IMG_0659
IMG_0597

IMG_0649

gårdagens outfit. Topp- mellvie ❤ brandy// shorts – Lefties// väska – H&M // armband- Zara //

Modellbranchen är en branch med många olika sidor, precis som alla brancher egentligen. De modeller som är i den får också uppleva olika saker och jobbar på olika sätt.
Jag har jobbat mycket mer i comerical än i fashion och det beror på två olika anledningar. Ett, min längd, jag är precis på gränsen för vad idealen är. Två, min hudsjukdom, modellandet är något som handlar om utseendet och på den fronten så är det ett stort hinder.

Men om jag nu är medveten om att jag inte har alla förutsättningar för att lyckas som modell, varför slutar jag inte? Varför fortsätta?
Ni ska veta att tanken har slagit mig 100ggr. Men varje gång så har jag hittat styrkan i mig själv och vägrat ge upp. Jag är inte en tjej som låter mina drömmar få tas ifrån mig bara för att jag möter lite motstånd. Istället så kämpar jag ännu hårdare. Jag tänker inte låta någon dum sjukdom eller fjantiga ideal stoppa mig från att göra det jag drömmer om.

Varför just modellandet? Du blir ju så sårad hela tiden. Varför inte välja en annan karriär?
Min dröm om att bli modell startade när jag var 13 år och gjorde mitt första jobb för H&M. Jag hade inte haft tankar på det innan, men samma sekund som jag ställde mig framför kameran upplevde jag en känsla som jag aldrig upplevt innan. Det var en kännsla som fick mig att känna att jag dög, när jag står framför kameran så känner jag mig stolt och framförallt vacker.  Det är en kännsla som jag bara känner när jag står framför kameran.
Min dröm är att få känna den känslan varje dag. Min dröm är att uppnå den känskan och modellandet är min väg till den.

love Ellinor

0 kommentarerKommentera »

 1. Postat av: Pawel

  Så ska det låta, så ska du tänka! Ge aldrig up!!! Du är en förebild för massor och jag är övertygad att om du gav upp så skulle många vara besvikna.
  Jag gillar verkligen det du skrev och att du, trots dina måtstond, kämpar vidare!! Flera som dig behövs!!!

  Det du skriver om känslan som du får när du står framför kameran… jag känner igen mig lite grann i den men inte som modell utan som en som fotar. Jag får så fint känsla när jag fotar någon och sen när jag levererar bilder och får se hur dem/den som jag fotade blev glad av bilder dem fått. Man känner sig verkligen stolt och glad i hjärtan att man har gjord någon så glad. Bästa känsla att göra andra glada…

  ”Min dröm är att få känna den känslan varje dag”
  Jag är inte kännd fotograf och inte har stora kontakter men skulle det hända att nån dag finns det ingen som du har som skulle fota dig så är det bara att höra av sig. Jag ställer tilllsammans med min fru lätt upp! Trevlig dag på dig Ellinor. // Pawel
  (sorry för lite konstig svenska, man är ju polack från början 😉 )

Lämna en kommentar