv dålig inspiration till att få upp allt, men ju friskare jag blev ju bättre blev det. Sen har veckorna rusat. Om 3 dagar är det julafton. Och jag ser fram emot jullov med barnen hela nästa vecka.

Planer på att rusta sovrummet finns också. Mer hos mig än hos D. Men vi får se hur det blir. Jag har köpt hem en ny sänggavel i form av en vikvägg som jag fick till ett kanonpris så jag kunde liksom inte låta bli. Ställer dit den så länge även om det dröjer lite med nya tapeter vad det verkar.

Träningen ligger helt på hyllan pga lunginflammationen, men efter jul hoppas jag att jag kan börja igen :)  saknar det, men törs inte börja för tidigt.

Nu längtar vi bara efter julafton med familjen, god mat och tomten som kommer med paket!

Löpningen

Jag är så glad att jag för några år sedan började springa. Alltså jag är liksom som en kylskåp när jag springer men fasen va jag mår bra av det. Idag brände jag av 3 km, bättre än inget och jag är jättenöjd. Det är jättekort för vissa, men jag jämför mig aldrig med andra, och sen är det inte superviktigt för mig hur långt lr länge jag springer utan ATT jag springer. Jag körde lite mage efteråt men sen kände jag att jag lärde gå in, D är sämre och har fått feber, stackarn.

Barnen lyssnar på Astrid Lindgren nu och när dom somnat ska jag skära upp melon och kiwi och sätta mig i soffan, och ta helg 😃

Att se på tv

Nu på hösten och vintern är det rätt mycket bra serier på tvn. Även om jag sällan hinner/orkar se så många. Ikväll har jag förstått att Du är vad du äter börjar, men Annika Sjöö 😀 jag kollade lite på det när Anna Skipper var programledare, men jag tror ju faktiskt att Annika kommer göra detta ännu bättre, kanske för att jag gillar Annika som person och hennes sätt att se på träning och hälsa. Jag kommer se programmet ikväll, det peppar mig att se andra göra en livsstilsförändring till det bättre.

Något mer jag har tittat på via play är Top Model just för att det är kurvigare ideal den här säsongen. UTAN att heta plus size. Jag tycker det är jättekul att se ett modellprogram med tjejer vars kroppar kan jämföras med ens egen (typ).

Bonde söker fru. I LOVE IT. Det tittar jag på varje vecka! Helt klart. Tycker det är lättsamt och väldigt kul.

Några serier jag inte hunnit kolla på än men som jag vill kolla på är Syrror, Mammor  och Svartsjön 😀 det får bli när jag har tid. Tur det finns play!

Bilderna lånade från google.se

jonas-u-800x500

Malin Gramer, Anitha Schulman, Anja Lundqvist, Ulrika Ellemark, Julia Dufvenius. Foto: TV3

Systrar_grupp-utskick

ladda ned (4)

Snart helg!

Snart är det bara 3 timmar kvar sen tar vi helg! Veckan har gått jättefort! Hoppas helgen går sakta 😉

Eventuellt ska vi hämta ett nytt matbord i helgen när vi ska ut och tända lite ljus på kyrkogårdar. Jag ska få lite fler bilder och jag hoppas det är som jag tror att det är. Jag är inte nöjd med vårt slagbord, det är så opraktiskt. Jag vill ha ett nättare bord med fyra fasta ben där man får in 3 stolar på varje sida på insidan av benen liksom. Hoppas det kan bli tredje gången gillt nu då 😀 Annars fortsätter jakten.

D är hemma och sjukt idag och förmodligen i morgon, han blev dålig igår kväll med halsont och va matt i kroppen. Hoppas verkligen inte han smittar mig nu bara. Jag vill verkligen vara frisk nu!

Gårdagens träning

Igår var rena motsatsen till tisdagen. Jag mådde jättebra och var pigg när vi kom hem. Jag lagade middag och serverade grabbarna och direkt när D kom hem och satte sig vid middagsbordet med dom så gick jag ut i gymmet, tråkigt att inte äta ihop kanske många tycker. Men när man jobbar, har små barn, och ALLT som tillhör en vardag och det är ett pussel att få ihop träningen med allt annat, då måste man ta det när det funkar. Och det är inte alltid jag tränar innan middagen heller. Vi äter oftast ihop. Men ibland är D sen hem från jobbet och då äter vi ju inte ihop ändå, vi kan ju inte sitta och vänta liksom. Vardagen i ett nötskal. Man får pussla och trixa hela tiden för att det ska bli bäst för alla :)

Jag värmde i alla fall upp på löpbandet och sen körde jag styrka i ca 30 min. För att sen avsluta med 15 min jogging på bandet igen. Och jag är så jäkla glad över att jag har det där gymmet att gå ut till nu när det är sånt blötväder ute. Igår snöade den riktigt stora blöta flingor och det var slask över hela gården. Då är det rätt skönt att träna inomhus.

Det känns skönt att vara igång igen!