Intressanta saker om familjelivet!

Dammsugare för Legobitar

Har du någonsin trampat på en legobit? Det brukar hända när man staplar mot toaletten med sömnen i ögonen, mitt i natten, så man vill varken tända ljuset eller föra oväsen och väcka alla som sover. Plötsligt känns det som att ett vilddjur, en flock getingar och en fakirs kappsäck har omslutit foten, på grund av en skarp och allt för välkänd smärta – en legobit! Hur kan en så liten sak göra så ont?

Ungefär så här känns det

För att göra saken värre så måste man krypa omkring på golvet och plocka upp legobitarna en efter en för att bli av med dem. Vi har en stor plastback att kasta dem i, men det är en sann möda att åttaga sig när legobitarna är spridda över hela golvet. Lyckligtvis har ett par geniala män från USA skapat den perfekta lösningen: en dammsugare för legobitar. Se videon här: https://www.youtube-nocookie.com/embed/sg5Nvkf4ByE

Han konverterar alltså en plastlåda för legobitar till att bli både förvaringslåda och dammsugare på samma gång. Sedan är det bara att dammsuga upp legobitarna. Hur smidigt som helst! Det krävs naturligtvis en del jobb att bygga om en platlåda till dammsugare, särskilt eftersom den måste bli lufttät för att få bra sugkraft. Du kommer även behöva köpa vissa delar till din nya lego-dammsugare.

Vilken dammsugare passar bäst?

Med hjälp av jämförelsesidan Test-dammsugare.se försökte jag hitta den bästa dammsugaren för lego-projektet och kom fram till att den måste ha ganska bra sugkraft, en tjock slang och helst en låg ljudnivå. Ännu bättre är det om den har låg energiförbrukning, ett HEPA-filter och en bra räckvidd. Efter att ha tittat igenom ett tag kom jag fram till svaret.

Jag tror att Electrolux EUS8GREEN skulle passa bäst, då den har en relativt stark motor på 750 watt, men ändå lyckas ligga i den bästa energiklassen (A), ha en ljudnivå på endast 58 dB och högsta rengöringseffekt på hårda golv, plus den näst högsta på mattor. Allt detta för cirka 1,500 kr låter som en bra deal för mig och dessutom har den utmärkts till ”bäst i test” av danska Tænk.dk.

Som om det inte vore nog är den tillverkad till 55% av återvunnen plast! Det enda som hade gjort den bättre vore om den hade dammbehållare istället för att använda vanliga dammsugarpåsar. Som ett sista tips kan jag avslöja att det finns ett lättare sätt att dammsuga upp legobitar: sätt en tygbit för dammsugarens munstycke, så kan du suga upp saker utan att de hamnar i dammsugarpåsen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *